Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?

Президентът бил в особена клопка, защото бил "знаме" на протестите
296
Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според политолога проф. Румяна Коларова президентът Румен Радев попада в една много особена клопка, защото той е „знаме“ на протестите и тезата „да разобличим ГЕРБ“.

Още по темата

Неговото правителство много трудно може да отстъпи, а едновременно с това, ако се фокусира само върху това – очевидно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие“, смята тя.

Според Първан Симеонов от „Галъп“ кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават амбиция за ревизия.

Проф. Коларова определи пред bTV като предизборна кампания изнесените твърдения за корупция в парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“.

Според нея БСП се дистанцира от „протестните партии“. По думите ѝ протестният вот у нас се равнява на около 30%.

Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че действията на комисията са предизборни, но според него над 60% от хората у нас не харесват управлението на Бойко Борисов и проверката на правителството в оставка ще спечели симпатиите им.

„Корнелия Нинова се държи все по-любопитно. Тя вече не се държи като политик, а казва това, което мисли, което даже е симпатично в даден момент, защото не сме виждали такова поведение отдавна. Отначало беше всички срещу Борисов, а сега е всеки срещу всеки. Това е така, защото те са в предизборна кампания, това ще се хареса на хората – има такава вълна и теория тази вълна даже може да стане по-голяма на предсрочните избори“, коментира Симеонов. 
Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за пример „Демократична България“. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
10
 
16
 
! Отговори
Така ли преди 2 години
Виденов, който управляваше държавата няма абсолютно никаква вина????Виденов който докара глад и мизерия в България, нямал никаква вина?Абе интересно все комунистите и социалистите не са виновни за абсолютно нищо.Че кой управляваше преди него, те го и накиснал така? Кой вместо него е взимал решенията заради които имаше камиони на червения кръст на площада?
39
14
 
10
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 2 години
До АнонименНали ги видяхте вчера на комисията гербавите. Крали са и с г..а си, но ЗАКОННО. Цялата ни държава е съсипана от герП. ....................Първо да наблегна - не съм ***. ОК. А гербавите много скоро ще се молите да се върнат, със свещ ще ги търсите. Е, то п рости хора трудно биха го разбрали. З омбирани тотално и главното - не знаещи какво точно искат.
38
19
 
6
 
! Отговори
До За смешник 1 преди 2 години
След като държавата е разграбена, дълговете ни са увеличени, беднотията е увеличена, цените са нараснали в пъти, няма как да живеем спокойно. Дори да бъдат отнети някои цзаграбени пари и активи, няма да се запълнят празнините, които остават след Борисов. Затворът за него и приближените му е морално възмездие, материланите щети и дълговете са наа гърба на целия народ - и противниците, и поддръжниците на Борисов.
37
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"инЪче си безобразно неграмотен инЪче политика ще ми бистриш!От кое село си селчо?"От Банкя.
36
4
 
15
 
! Отговори
За 37 преди 2 години
Смях майка.Само че резултатът от изборите не се определя от Фейсбук:)))А от броя гласували в изборните секции.То и според фейсбук за тия така наречени протести милиони ги подкрепяха......Ама на площада трудно се събираха и 50 човека.
35
5
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
инЪче си безобразно неграмотен инЪче политика ще ми бистриш!От кое село си селчо?
34
9
 
21
 
! Отговори
BAHKATA преди 2 години
Целия му служебен кабинет са кадри на БСП , голяма промяна обратно към 90 години
33
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип не е хубаво да риташ някой паднал на земята, ама за гроб така или инъче правилата не важат
32
3
 
5
 
! Отговори
смешни българи преди 2 години
ПЪРВАН СИМЕОНОВ ПАК ЩЕ ЛЪЖЕ ДО ИЗБОРИТЕ .ЩЕ ХВЪРЛЯ БОБ И ЩЕ ГАДАЕ.ПАРИ МУ ТРЯБВАТ. ЖЪНЕ.
31
10
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
То си ***. Виденов няма абсолютно никаква вина за кризата от 1997г. Той се опита да спре разграбването на България в този момент. Точно тогава, за да се стабилизират финансите на България и да не изпада е в тази финансова криза ни бяха необходими 1 млрд лева. Ни МВФ не ги отпусна. Защо? Ти си отговори. Кризата от 1997 беше дирижирана от няколко посоки, влючително( парадоксално) от БДП. Та затова и той още 2000 г напусна БСП. Така че, Виденов нека опита да влезе в полит. Живот на страната.
30
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време им е да влизат по затворите както в Румъния. Лустрация също задължително за всички.
29
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите, Аврамова защо се изниза така ? Когато сте в съда няма как да напуснете заседателната зала така.
28
24
 
19
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 2 години
Заповядвам на всички мои *** да започвате да ме защитавате без почивен ден на три работни смени и да плюете по генерал Румен Радев, защото рейтингът му е 70% а моят е 16%! Преминаваме на 24 часово работно време. Така ще е до изборите, свиквайте! Пари за заплати нема! Да се използват опорките "фигурант", "чалгар" и "радефф".
27
14
 
4
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
комисии има и в САЩ,но правителство да разследва ще качат само рейтинга на бойко както говори и си вярва,че дори и детектор на лъжата е безсилен срещу него.
26
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият обект, който си струва са къщите за гости в Неофит Рилски - добри цени, изключително вежлив персонал(бях си забравил промоционалната карта и въпреки това ми зачетоха намалението на добра воля), прекрасна храна и страхотен парк! Строен от честни,малки предприемачи, а не от мутри с мръсни пари и грозен бетон!
25
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До герберБаси, сам си се написал "гербер", сега как да те обидя ми кажи, направо ме затапи тоя път!
24
8
 
17
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Доколкото си спомням по конституция задачата на служебното правителство е да организира изборите.Та както комисията на Мая разгледа 12 години управление за 12 часа, така най-вероятно служебното правителство покрай организирането на изборите,за два месеца ще направи ревизия на цялото 12-годишно управление.
23
8
 
20
 
! Отговори
радев преди 2 години
значи, аз като шеф на една фирма /държавата/ ще спра фирмата да работи 3-4 месеца, само за да намеря грешки на предишния шеф.. не е ли по-добре да покажа, че мога да управлявам фирмата по-успешно от предишния шеф??? това би бил добър нов шеф.. но радев не мисли за фирмата /държавата/ а, за това как да спаси кожата на честните бизнесмени в дубай, баневи и др.
22
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работната смяна на гербавите *** почва в 9:30. Знам го,защото мизерния ми брачед работи там.. казах му,че ако пак го видя ще го убия с голи ръце!
21
13
 
12
 
! Отговори
гербер преди 2 години
Баси Клепара.