БСП: Един учебник за един клас по един предмет в цялата страна

Сега имало шокиращи неща в учебниците
85
БСП: Един учебник за един клас по един предмет в цялата страна
Снимка: БСП

Един учебник за един клас по един предмет в цялата страна, преглед на съдържанието и довеждането му до разбираемо и отговарящо на възрастта на учениците и възпитаващо в родолюбие. Това поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ковидкризата има своите последици за икономиката, за безработицата и ниските доходи, но сложи своя отпечатък и върху образователна система, отсече червената шефка в декларация в НС, цитиран от пресцентъра на БСП.

Според нея кризата доказа необходимостта от използването на компютри, обучение в мрежата, достъп до интернет във всяко населено място.

„Безспорно бъдещето е на дигитализацията и използването на високи технологии в процеса на обучение, но не по-маловажно от това как учат нашите деца, е въпросът – какво учат. Готвейки нашата програма с екип от учители, читалищни дейци и интелектуалци, направихме преглед на съдържанието на българските учебници. Вътре има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на нашите деца“, настоя Нинова.

Според нея учебниците са написани сложно и неразбираемо, историческите факти са изопачени от политически интерпретации.

„Славата на българския народ е принизена, а неповторимостта на българските класици, които са преведени на десетки езици в цял свят е сведена до унизителни битовизми. До тази подмяна на истината и унижението на българщината, ние - българските данъкоплатци и граждани, плащаме между 50 и 60 милиона за учебници“, каза тя и настоя, че това трябва да се промени.

Нинова отсече, че образованието е приоритет в програмата на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
7
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Тази ли *** ще ми казва аз кой национален герой като Христо ЛУКОВ защитавал България и борил се с болшевишката антинародна и антинационална терористична СГ-ан и врагове на България да не честван Коя си ти *** ? Кой представлявал ти ? 50 Хил. Беззъби пенсионери ще казва младите как да живеят и да се омраза из цялата държава Фактор ли си ти Ще се борила с Борисов ?? И ти с какво си по различна от него ? С това че тепърва ше пълниш шкафчета за чеиз за синчето ли
10
7
 
7
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Не харесвам диктатира ит БКП Борисов но тази комунистка Нинова с какво е по различна ? И тя се клану в синагогата и тя се клани на Сорос и тя иска тероризъм комунизъм БКП и комунизма са ЗАБРАНЕНИ ОТ ЗАКОНА И ОСЪДЕНИ ОТ СЪДА ТЕРОРИСТИЧНИ ИДЕОЛОГИИ А КМЕТОВЕ НА РАЙОНИ В СОФИЯ ОТКРИВАТ ПАМЕТНИЦИ НА ТЕРОРИСТИ ????? Къде ги има това нещо в света Унгария Полша Чехия Украйна Румъния -къде Само в болшевишка България Срам Срам
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ ТЕЗИ УЧЕБНИЦИ ДРУГАРКО НИНОВА!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО НЕ БЕШЕ ДРУГАРКАТА НИНОВА ДА НИ ГИ КАЖЕ ТЕЗИ НЕЩА ОТ ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НАДАЛИ НЯКОЙ ЩЕШЕ ДА РАЗБЕРЕ,ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА,ЧЕ НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ СПОМЕНАТИТЕ УЧЕБНИЦИ.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излязла Нинова, наприказвала един куп клишета и накрая отсякла, че образованието било приоритет за БСП. Досега не сме видели друг приоритет за БСП, освен краденето. Не знам как още има хора да й вярват и да гласуват за разбойническата й партия.Не че ГЕРБ са нещо по-различно, де.
6
1
 
12
 
! Отговори
maca преди 3 години
Това е вярно и е добре да се направи, дано който и да дойде на власт след изборите го направи. Аз лично не държа обаче да сте вие.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато в тази държава няма лустрация никога няма да се оправим . Тези БКП БСП миналия месец извършиха погром и престъпление срещу държавата у нацията като откриха паметник на забранената ит държавата идеология на комунизма паметник . Това е език на омразата и не знам защо ДАНС спи . БСП трябва веднъж завинаги да бъде забранена със закон . Не миже да искаш гей паради и да откриваш паметници на забранени ог закона комунисти и осъдени от държавата к в същото време да ревеш за забрана честването на
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои исторически факти са "преиначени"Другарката Нинова дали не мисли да реабилитира Комунизма, как мислите? БСП още не са заклеймили тая идеология като човеконенавистна, каквато е.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая да разкаже минаха ли и тревогите,съсредоточена ли е вече,канят ли я вече на извънпартиини сбирки другарьете пхахаха
2
11
 
10
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Аман от прос-тащините на тази . Аман ! Вчера плю по българския народ че иска да си чества един български национален герой, онзи ден иска забрана за национални празници днес искала По един учебник в клас ( див популизъм ) утре какво ще иска ? Ново Белене ? Нещ-астна жалка жена . Изключителна антибългарка и безродна из-мет която тръгнала да ми казва че нямам право да честван генерал ЛУКОВ . А кой да честван *** ОВ-ца - терориста и сатрапа Сталин или националния предател терорист Георги Димитров
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въпросът е дали някой чете тези учебници...отговорът е никой.така или иначе учениците се осведомяват по интернет.от подрастващото поколение никой не чете книги и учебници.за тях няма по-скучно и досадно занимание от това да четеш книга...