Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят

Парите за изборите отишли залудо, а можело да има правителство
Обновена: 11 май 2021 19:18 | 11 май 2021 13:30, Камелия Цветанова
608
Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ очерта пред партийния актив като успехи на управлението си справянето с мигрантската криза, стабилността на банковата система, строителството на пътищата, увеличението на доходите, влизането в чакалнята на Еврозоната, справянето с пандемията.

„Това са все важни неща, които ние направихме, за да ни мразят, справяйки се с тях“, коментира той.

„Истински се надявах, след като толкова искаха да управляват, защото целта на едно политическо състезание е да управляваш, то не е да свалиш няколко или да и си опозиция, сериозните партии искат да управляват, а най- естественото и единствено правило е лидерът на партията да стане пример“, коментира Борисов.  

Още по темата

Лидерът на ГЕРБ призна, че е предложил Даниел Митов за премиер, защото самият той вече три пъти е заемал поста на министър- председател.

„Това е смисълът, да се покаже, че в ГЕРБ има много хора, които могат да се справят на всякакви постове“, посочи Борисов.

„Трифонов се е заял с мен, че съм казал, че изборите струват 150 милиона, може да са 140, 130 милиона, но при всички  случаи са над 100 милиона и целта на изборите не е да смени един закон, а да състави правителство. На него явно над 100 милиона му се струват малко, а със 165 депутати можеше да има стабилно правителство и да не спорим сега, че 100 милиона лева са отишли залудо“, коментира още той.  

По думите му демокрацията е скъпо нещо и не е въпросът колко струват изборите, а в това, че са загубени месеци наред без управление.

„Ако народът пак така ни подреди след изборите, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност, както е казал Господ - обичай врага си, не харчете енергия по тях, показвайте на хората колко модерна да стане държавата“, обърна се лидерът на ГЕРБ към съпартийците си.  

„И не случайно хората ни оставиха първа политическа сила след последните избори, хората искат от нас да надградимнаправеното“, каза той.

Борисов се похвали и успешното председателство на България на Съвета на ЕС, което беше и първото за страната.

„Аз бях трогнат от отношението на моите европейски колеги и вчера канцлерът на Германия като се обади, нашето председателство на ЕС, всички считат, че е било от най-добрите и може би единственото, на което до един всички до един дойдоха в София. Искам да видя кога президентът на Франция, канцлерът на Германия, премиерът на Великобритания ще вървят в под ръка в София да се разхождат“, отсече Борисов.

Премиерът в оставка обяви, че направеното от неговото правителство е много и се зарече, че ако спечели новите избори и състави кабинет, ще бъде въведено електронното правителство.

"Гишетото трябва да го премахнем. Няма по- дразнещо нещо от гишето", отсече той.

Още за конференция на ГЕРБ вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
14
 
! Отговори
Иван Пилето преди 3 години
Гишетото трябва да го премахнем. Няма по- дразнещо нещо от гишето, отсече той.А подкупите от къде ще се подават? Просто до се информирам
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
опаа назначиха новия кабинет и калинките се ослушват аиде с минусите аз само тях броя.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мноу хуАи работи, начи.Последни места по доходи, продължителност на живота, грамотност, свобода на медиите и печата. Анемично развитие на бизнеса, привличане на инвестиции, индустрията, нулево на иновациите. Такива многобройни и концентрирани "чудеса" наистина няма в друга европейска държава ( и повечето африкански, като сме тръгнали). За това получавал омраза, горкия. Жив да го ожали човек, от толкова работа не му остава време да си похарчи еврата и депозира кюлчетата. Дебелоочие ненагледно
32
14
 
25
 
! Отговори
Ghost преди 3 години
За последните 10 години:1. Откраднати милиарди и тонове злато.2. Бетонирана прокоратура, да работи за определени хора.3. Най-бедната страна в Европа.4. Мутрите и рекета тип 90-те и началото на 21 век изчезнаха.5. Знакови фигури от подземния свят (Галеви, Маргини и т.н.), също избягаха.6. Олигарсите са притиснати.7. Средна работна заплата 2000лв.8. Имотен пазар в подем, въпреки кризата.9. Българите, масово почиват по-екзотични дестинации.10. Строителство и саниране в подем.Извода е ваш
31
6
 
30
 
! Отговори
Не, пич преди 3 години
Не, мразим те, защото си крадлив, невъзпитан, прочел една книжка мафиот. Изгони хиляди свестни хора от България.Проклет да си, ориенталец нагъл.
30
8
 
27
 
! Отговори
someone преди 3 години
Каква първа политическа сила си при 800 хил гласа от 7 мил и още милиони българи в чужбина ? И това ми го повтаря като гордост я се скрий някъде мишок
29
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят"Глупости! Живееш ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ НА комунизъм и миналото от 1989 до 1997 година
28
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той може би наистина вярва, че е така. Коментарите са излишни. Но чак пък омраза едва ли, по-скоро разочаровани, излъгани....
27
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си направил хубави неща кой ще те мрази, уе? Тиквенска логика...
26
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този негодник съсипа образованието за 100 г напред.
25
7
 
24
 
! Отговори
мак преди 3 години
Европейските колеги го похвалиха, щото само неговото самохвалене през 5 минути не стига. Попитайте го колко е часа, той ще рече - аз строя. См.ешник. Много неща е направил, но нали той управлява, как някой друг да прави нещо, щом не е на власт? И кой го остави на 1 място, народът или матриЯл, *** като него, ако мога да повторя думите Му.
24
5
 
27
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 3 години
За мен лично направи много - сега съм в един по-хубав свят.Малко след мен и жена ми ме последва...
23
3
 
28
 
! Отговори
верно ли преди 3 години
Опорки, подпорки, лъжи и монипулации, но къщичката (зайчарника) на Борисов се срути!
22
3
 
30
 
! Отговори
Ф2 преди 3 години
Направо към затвора със съндъкова и компания
21
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът, който въпреки всички скандали, снимки, записи, свидетели, не беше разследван от българската прокуратура. Премиерът, който се опита да направи "демократичен" прочит на култа към личността
20
2
 
47
 
! Отговори
Прави разлика преди 3 години
Направил си много неща,но за своите хора.Иначе,ако беше направил добри неща за целия народ,не е логично да те мразят.Мисли,преди да плям паш.
19
2
 
31
 
! Отговори
АВС преди 3 години
Параноично преди удара
18
1
 
29
 
! Отговори
ББ от Б преди 3 години
Парите за изборите отишли залудо, а можеше да има правителство, което АЗ да командоря!
17
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много вие Tиквонтий, песен за ушите ми. Вий, Tиквo, вий. Скоро идват съдебните дела и конфискациите... Как Кьовеши ще го направи разноглед, ще има пак да къса 10 пъти менискус и да идват живоспасяващи операции, хахах.
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Не търси логика в бръщолевенето на Борисов, това е излишна загуба на време!