БСП: Един учебник за един клас по един предмет в цялата страна

Сега имало шокиращи неща в учебниците
85
БСП: Един учебник за един клас по един предмет в цялата страна
Снимка: БСП

Един учебник за един клас по един предмет в цялата страна, преглед на съдържанието и довеждането му до разбираемо и отговарящо на възрастта на учениците и възпитаващо в родолюбие. Това поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ковидкризата има своите последици за икономиката, за безработицата и ниските доходи, но сложи своя отпечатък и върху образователна система, отсече червената шефка в декларация в НС, цитиран от пресцентъра на БСП.

Според нея кризата доказа необходимостта от използването на компютри, обучение в мрежата, достъп до интернет във всяко населено място.

„Безспорно бъдещето е на дигитализацията и използването на високи технологии в процеса на обучение, но не по-маловажно от това как учат нашите деца, е въпросът – какво учат. Готвейки нашата програма с екип от учители, читалищни дейци и интелектуалци, направихме преглед на съдържанието на българските учебници. Вътре има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на нашите деца“, настоя Нинова.

Според нея учебниците са написани сложно и неразбираемо, историческите факти са изопачени от политически интерпретации.

„Славата на българския народ е принизена, а неповторимостта на българските класици, които са преведени на десетки езици в цял свят е сведена до унизителни битовизми. До тази подмяна на истината и унижението на българщината, ние - българските данъкоплатци и граждани, плащаме между 50 и 60 милиона за учебници“, каза тя и настоя, че това трябва да се промени.

Нинова отсече, че образованието е приоритет в програмата на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Корни кога е била опозиция на ГЕРБ, че да говори нещо против тях :)) Излиза пред камерите на мисирките и трибуната на парламенто..... почва се едно безмислено викане, след това не си спомняш какво е говорила (викала) :))
30
9
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Боже, боже ... тези дето още честват 9-ти септември са се загрижили за учениците, ако зависеше от тях в учебниците по история щеше да пише, че "Народният съд" е бил неизбежен и че съвеЦката армия е спасила българските евреи, щеше да е описано и какво е отнела Демокрацията на електората им и как е приватизиран труда на българите чрез Техноимпекс, Завод Мраз, Плимери АД и так далее ... В учебниците по физика пък ще е описан парадоксът на една летяща чиния дошла от "Бъдещето на светлият комунизъм"
29
1
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Останахме една шепа хора, повече отнедин вид учебник по предмет не е нужен. Сега всякакви нпо та им се дава правото да пишат нашата история и не само.
28
2
 
6
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Забрана за честването на национални герои Забрана за повече от един учебник Забрана за плурализма и плутокрацията Забрана за патриотиьма тодолюбуето и национализма Следва Забрана за Тв канали освен канал 1 и ефир 2Забрана за повече ог 1 дете освен ако нф са Ци-;га-ниЗабрана сами за 2 полаЗабрана мъже да стъпват на ръководна длъжност Някой да е гръмне тая която сее омраза сред нацията
27
0
 
8
 
! Отговори
полковник Петров преди 3 години
Знаеме ги всички до един,които искат да унищожат нашия език,култура,идентичност,национално самосъзнание и да изопачат нашата история до неузнаваемост...Борбата ще бъде много тежка и оспорвана - за момента сме губещи...заради предатели и продажници!!!
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената партия открито против истанбулската конвенция, всички други я подкрепят.
25
7
 
6
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Няма как тази безродна из-мет антинародна и антибългарка Нинова да ми казва че аз не трябва да си чествам оамета заедно с целия български народ на генерал ЛУКОВ Тя да казва НА Сина си Гей да си чества гей парадите или на ония дето живота им имал значение в САЩ
24
3
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Аз не виждам Нинова да внушава,че Герб са виновни за голения брой учебници по един и същ лредмет,но парадокс и безумие е написаното в някои от тях.Това се допуска до печат под закрилата на тези ,които са на власт.Имам ученик и понякога чета и не вярвам на очите си.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЕми то сега не е ли така - един фюрер, един народ, една държава :)) Кака Корни и тя горката се мъчи какво да измисли, белким и се увеличат избирателите :) Сега е на мода - за Бойку, за родину....кака Корни иска същото....:))
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как един учебник за всички ще премахне политическото влияние ? Нали всяка управляваща партия ще си пише каквото си иска. Това тука да не ти е Северна Македония ? Какво ще стане с конкуренцията при издателствата ? Частните училища ще бъдат задължени да нямат право на избор ? Това е див комунизъм !
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един учебник??? Тая да не живее в 19-ти век. Учебниците, във вида в който ги познаваме ще отпаднат до 10 години. Всичко ще се дигитализира.
20
0
 
8
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Винаги сме протестирали за паметника НС убийците от козяк ПОДКРЕПЯНИ ог терористите на СССР . За това се борихме за паметник на капитан Димитър Списаревски ни хунтата ни го даде в Добрич. Сега ше се борим за паметник на германския брат и защитник на София от еврфйдката американска и руска отрова - Герхард Венгел ,загинал бранейки България редом фи Списаревски Заедно с други паметници НА великия българин и родолюбец Александър Белев
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 5/17Е такива като теб ще ви маргинализираме докато не се смесите с римските братя.
18
1
 
2
 
! Отговори
Един стил преди 3 години
Тук пише един и същ,ту с големи,ту с малки букви!Цял ден си бърка в носа на работното място и се чуди кой да оплюе.
17
8
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Какво се пениш?Защо не протестираш срещу открития паметник на тези,които бомбандираха София и избиха невинни жени и деца ,а хиляхи останаха без подслон?Повръща ми се от лицемерието на някои,,родолюбци"!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И наддаването от големите издатели за поръчка за учебници да започне сега. Келепир има в тази работа да знаете.
15
4
 
8
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Това е внушение,че едва ли не учебниците са написани от ГЕРБ. Ами ,нали всички учебници са написани от нашите интелектуалци и експерти в различните области,сформирани екипи от специалисти ги пишат,после се удобряват,рецензират ит.н. Къде е тук мястото на коя да е партия???Всичко което е написано се знае кой стои зад него...Дайте им думата да обяснят защо са написали тези простотии.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Нинова продължава да разделя нацията с див популизъм прос-ташки икономически мерки за искане на забрана на българите да си честват националните герои като Христо ЛУКОВ и вдички други загинали за свободата на България БСП винаги ше е в трета глуха винаги Няма как с език на омразата и разделението да искаш гласове у да привличаш хора няма как
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно.Побъркаха децата с тия учебници писани от *** и пульо с всякакви простотии в тях.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай, дубрутру!