Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?

Президентът бил в особена клопка, защото бил "знаме" на протестите
296
Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според политолога проф. Румяна Коларова президентът Румен Радев попада в една много особена клопка, защото той е „знаме“ на протестите и тезата „да разобличим ГЕРБ“.

Още по темата

Неговото правителство много трудно може да отстъпи, а едновременно с това, ако се фокусира само върху това – очевидно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие“, смята тя.

Според Първан Симеонов от „Галъп“ кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават амбиция за ревизия.

Проф. Коларова определи пред bTV като предизборна кампания изнесените твърдения за корупция в парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“.

Според нея БСП се дистанцира от „протестните партии“. По думите ѝ протестният вот у нас се равнява на около 30%.

Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че действията на комисията са предизборни, но според него над 60% от хората у нас не харесват управлението на Бойко Борисов и проверката на правителството в оставка ще спечели симпатиите им.

„Корнелия Нинова се държи все по-любопитно. Тя вече не се държи като политик, а казва това, което мисли, което даже е симпатично в даден момент, защото не сме виждали такова поведение отдавна. Отначало беше всички срещу Борисов, а сега е всеки срещу всеки. Това е така, защото те са в предизборна кампания, това ще се хареса на хората – има такава вълна и теория тази вълна даже може да стане по-голяма на предсрочните избори“, коментира Симеонов. 
Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за пример „Демократична България“. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 вида салам и 10 вида дъвки беше нужно по времето на СССР, да съблазняват соц лагера, и да мислят хората на запад, че живеят по добре от СССР. Всичко това вече не е нужно, всичко беше балон. СССР вече го няма. Китай развива индустриален капитализъм. Ако преди на запад сменяха колите си на няколко години, сега ще ги карат цял живот, всъщност за какво са ви коли, дайте кар шеъринг, Германия и Европа не са толкова големи, ако искаш да пътуваш взимаш кола от кар шеъринг - и главното - екология. За какво изобщо ви е собсвеност при инклузивния капитализъм!
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всеки ще има малка квартирка 8 квадрата с виртуална реалност като сложите маската да изглежда като 10 стайна, дори и миризми виртуални на 10 стайно жилище, малка симпатична електрическа кола на кар шеъринг ако искаш да пътуваш някъде, и ще ядем насекоми, защото има протеини в насекомите, а телешко и мляко - не! кравите пpъцкат и отделят метан и CO2 което не е екологично, вреди на планетата, да спасим планетата.
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Производството на Запад намалява..." дрън дрън та пляс. Чети си статистиките да видиш кое и как намалява. От друга страна, винаги всичко което са предричали куманисти и русофили...е останало в сферата на мечтите.
117
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОЯ НЕКАДЪРНИК ОЩЕ ЛИ НЕ Е НАЗНАЧИЛ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ!
116
5
 
1
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Беше добре като имаше СССР, а сега СССР вече няма, могат да правят каквото си искат с вас, от никъде няма да дойде Червена армия, няма да има революции, сега могат да мародерстват както си искат.
115
3
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Защо Радев го е страх да съобщи, че е подкрепил декларация осъждаща Русия и взривовете в БГ и Чехия, на срещата на Б9. Ето това двулично грозно същество е президент, но не за дълго.
114
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Производството на запад намалява, а банките печатат все повече пари за да плащат на безработните от пандемията. Количеството на стоките намалява, а количеството на парите се увеличава! Защо няма инфлация, къде отиват тези новонапечатани пари на запад, изпаряват ли се някъде? Как мислите? Тези които създават финансовите пирамиди толкова ли са глупави, че чакат пирамидата да падне? Или сами планират кога да срутят пирамидата?
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да го чакаш, сега вече дойде.
112
0
 
4
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 2 години
До Зозо,може, записвам. Добре е да летят идеи.
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анониментолкова тежките времена за Запада и смъртта на капитализма ги чекаме от 1917г...и все не идват.
110
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Жадувам за мъст и разправа!
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много тежки времена идват да запад. Никакви ревизии няма да помогант, кризата е за целия запад. В България ще бъде много тежко. А вие си гласувайте и си правете избори.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дано ама надали
107
5
 
4
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 2 години
Ако сега пишех романи то щяха да се казват: "До Масква и назад...изритан от Естония" и "Бай Румбо".
106
9
 
14
 
! Отговори
До 119 преди 2 години
Слабоумнико, Черепа и ченгетата назначиха Радев, а къде е сега този Череп и защо организира преврата, кои партии искат закриването на спец прокуратурата и съда: Де Бъ, Маямата и Бабикян, Бойкикев и БСП, а честит ви преврат
105
2
 
9
 
! Отговори
Сега преди 2 години
Ще изчег.ъркаме крад.льоците и ще назначим нови.След някоя друга година ще се окаже че някой от тях май не сме ги изчег.ъркали! Че и новите са напълнили гуши яко!
104
9
 
10
 
! Отговори
срам за Българите преди 2 години
Заради амбициите на Фигуранта и & - губещ, както обикновено е народа, който обаче си го заслужава, защото за пореден път гласува със ***, а не с главата си.
103
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"ще бъдем официализирани като черната москалска оввца в ЕС."Еми, сега сме официализирани като корумпирани мошеници.Няма да е голяма стъпка назад.
102
8
 
16
 
! Отговори
Питали Радио Ереван преди 2 години
Кой ще оглави служебното правителство на Радев? Чакаме Решетников да изтрезнее за да ни каже.
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Модела "Борисов" не го е измислил Баце.Модела е на олигархията от 1990г. и само се сменят някои играчи.Сега други са за кокала,а ние пак ще го ду...ме.