Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят

Парите за изборите отишли залудо, а можело да има правителство
Обновена: 11 май 2021 19:18 | 11 май 2021 13:30, Камелия Цветанова
608
Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ очерта пред партийния актив като успехи на управлението си справянето с мигрантската криза, стабилността на банковата система, строителството на пътищата, увеличението на доходите, влизането в чакалнята на Еврозоната, справянето с пандемията.

„Това са все важни неща, които ние направихме, за да ни мразят, справяйки се с тях“, коментира той.

„Истински се надявах, след като толкова искаха да управляват, защото целта на едно политическо състезание е да управляваш, то не е да свалиш няколко или да и си опозиция, сериозните партии искат да управляват, а най- естественото и единствено правило е лидерът на партията да стане пример“, коментира Борисов.  

Още по темата

Лидерът на ГЕРБ призна, че е предложил Даниел Митов за премиер, защото самият той вече три пъти е заемал поста на министър- председател.

„Това е смисълът, да се покаже, че в ГЕРБ има много хора, които могат да се справят на всякакви постове“, посочи Борисов.

„Трифонов се е заял с мен, че съм казал, че изборите струват 150 милиона, може да са 140, 130 милиона, но при всички  случаи са над 100 милиона и целта на изборите не е да смени един закон, а да състави правителство. На него явно над 100 милиона му се струват малко, а със 165 депутати можеше да има стабилно правителство и да не спорим сега, че 100 милиона лева са отишли залудо“, коментира още той.  

По думите му демокрацията е скъпо нещо и не е въпросът колко струват изборите, а в това, че са загубени месеци наред без управление.

„Ако народът пак така ни подреди след изборите, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност, както е казал Господ - обичай врага си, не харчете енергия по тях, показвайте на хората колко модерна да стане държавата“, обърна се лидерът на ГЕРБ към съпартийците си.  

„И не случайно хората ни оставиха първа политическа сила след последните избори, хората искат от нас да надградимнаправеното“, каза той.

Борисов се похвали и успешното председателство на България на Съвета на ЕС, което беше и първото за страната.

„Аз бях трогнат от отношението на моите европейски колеги и вчера канцлерът на Германия като се обади, нашето председателство на ЕС, всички считат, че е било от най-добрите и може би единственото, на което до един всички до един дойдоха в София. Искам да видя кога президентът на Франция, канцлерът на Германия, премиерът на Великобритания ще вървят в под ръка в София да се разхождат“, отсече Борисов.

Премиерът в оставка обяви, че направеното от неговото правителство е много и се зарече, че ако спечели новите избори и състави кабинет, ще бъде въведено електронното правителство.

"Гишетото трябва да го премахнем. Няма по- дразнещо нещо от гишето", отсече той.

Още за конференция на ГЕРБ вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко,за да си уреди спокойствие за престъпленията ,спъна един от най-добре образованите,подготвени и възпитани политици - Калфин, обадил се , да не го изберат за ОЛАФ, защото знае далаверите Бокови и затова са му унищижили кариерата, за да сложат другия кандидат от Финландия,понеже е от ЕНП,за да не им разкрива кражите,корупцията,убийстватаПо същия начин Бойко спъна Ирина Бокова за Юнеско и дори Кристалина спъна,тоя нанася само вреди на България, а ЕНП убива България чрез неговата партия
294
17
 
6
 
! Отговори
от северозапада преди 3 години
До Анонимен 333: Е добре де и какво?! Сега да чакаме една камара незадоволени моми - Мая, Таня и онаа другата, и един нарко-зависим чалгар да земат да ни опраат?!?
293
21
 
