Вигенин предупреди: Който е решил да отпише БСП, бърка

Столетницата готова да подкрепи кабинет на "протестните партии", но не и да участва в кабинета
11 апр 2021 16:12, Красимир Ангелов
125
Вигенин предупреди: Който е решил да отпише БСП, бърка
Снимка: БГНЕС

"Този резултат на БСП е тежка загуба. БСП винаги се бори за победата и обикновено, когато не успее, е втора политическа сила", заяви пред БНР зам.-председателят на социалистите Кристиан Вигенин.

"В подобна ситуация през 2001 г. след 4 години тежка битка със СДС, когато се очакваше, че алтернативата ще бъде подкрепена, дойде Симеон Сакскобурготски и разбърка цялото политическо пространство и БСП тогава беше трета. Не сме правили драми тогава, есента спечелихме президентските избори. Няма да правим драми и сега", заяви бившият външен министър.

Още по темата
Той посочи, че в партията не омаловажават загубата в изборите, но "нямаме усещането, че партията се чувства смазана“.

Напротив, хората имат много трезв анализ на това, което се случи и с този мъдър подход в тази сложна ситуация мисля, че ще има едно събиране на партията и далеч по-добри резултати на изборите, които ни предстоят – дали предсрочни парламентарни или президентските наесен”, подчерта Вигенин.

Заместник-председателят на БСП посочи, че на всички народни представители ще им трябва много разум и мъдрост, за да се излезе по най-добрия начин от така създалата се ситуация и да изпълнят очакванията на хората доколкото е възможно:

Кристиан Вигенин обясни, че едната опция, за която трябва да бъде направено възможното да се реализира, е да се състави действащ кабинет в този парламент и ако това не е възможно, да се премине към провеждането на бързи избори, които могат да дадат по-различен резултат, който ще позволи да се състави стабилно управление.

"В момента в Народното събрание има 4 политически формации, които подкрепиха протестите, ние няма да се молим за съставяне на правителство или да сме част от някаква управленска конфигурация. Ние заявихме, че сме готови да разговаряме за такава подкрепа, която политически виждаме като възможна от гледна точка на тези сходства – за това, че всяка една от тях се обяви и за разграждане на модела, създаден от ГЕРБ", заяви социалистът и продължи:

"Могат да се намерят общите неща в програмите и намеренията на тези три партии, но ние няма да участваме в правителство. Ако бъде поискана подкрепа от нас, ще я дадем за конкретни политики, но отчитаме и факта, че имаме немалко и политически различия с поне част от тези формации, така че БСП няма как да участва политически в коалиция в такъв кабинет, а и никой не е поискал това от нас".

Зам.-председателят на БСП изказа мнение, че ключът дали ще има избори или ще има кабинет е в ръцете на "Има такъв народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вигенин и един друг дето гледах в Днес, се представиха чат-пат добре :)) Имаше едно младо момиче от партията....сричаше заучени фрази, все едно е некаква комсомолка, чак ми дожаля за девойчето, щото изглеждаше отстрани много смешно :)))
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Крум Зарков не е така. Той упреква Нинова. Посочва, че основената причина е амбивалентното поведение към кандидатурата на Президента за втори мандат. Според Зарков те са разединени и партията има нужда от консолидация.
43
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 56..Същото важи и за ГЕРБ! Но много не го разбират още! Време е за новото! Старото на бунището вече! -:)))Времето им приключи! Българина,се събуди вече! И още ще се събудят! -:))
42
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вигенин е поредния подлизурко парашутист спуснат в ръководството на БСП. Партиен мишок!
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП сами се отписаха.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП требва да се примери, че вече нема кокал за тех, ако не го приемат, значи празните им приказки не значат нищо за народеца :))) Единствено Станишеф ми харесваше, щото излъчваше спокойствие, справи се добре като за първа работа :)))
39
1
 
11
 
! Отговори
Баба Мара преди 3 години
Кой ще ни даде парррриииии???
38
9
 
6
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Другарю Вагенин! АЗ лично съм гласувал и за Живков през соца! За БСП само веднъж след 1989 г! Мисля че БСП след тези избори .НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ФАКТОР ВЕЧЕ! Ако има бъдещи избори скоро.БСП и ГЕРБ ще се свият още! За ГЕРБ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ НИКОГА! ЗАщо ли? Ами защото помня ЛИЧНО Борисов от едни други времена!-:((( И мисля също,че новото време настъпи вече! И то след 30 г "преход"! СДС тогава ,бяха "приватизатори" И КРАДЦИ! НА огромният ресурс и капитал от соца!ДНЕС след 31 г,СЕ СКРИХА!
37
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, мъдри слова от Вигенин, съгласен съм да е вечно втора :))) Имате 15% подкрепа, при положение, че 58% от гласоподавателите не са отишли до урните :)) Веднъж лъжеш, втори път лъжеш и накрая греда, същото се отнася за клонинга ви ГЕРБ :)) Ония Винету само в главата му е - победа, разбихме ги всичките,аз строя, аз давам парите и т.н....:)) Как няма един свестен челяк, да седне в метрото без охрана, да поговори приятелски със сънародниците си...все требват гардове да го охраняват :)))
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аре оди у лево.
35
3
 
18
 
! Отговори
Со 40 преди 3 години
До АнонименДо 40Най точния коментар за 'бсп.Тази партия от 30 години работи ,в интерс на олигахията...
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вигенин и ***, ще го вдигат на стария мъртвец БСП ....рейтинга, ама друг път.Никакви социалисти не сте. Номенклатура без корен, безлична и непредставителна на слой от обществото върхушка. Абсолютни пътници в дългосрочен план.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** и Мая са добра комбинация!
32
3
 
21
 
! Отговори
До гошо тъпото преди 3 години
Какво сте срутили ?От 31 избирателни района ГЕРБ печели в 25 !3 са по правило на ДПС. Останалите се изпокарахте още преди да се коалирате ?!И каква подкрепа ще имате от народа ?
31
2
 
23
 
! Отговори
И какво преди 3 години
Излиза че тези които гласуваха за Учиндолския от Няма такова нещо предпочитат БСП пред Бойко. Господи прости им. Те не знаят какво правят !
30
5
 
14
 
! Отговори
кашкаваления джо преди 3 години
До И ДБ полудяха!Много си прав!Как изобщо се намери някой,който да гласува за Бойкикев направо главата ми не го побира!!!
29
1
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Току що МЕ ИЗТРИХТЕ БГ Днес? -:( Защо? Споделих факти,които младите българи днес НЕ ЗНАЯТ!!!
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вигенин предупреди: Който е решил да отпише БСП, бърка---------------Вигенин.... Вие и вашите родители унищожихте и Партията и Държавата!Днес, сте се превърнали в най-обикновени капитасти-олигарси в "червена окраска"!30 години откакто не защитавате интересите нито работещите хора!
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с Румен пауър пойнта? Ще го правите ли отново президент?
26
4
 
17
 
! Отговори
Бори Софф преди 3 години
Мисля, че Радефф и Кордела не си свършиха работата!Изведе електората на БКП-то само до Бузлуджа и Шипка и едвам го свалиха до 15%.Няма старание, господа и госпожи!За какво ви се плаща??!!