Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?

Президентът бил в особена клопка, защото бил "знаме" на протестите
296
Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според политолога проф. Румяна Коларова президентът Румен Радев попада в една много особена клопка, защото той е „знаме“ на протестите и тезата „да разобличим ГЕРБ“.

Още по темата

Неговото правителство много трудно може да отстъпи, а едновременно с това, ако се фокусира само върху това – очевидно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие“, смята тя.

Според Първан Симеонов от „Галъп“ кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават амбиция за ревизия.

Проф. Коларова определи пред bTV като предизборна кампания изнесените твърдения за корупция в парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“.

Според нея БСП се дистанцира от „протестните партии“. По думите ѝ протестният вот у нас се равнява на около 30%.

Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че действията на комисията са предизборни, но според него над 60% от хората у нас не харесват управлението на Бойко Борисов и проверката на правителството в оставка ще спечели симпатиите им.

„Корнелия Нинова се държи все по-любопитно. Тя вече не се държи като политик, а казва това, което мисли, което даже е симпатично в даден момент, защото не сме виждали такова поведение отдавна. Отначало беше всички срещу Борисов, а сега е всеки срещу всеки. Това е така, защото те са в предизборна кампания, това ще се хареса на хората – има такава вълна и теория тази вълна даже може да стане по-голяма на предсрочните избори“, коментира Симеонов. 
Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за пример „Демократична България“. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво прави фигуранта през свободното си време? Пак нищо.
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво прави фигуранта през свободното си време? Пак нищо.
58
2
 
14
 
! Отговори
За 59 преди 3 години
Ами моето момче тия вашите протести ги гледахме само на вашите живи предавания.Виждал съм също и въздушни снимки.Един единствен път се доближих те до 20000 човека.Хлапенце, тия площади ги познавам изключително добре. На тия площади и аз съм протестирал.И много добре знам колко човека се събират на тия площади.За 50 хиляди човека,трябваше да напълните площадите пред министерския съвет пред народното събрание и всичко до и включително Орлов мост, плюс Александър Невски.
57
2
 
13
 
! Отговори
Е и? преди 3 години
До 59И какво като са 50 000?При управлението на Орешарски бяха много повече и всяка вечер и какво от това? Една година си крадоха и накрая за довиждане фалираха ЦКБ.
56
6
 
3
 
! Отговори
Ситалк преди 3 години
Гласуваме за виденов и на оръжие! Преди няма и 100 години имахме милион и двеста армия. Англосаксите още не ги лови сън от страх. Грабвайте сопите и да види целия свят как разпъваме политици по улицата. Събудете се бре!
55
5
 
2
 
! Отговори
До до 38 преди 3 години
Ти си неграмотен. Виж си поста. Пишеш до 38, пък 38 си ти. Пишеш на другото си аз ли?
54
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Президентът бил в особена клопка"Президента ни от 5 години е в клопката на една чужда държава и нейния агент Решетников, както и в клопката на колаборационистите на Русия у нас Нинова и Йотова. От толкова зависим човек като Радев нищо добро не можем да очакваме.
53
5
 
15
 
! Отговори
За 53 преди 3 години
Всеки престъпник твърди че е невинен.Фактът е че, по времето на управлението на другаря Виденов и българската комунистическа социалистическа партия, в България настъпи глад и мизерия невиждани дори по времето на втората световна война.Това са чистите факти.Пак ти продължавай да си търсиш под вола теле.
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно ли Минеков щял да му е министър, та този господин говореше ту на български ту на руски, обясняваше как "немедленно" трябвало да се подаде оставка. Голям натовски генерал си имаме, няма що.
51
10
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Да ти изпратя ли клипче от протестите,за да видиш,че не 50,а 50 хиляди бяха.Но на страха очите са големи и истината боли,много боли.
50
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лустрация за всички гласували за гроб!
49
7
 
7
 
! Отговори
Леша преди 3 години
Не зная дали е вярно, но Жан Виденов ще прави партия! Никога не съм гласувал, но ако Жан участва в изборите, ще гласувам за него - човека който го подаде на медузата coрoc.За това ли слагат машинното гласуване, за да лъжат като Байдън?Тръмп ги изкара от бункерите им, гнигите изпълзяха и вече знаем кои са "ТЕ"
48
3
 
17
 
! Отговори
Ице мамин сладък преди 3 години
Тъй като си хлапе от младежкото БСП и не си живял тогава говориш само глупостите които ти ги разправят на сбирките.Комунистите сами си свалиха Бай Тошо и управляваха същите тези комунисти след това.Същите тези, докарали за 45 години 2 фалита на България, докараха заедно с Виденов така наречената Виденова зима.Когато нямаше какво да се яде.Колкото и да се опитвате да се оправдавате, твърде много хора все още са живи.
47
7
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Ами кой взима сега решенията? Мислиш че е бившия премиер? Жалко, че има такива елементарно мислещи хора. Заслужаваме си съдбата. Има интервю на Виденов при Кеворк. И ме съм комунист. Има разлика между социалист и демократ, но в България няма лява партия. Ама ти и това не знаеш. Безмислено е да разговаряме.
46
1
 
14
 
! Отговори
Е НЯМА преди 3 години
такава противна мутра. Ама мутра в буквалния и преносния смисъл. Тоя ще ни разкаже играта - злобен, манипулативен, отмъстителен и без собствено мнение. УЖАС !!!!
45
1
 
10
 
! Отговори
Да преди 3 години
До радевИ организират нов "народен съд", за да залисват народа с него, а през това време да покрият далаверите на тези "бизнесмени"!
44
3
 
14
 
! Отговори
За смешник 43 преди 3 години
И какво са ти ограбили сладур?Хайде сега как веднага ще се разбере че пишеш по поръчка.Какво беше по-хубаво всичките тия 20 години след десети, в сравнение с това което е сега?В сравнение с времето преди управлението на ГЕРБ, какво е по-лошото сега и в момента?
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 38инЪче си безобразно неграмотен инЪче политика ще ми бистриш!От кое село си селчо?--------------Файдъкова, ти ли си?
42
5
 
6
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Румяна Коларова е забравила, че мълчанието е истинското злато. Не й отива да се излага с толкова плиткоумни еквилибристики.
41
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добрият президент,който сме имали.Давай,генерале,народа е с теб.