Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?

Президентът бил в особена клопка, защото бил "знаме" на протестите
296
Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според политолога проф. Румяна Коларова президентът Румен Радев попада в една много особена клопка, защото той е „знаме“ на протестите и тезата „да разобличим ГЕРБ“.

Още по темата

Неговото правителство много трудно може да отстъпи, а едновременно с това, ако се фокусира само върху това – очевидно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие“, смята тя.

Според Първан Симеонов от „Галъп“ кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават амбиция за ревизия.

Проф. Коларова определи пред bTV като предизборна кампания изнесените твърдения за корупция в парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“.

Според нея БСП се дистанцира от „протестните партии“. По думите ѝ протестният вот у нас се равнява на около 30%.

Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че действията на комисията са предизборни, но според него над 60% от хората у нас не харесват управлението на Бойко Борисов и проверката на правителството в оставка ще спечели симпатиите им.

„Корнелия Нинова се държи все по-любопитно. Тя вече не се държи като политик, а казва това, което мисли, което даже е симпатично в даден момент, защото не сме виждали такова поведение отдавна. Отначало беше всички срещу Борисов, а сега е всеки срещу всеки. Това е така, защото те са в предизборна кампания, това ще се хареса на хората – има такава вълна и теория тази вълна даже може да стане по-голяма на предсрочните избори“, коментира Симеонов. 
Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за пример „Демократична България“. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една рубла струваше 30 евроцента преди време. Сега струва един евроцент. Въпроса е приклюен.
139
9
 
2
 
! Отговори
Скоро?! преди 2 години
О чудо тиквата е избягал от България, герб скоро ще дадът пресконференция за разпускане на партията, а пред централата коли на съдебна охрана чакат да закарат бившите министри и депутати в следствието.
138
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям ревизията, но според мен тя трябва да зпаочне от енергетиката! Да се установи защо в нормалните държави разходите за ток, вода, и отопление са не повече от 5% от заплатата, а в България са по 30 - 40%! Да се провери, какво свърши за 5-6 години нищоправеца Иван Иванов в КЕВР, прибиращ петцифрена заплата, за да ни обяснява всяка година че цените на ток, вода, газ, парно и пр. трябва да се повишат, защото нямало друг начин...
137
7
 
3
 
! Отговори
мда преди 2 години
Европейската комисия обяви, че БВП и потреблението вече не е показател на висок стандарт на живот. Няма ресурси, Русия си ги пази, ще затягаме коланите. Висок стандарт е висок брой гей-паради и 45 пола.
136
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада загива. Изтока ще ни превземе. Вместо Тесли, ще караме е-ВАЗ, вместо ливайски ще носиме Текстилпромденим-ки, вместо в МакДоналдс ще ядем в КвасДоналдс, детско меню с бояришник и сельодка. Пускам сълза като си помисля колко ще е хубаво.
135
6
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До ДемократЕ, какво да мечтаят? 40% от населението на западните държави е на купонна система за храна.
134
1
 
3
 
! Отговори
До 162 преди 2 години
ХахахахаНа кво си ?
133
4
 
16
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Западът се развива и върви напред, но русофилите са прости и мечтаят за някакъв разпад на западната система.
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до АнонименЗа твое съжаленеи не са мечти, ами самата реалност.
131
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корпорацията САЩ фалира, търсят нови земи за поскане. За 200-300 години смешна история, всичко което постигнаха - стотици ненужни войни, джендъризъм, изпростяване, дебели афро-американци, 100% население на медикаменти, болни деца.Закривай!
130
7
 
5
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
До Алеко КонстантиновПо добър прочит на Бай *** в ролята на премиерът(в оставка) няма. Спокойно може да се направи на поредица. Двутомник, както казА Баце за Винету. Ще е бестселър. Гърците вече спокойно могат да си пуснат изданието с лика на премиерът Слънце. Той казА, че вече е уволнен.
129
8
 
4
 
! Отговори
Сега преди 2 години
Всички калинки и търтей на ОПГерб от министерства, агенции, комиисии и всички държавни фирми трябва дасе уволнят зада тръгнат промените.
128
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой какво крадял-всички следи са заличени и не водят до никъде!Мисля,че това грачене и кудкудякане е популиско и ненужно.Вие си правете ревизии,спетовотство и проверки,но знайте,че най-красноречивия факт и доказателство ще е КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ "НОВИТЕ".Всички знаем темповете на икономическо,социално и инфраструктурно развитие при Борисов.Ако те не се променят просто ще означава,че или не е крал или и " новите" крадат ! Тва е! Стига думи ! Покажете,че можете с акт! Създайте ефект! Действайте !
127
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на Радо шишарката не му остана много. С тая лукова глава е за никъде.
126
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички нормални българи мразим Coрoc и протежето му Слави.
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе е време, а вече се създава новия модел на запад. А за източния не се грижи, изтока се развива.
124
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жоре нцеНе, СССР го няма, а вас ще ви спyкат! Усещате ли вече как се затяга положението на запад?
123
9
 
5
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Не ревизия а изтъргване на герб от всички държавни институции е нужно и то спешно иначи нищо хубаво нени чака който и да дойде на власт.
122
7
 
11
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 2 години
НЯКОИ МЕЧТАЯТ ЗА 09 09 44 !Е ДОКАРАХТЕ СИ ХУНТА ЧЕСТИТО ДИВИ СЕЛЯНИ
121
8
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
За пачките и кюлчетата и скандалните записи на Боко,знаем всички.Аз ще ви припомня,как военния прокурор изпращаше от Брюксел голи снимки на любовницата си,като че ли имаше какво толкова да и покаже.Това е лицето на отиващото си управление,затова трябва да се изчегърта до дъно.