ГЕРБ решава за мандата в петък, днес няма да го върне

Има риск да се изпадне в ситуация без управление за дълго време
197
ГЕРБ решава за мандата в петък, днес няма да го върне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Даниел Митов съобщи, че утре сутринта ще се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ и тогава ще бъде вземат решение дали ще върнат мандата за съставяне на правителство.

"Днес няма да го върнем", обясни той, след като по-рано депутатът Тома Биков призна, че е възможно още днес ГЕРБ да се откаже да съставя правителство.

Още по темата
"ГЕРБ е партия с установени процедури, утре ще се проведе заседание и ще решим какво да правим", обясни Митов.

"ИТН отказа да води такива разговори, защото предизборните им обещания не предвиждали разговори с партиите на статуквото, но партиите на статуквото се нещо динамично, зад тях стоят много избиратели и отказът от диалог не е поведение, което може де бъде поддържано дълго време", коментира той.

Според него има риск да се изпадне в ситуация без управление за дълго време.
 
"Единственото, което знаем е, че те си водят някакви задкулисни разговори, какви са те, кои с кого ги води, не знаем. През цялото време крещяха против задкулисието, а сега те си водят разговорите зад кулисите", обвини Митов.

Той потвърди, че за ГЕРБ БСП е партията, с която се опоненти и няма как да подкрепят евентуален кабинет на левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Отчаян рев на комунисти... музика за ушите ми!!!!!!!!!!
89
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЯМА ПРИЧИНА ДА ВРЪЩАТ МАНДАТА. ЕДНА ШЕПА ПОБЕСНЕЛИ КОМУНИСТИ БЪЛГАРСКИ И ТУРСКИ НЕ СА ПРИЧИНА ЗА ВРЪЩАНЕ НА МАНДАТ. ГЕРБ-СДС ДА УПРАВЛЯВА
88
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мито не рзбрали че с гърбавите е свършено. Срещу теб са 165 човека. Докога ще се правите на бавноразвиващи се и ще тупкате топката. Мислите ли че след 11 години крадене с обръчите от фирми някой ще се коалира с вас. Ако има такива то те ще са или от карлу.ково или от 4-ти километър. Не усещаш ли че шефати те прати за зелен хайвер.Аз съм си правил операция на минискуса един месец неможах да стъпя на крака си. А твоят бибитко на вторият ден проходи. За ои..гофрени ли ни има. Т
87
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв мандат няма да връщате, на комунистите ако им стиска да ходят да си го вземат. Като спечелят избори хахаахаха
86
15
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БРАВО НА ДАНИЕЛ МИТОВ. СМЕЛ МЪЖ, БЪЛГАРИН!
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кауин Вейов и Юбен Диов-син не свъушиха уабота.
84
6
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 69По-добро от ГЕРБ е партията на безпартийните, ще разбереш някой ден
83
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко Алеко"От ГЕРБ трябва да забавят малко мандата"...Засега маймунката е в една болница, разхожда се по боксерки и се задява със сестрите(хубавите). Обяснява на всички колко е мъдър. Има си срок за връчване на мандата, гласуване на предложено правителство или връщане на мандата.За съжаление маймунката не е чела конституцията, а "Винету", и о небеса, е разбрала, че има и "Винету II". Ако не се справи с конституцията, поне да прочете 2-ри и 3-ти том от трилогията.
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така както е написано заглавието много ми е интересно какво точно ще решават гербавите в петък след като всички ги отсвириха. Да не би да се заинатят и да не върнат мандата ли, що ли?
81
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решават в петък, после има два почивни дни, а в понеделник ще помислят за последно, за да могат евентуално във вторник да го върнат. Това са още няколко дни, през които ще могат да приберат още милиони - тия докато не опоскат държавата докрай, преди да си тръгнат, няма да мирясат. Надявам се да има съд за тях.
80
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крушовичанката декларира, ча вече пета година не са от гербаджийското задкулисие, но Станишко, Свинарят, бай Мишо М., Божинката, Мерджанов, Кр.Янков и др. поддържат контакт с хора от ГЕРБ, така че ,Корнелия, не можеш да убедиш ИТН и ДБ, че си на тяхна страна. Затова на 3-4 пъти при критични ситуации гласувайте "въздържали се", та Тошко Й., Хр.Иванов и МаяМъ да разберат, че без вас няма да минат.Те са чугунени глави и винаги ще ви броят от "статуквото".Българин само от бой и от нещо друго разбира
79
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу протестърите!
78
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде връщайте мандата , че да видим , какво са ни подготвили ИТН и компания . Ще предложат ли кабинет, или няма . Кой ще е министър-предсдател . Като се види кандидата , ще стане ясно , дали някой дърпа конците и там. От една страна , ако предложат кандидат , другите партии могат да го гласуват и така да набутат ИТН да управляват . Те искат ли да управляват . Засега само неизвестни има
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха,ха!Ще тупкат топката до последно.Още някоя и друга далаверка на изпроводяк.
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо ще го бавят , като е ясно , че няма да мине освен , ако са отворили Чекмеджето и са започнали да пазаруват . Ама става дума за 50 човека - мисия невъзможна
75
17
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
От ГЕРБ трябва да забавят малко мандата, за да дадат възможност на гадуларя с гъдулката да излезе от лечебницата, че сега само маймунката му Тошко африкански скача по парламентарната трибуна и предава маймундджилъците си, и тя милата чака стопанинът си за да му се покатери на рамото и да може да огледа парламентарната зала по-отвисоко, че сега е на дъното и само то и се привижда ... !!!
74
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 86. Зависи, може да се направи ревизия на всички назначения и ако се окажат неправомерни или че са сложени хора, които не отговарят на изискванията за съответната длъжност, да се отстранят веднага. А дори и да отговарят винаги, на всеки може да му се намери цаката много бързо. Като му възложат три пъти неща, които не може да изпълни и по КТ могат да го освободят за несправяне със задълженията. Начини има, дано да има и желание.
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз даже очаквам да си предложат слешния кабинет за гласуване в Народното събрание, макар да знаят, че няма да мине. Целта е да се бави време до последно
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милата тя. Къдравата Сю явно сериозно си е повярвала, че може да стане премиер ахахах
71
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аййй горките ИТН. Сега те ще трябва да изразяват позиция баш около Великден - някой ще трябва да остане трезвен.