7
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Борисов поне направи нещо за образованието, докато останалите нищо не направиха. Сега учителите са добре и ме мотивираха да се запиша да уча за учител. Преди Борисов учителите бяха много зле и заплатите им бяха близки до минималната за страната, а сега вземат по 1400 лева чисто.
292
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е направено НИЩО полезно за населението в България,НИЩО!Населението трябва да ви е номер едно преоритет, след това добре платените работни места из цяла България и добри условия,на трето място - квалифицирани кадри и науката и изкарване на пари от науката,създаване на производство в цялата страна,повишаване на пенсиите!При такива мизерни заплати,пенсии и липса на добре платени работни места в цяла България ,скоро няма да има население и кой да ви храни разни мазни чиновници и други търтеи
291
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито и промени да има в ръководството на ГЕРБ едва ли ще са първи на предстоящите избори. Или може да са първи ама само в прогнозите на разни политолози и социолози.
290
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кражби,рекет,кражби на фирми,на държавни пари,унищожаване на селското ни стопанство,за да си вкарват вносните некачествени меса и други продукти,убийството на стада,***,а вслед това внос на свинско чрез роднина на Баце,масово следене, мачкане по мутренски,използване на държавните органи за бухалки,фалшифи документи с които осъждат невинни хора,разболяване+убиване с лъчеви оръжия на маса хора,ниски пенсии и заплати,кражби на държавни болници за частници, непостроена детска болница,подпорни стен
289
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ли разбра че те мразят. От 11 години те мразят. С твоите лъжи и номерца няма кой да те обича. Ти си професионален лъжец и децата го разбраха. Най вече те мразят заради твоите подчинени като Фандупкова и Ментата Стоянова. Едната прави ремонт върху ремонта а другата лъже пенсионерите че ще им преизчисли пенсиите. Е как да ви обичат. Заради магистралите на дунавски вълни ли. Магистрали без основи все едно да хвърлиш асфалт на земята. За баламурници ли ни имате. Или за бавноразвиващи се.
288
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли има по злобно и заядливо същество от тоя,ама иначе раздава квалификации крадливият индивид!
287
5
 
17
 
! Отговори
без име преди 3 години
Що за логика? Да те мразят , защото си направил много хубави неща. Това не го разбирам.
286
12
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Вината за предсрочните избори е на Слави Трифонов. Да плати изборите от неговите пари. Влезе в парламента, за да си увеличи заплатата и да вкара *** законопроекти.
285
4
 
19
 
! Отговори
Прост преди 3 години
Всеки, който 10 години казва, че строи пътища трябва да отива в затвора. Сърбите си построиха всички магистрали за няколко години. Бойко строи пътища и не ги достроява, за да може всяка година да *** милиарди с аверите си.
284
5
 
22
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
госин Борисов да Ви кажа че Ви мразят заради пр0ст0тията глуп0стта наглостта грабежите некомпетентността и всъщност цялото разделение и разпродаване на държавата ни!заради това!!!
283
6
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Много и безсрамно крадохте през всички нагласени схеми на нещастната ни държава. как е възможно да ви търпим 10 години да лапате като луди, а две милиона да се свиват с по 300 лева. Вие сте европейски позор.
282
6
 
21
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 3 години
Барцелонски нищо не си разбрал - Не трябваш ни на руснаците ни на Меркел ни на американците . Както е писано : Заедно съгрешихте и ненужни станахте . Поне като мъж си понеси последиците ,а не да хленчиш като баба
281
5
 
21
 
! Отговори
щуротия ... преди 3 години
И какви са резултатите , Баце ?Минимални заплати 500 лева , а някъде и 300 ЛЕВА , не и евра , и мин. пенсии - 95 евра /200 лева/ ...Във ВСИЧКИ държави нови членки в ЕС като нас , мин. пенсии 500 евра , и мин. заплати --1300 евра , за сега , покачването ПРОДЪЛЖАВА , за разлика от Бе -Гето-ТО !
280
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мразещите Борисов, мразят себе си, родителите си, децата си, роднините си, съседите си, приятелите си, съучениците си, мразят целия Български род, народ и избирател и нашите источни, западни, северни и южни партньори и колеги!
279
3
 
22
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
Направихте МНОГО УсвоИхте Много..Оставихте Българите по-бедни от Сърби, Румънци и Всякаква Испанска ***....и Къде ли не15 г. В ЕС15 г. Лапаницав Румъния Мин. запл. 650?Бойкооооо *** си остана
278
5
 
18
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
" Направихме много полезни неща и затова ни мразят"- е, по -голяма глупост от тази не съм срещал. Но..... както е казал един отявлен комунист- " Когато човек се роди ***, то това не е за един ден, а за цял живот" Жалко, ама много жалко , че ни беше премиер/ не на всички, разбира се/ и завлече милата ни Татковина на дъното.
277
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълни чекмеджето!
276
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само забележете прогресивното намаляване на троловете - парите свършват, троловете си заминават.Между другото, повечето от тези *** преди работеха за БСП.