Само в България църквите и манастирите останали отворени в пандемията

Пристига най-голямата досега пратка с ваксини на Pfizer
Обновена: 25 апр 2021 14:36 | 25 апр 2021 11:00, Камелия Цветанова
127
Само в България църквите и манастирите останали отворени в пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На Цветница премиерът в оставка Бойко Борисов събра част от министрите си в дома си. Освен, че честити празника на всички, той се похвали,  че българските власти са единствените, които не затвориха църквите и манастирите по време на пандемията.

Още по темата

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов съобщи, че в понеделник у нас ще пристигне най-голямата досега пратка с ваксини на Pfizer – 138 000 дози.

Според него планът за ваксиниране върви успешно.

„Това не е само наше постижение. Благодарим на големите държави, които се лишиха от част от своите дози, за да могат българските граждани да бъдат ваксинирани. Имаме стотици хиляди ваксини. Предлагам да изпълним и това, което Каракачанов предложи онзи ден за отваряне на ваксинационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български граждани. Нека, както ЕС постъпва с нас и ни помага, да помагаме и ние на страните в нужда. Благодарен съм, че за всички българи вече има всички видове ваксини", каза Бойко Борисов.

Според Ангелов мерките, които България е предприела, са навременни.

„Страната ни почти не усети третата вълна на коронавируса. Взимахме решенията буквално на 12 часа”, уточни здравният министър.

„Надали хората щяха да ни поставят на първо място, ако не бяха видели усилията ни и резултатите”, заяви Борисов.

Спортният министър Красен Кралев припомни, че от вчера вече феновете могат да присъстват на футболните стадиони при спазване на мерките срещу COVID-19.

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че от утре в училище се връщат по график част от учениците от по-големите класове.

От 17 май предлагаме и връщането на други класове, а 12 клас ще приключи годината присъствено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: църквиборисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Мафията в България и не само в България и италианската мафия и тази в САЩ и т.н държат много на църквата, също като нашия Винету. Защото мафиотите и най-вече главатарите на Мафията вярват, че Господ ги закриля и въобще вярват, че църквата може да им опрости греховете и така да спят спокойно. За първи път сегашния папа Франциск през 2018 заяви, че мафиотите нямат право да се наричат християни, но едва ли тези думи ще повлияят на мафиотите. Това са вековни традиции.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Прав си само за мафията, правеща се на много верующа, но пък същевременно съсипва за своите облаги държавата и народа. За останалото не си прав.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипката си прави каквото иска, важното ПР са става
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПравославенПървоначално Правителството на ББ и Мутафчийски искаха да затворят църквите. Дали от популизъм, дали от загриженост за своя рейтинг ББ не разреши да се затворят храмовете, това решение едва ли е от благочестие и вяра. И до ден днешен Мутафчийски и НОЩ НЕ са се извинили на БПЦ за гнусните си обвинения и не са поискали прошка от вярващите и от народа!
3
11
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Църквата е като държава в държавата. Само в България. В България управлява мафията и тя много държи на църквата и й позволява всичко. Дори търговия се вършци в църквите, продават се свещи, икони, сребърна бижутерия. Продават се кръщенета, сватби. Прибират се пари и не се плащат данъци. Данъчните са предупредени от Винету да не стъпват в църквите. Те са негови служители. И в САЩ най-големите мафиоти са много набожни и почитат църквата. Ал Капоне и всички останали. Вярват, че църквата им опрощава
2
8
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До Православен. На кое правителство? В момента правителство няма.
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ е българин, църквите и поповета пак отвориха въпреки страховете да бъдат арестувани като Волен дето го арестуваха миналата година. Волен показа, че Господ е над всичко и бди над България.