Софиянски: Служебният кабинет да не се занимава с направеното от ГЕРБ

Важно да има експерти с авторитет, смята той
10 май 2021 18:00, Анисия Иванова
131
Софиянски: Служебният кабинет да не се занимава с направеното от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Много е важно да има експерти, които са с авторитет, в служебното правителство", каза Стефан Софиянски, който оглави през 1997-а година служебен кабинет, назначен от президента Петър Стоянов.

Софиянски направи препоръка временното правителство да определи Министерството на правосъдието да поеме организацията на изборите, защото имат регионални структури: "Нека МВР участва, но да не е основен организатор на изборите!".

Той беше категоричен, че би било загубено време, ако кабинетът, съставен от президента Румен Радев, се занимава в краткия си период на управление с обществените поръчки, сделките и назначенията от правителството на ГЕРБ.

След трите правителства но Бойко Борисов е необходима повече динамика в управлението, защото "в тези 12 години има застой и нищо в различните сфери на обществения живот не се е променило", каза той пред БНР.

"В тези години нямахме нито авторитетен министър-председател, нито авторитетно правителство. Имахме хора, които не знаеха защо са там. Затова резултатите ни са такива и сме на последно място в Европа", допълни той.

Софиянски заяви, че трябва да се спрат корупционните схеми, но "най-важно е институциите да се занимават с това, за което са избрани".

Според него първото нещо, което трябва да направи служебното правителство, е да прегледа и коригира кандидатстването ни за европейските средства: "Те са необходим ресурс, за да постигнем икономически растеж. Това правителство трябва да подготви аргументиран проект за начина, по който България ще използва средствата от Националния план за възстановяване и устойчивост".

Той определи плана, изготвен от ГЕРБ, за не достатъчно добър.  

"Трябва да се промени философията на използването на тези средства, което може да се направи по ресори от експерти. ... Неефективно се използват средствата по Covid програмите - Борисов плащаше, за да не работят хората, сега трябва да се плаща, за да работят", каза още Софиянски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Явно и тоя е бъркал яко в кацата с меда след като още нищо не е станало а той вече на барикадата.
104
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на служебния кабинет е да върне парите на Черепа, дето се е охарчил за изборите.
103
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Екстремент, тогава да се спре разследването на всички престъпници в държавата, да се закрият прокуратура, съд и следствие защото няма да има какво да работят, да се оставят престъпниците свободно и демократично да крадат и безчинстват, да се остави мафията в България свободна да прави каквото си пожелае...и този бо'кл'ук е бил министър-председател, Боже ликвидирай най-после тази държава, за да не бъде срамно определяна като територия на ПРО'С'ТАЦИ !
102
5
 
14
 
! Отговори
- преди 2 години
НАПРОТИВ!!!ПЪЛНО И ОБЕКТИВНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВСИЧКО!!! Ако е нужно и с международни прокурори, защото нашите са в играта! Ще отнеме време, но трябва да се направи! За пример! Никой от тук нататък да не смее да пипа общото! Да не си помисля да краде от магистрали, саниране, лекарства, общ. поръчки! Цялата нация е прогнила в мисленето си! Затова е нужен ПРИМЕР! Мисленето се променя бавно, но трябва да се започне! Знес! Утле ще е безвъзвратно късно, защото няма да има държава а и народ!!!!!!!!!!!
101
3
 
14
 
! Отговори
хмм... преди 2 години
И тоя ли тръгна акъл да дава, кой с какво да се или да не се занимава бе?
100
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошото нещо в България е, че се допускат от обществото политически екстременти като тоя Софиански да дават акъл от медии като тази които са ръководени от цензура и политически пристрастия ! Българското общество ако беше малко поне интелигентно би достигнало нивото на добре развиващите се държави в ЕС, но уви, то не може да изхвърли такива медии от информационното пространство и политическите екстременти от политиката !
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този си купи самолет с кървава пот на челото,Комисията ще се занимава с каквого прецени.и ти си един от големите на хранилката.
98
2
 
5
 
! Отговори
Хм преди 2 години
"Стефан Софиянски: България първо трябва да отмени валутния борд и тогава да влезе в еврозоната"Това като добавка на Гечев от БСП и Виденов с новата му партия.Мислете. Желаете ли да сте милионери? :)
97
2
 
23
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
Какви съвети, какво чудо. И само между другото да припомним, че едната дъщеря Софиянска е женена за единствения син на Божков - ама това е чиста случайност ...
96
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от разбирачи,които дават акъл!А кой да се занимава с далаверите на гербаджиите?Или да ги оставят да си заметат следите?
95
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли,беее?Да не си участвал и ти в някоя далавера и сега те е страх да не лъсне истината?
94
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Барба Ганьозатъ си ***! Като си показваш мечтите, изглеждаш безкнижник!
93
6
 
20
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
Тоя , озъбения , тоя защо не е в затвора ??? Да мълчи и да се моли !!! Служебното правителство да разследва и вкара в затвора цялата бандитска герберастка пасмина начело с еднокнижния *** !!!!
92
2
 
26
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Да де, нали тоя софиянски е от същото котило , к'во друго да говори !!!Принципно трябва да се провери не самоп управлението на герП, но и на бсп-дпс-ндсв, сдс, бсп , абе всички дотук са корумпирани и са ни ограбили !!!
91
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До : Анонимен 95Софиянски откри метрото, което в по-голямата си част бе направено от бай Тошо.
90
5
 
17
 
! Отговори
Не мит Нудист преди 2 години
Стефане.........айде бегай си в россия. Ти не си българин. Ти си само "леко" корумпиран.
89
5
 
6
 
! Отговори
Не мит Нудист преди 2 години
Стефане.........айде бегай си в россия. Ти не си българин. Ти си само "леко" корумпиран.
88
15
 
15
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Нищо не каза големия специалист Софиянски за хуните,дето се събрха за 10 дена да чегъртат ГЕРБ,да разтурят държавата и да подпалят чергата на Българите!!Нито дума за Конвента който устрои Кюстендилската раз поретина,рошавата от качалка!!Не чух от варарите на Черепа нито ред предложение или намек за план,което автоматично осъжда България да изпадне от финансирането на ЕС,но в същия момент отделил силици да атакува планът на правителството на Борисов!Или кат радев,не знам ка а,*** нийе тъй??!!
87
1
 
19
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Да бе, да. Тебе ще слушат !
86
3
 
27
 
! Отговори
хмм... преди 2 години
Ехидният екс кмет много-много акъл да не дава, щото първо никой не му е искал мнението и второ ще си помислим, че леко-леко и той така се е облажил от пачките на чекмеджан.