Каракачанов към служебното правителство: Да не прекаляват с чистките

Лидерът на ВМРО оптимист за коалиция на патриотичните формации
15 май 2021 13:06, Елка Василева
236
Каракачанов към служебното правителство: Да не прекаляват с чистките
Снимка: архив, БГНЕС

„Моята препоръка към служебния кабинет е да не прекаляват с чистките. Не партийният критерий трябва да е важен, а професионалният“, каза бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов пред bTV.

Той каза, че по време на неговия мандат не е уволнил нито един служител в министерството на партиен принцип. „Ако искаме да дадем тон на една толерантност и някаква форма на помирение, не следва да се действа партизански и да се уволняват хора, само защото са назначени от предишната партия“, коментира Каракачанов.

Още по темата

„Работата на служебното правителство е не да кадрува, а да подготви изборите. То има право по Конституция, като всяко друго правителство, но не може да внася бюджет и закони, защото няма парламент“, уточни той.

Патриотично обединение, но без лидери

Относно предложението към другите патриотични формации да се явят заедно в коалиция, но без лидерите им да участват в партийните листи, Каракачанов каза, че е позитивно настроен.

„Факт е, че между патриотите имаше крамоли, ние като лидери сме се карали. Но нито структурите по места, нито депутатите се караха. Трябва да дадем крачка в страни и да дадем личен пример“, смята лидерът на ВМРО Каракачанов.

„Следващото правителство отново ще е фрагментирано. Пак няма да има възможност за съставяне на кабинет. Едно следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус“, допълни той.

Каракачанов смята още, че в следващия кабинет не трябва да присъстват лидерите на партиите. „Аз няма да присъствам“, категоричен е той.

Сделката за автомобили

В публикации в медиите се твърди, че Министерство на отбраната е пуснало обществена поръчка за нови 36 леки коли на обща стойност 2,5 млн. в последните дни живот на кабинета „Борисов 3“. Каракачанов определи това като лъжа.

„Поръчката е от октомври 2020 г., декември същата година е спечелена. Този, който се опитва да търси под вола теле, просто се опитва съзнателно да манипулира обществото“, каза той.

Той допълни, че фирмите са се отказали от участие, след което обществената поръчка е проведена отново.

„На 10 май са отворени офертите, 20 дни по-късно министърът на отбраната трябва да определи кой печели, след което има 14 дни за обжалване и чак тогава да се подпише договора. Ако се подпише, това ще бъде в края на мандата на служебното правителство“, каза бившият министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
10
 
! Отговори
Гергана преди 2 години
Недопустимо е на държавни постове да работят пенсионери ! Това се отнася и за министри, депутати, президенти !!!
132
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой форумец беше задал въпрос.Та Каракачанов с какво образование е и какво е завършил?Калинките много навредиха на данъкоплатеца.
131
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си помисли човек самия Каракачанов с какъв професионализъм и какви качества стана министър и му е ясно за какви калинки иде реч.
130
2
 
8
 
! Отговори
до 152 преди 2 години
Калинките ми пляскат минуси. Чувствителни и засегнати.
129
2
 
12
 
! Отговори
. преди 2 години
Сменяйте всички заемащи важни постове.Помислете за намалянето на броя на депутатите.На тази малка държава не са необходими толкова хрантутници да стоят в парламента да си човъркат телефона, да спят или да си бъркат в носа без да ги е грижа за нищо.
128
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шкембе, ти си заличен.Няма те в схемата.Извън борда си.
127
3
 
19
 
! Отговори
СС преди 2 години
Редукция на цялата администрация и дирекции,много калинки !!
126
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно, не очаквах, че калинките на Каракачанчо са толкова малко и безпомощни. С последни издихания плюскат плюсове и едва насмогват. Айде още се надупете дуп, че че пръц.
125
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каракачанов, ти гледай да не прекаляваш с дамаджанката с гроздова ракия.
124
2
 
5
 
! Отговори
Иван под прикритие преди 2 години
= на патриот !
123
3
 
9
 
! Отговори
Иване ако имаше лу-- преди 2 години
страция нямаше да се правиш на патриот . Аман от ДС / сътрудници ,доносници и прочие / патриоти . Как пък станахте демократи ,консерватори и патриоти , все се нагаждате .
122
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя залага на някаква измислена джендърска карта и я размахва като бостанско плашило, че това щяло да заличи нашите ценности. Къде ги видя тия ***, бе каракачанов? Всеки ден правя крос по улиците на 2 квартала и един *** не видях? Ти да не ходиш по специални барове и оттам да са ти впечатленията?
121
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палячоооо крадлив баш ти да даваш акъл
120
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как ДС партизанин да се пише ВМРО.Каракачанов вие лъже-патриотите не ставате за нищо полезно.Българския данъкоплатец иска работа, спокоен и сигурен живот.Ти отивай в Македония и там се прави на умник!!!
119
2
 
9
 
! Отговори
? преди 2 години
Нещо за имота в тревненския балкан да кажеш?????
118
3
 
7
 
! Отговори
- преди 2 години
не се напъвайте - народа ви мрази безплатно! Ние бяхте ПРИЧИНАТА герберунгелите да лашкат нацията още 4 мъчителни години! Хората ПОМНЯТ! Сбогов и у лево!
117
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чао, Краси. Дано повече никога си нямаме работа с тъпата ти националистическа персона.
116
1
 
6
 
! Отговори
Гъбаркане преди 2 години
До Анонимен 95Баба Мика кога е супер, когато е с празен, или когато е с пълен пам'перс? Нямате кадри и насилвате старите хора да ви запълват експертизата! Щом опряхте до треторазрядната ветеранка е ясно, че сте кръгла нула! Видяла жабата, че..... Ама и Доган е виновен, защото ви спусна непосилна задача, та да се излагате, като киф'ладжии. Славчо е за никъде, ни напред, ни назад за'валията. Трябва да си плаща за порциите. Да го ожали човек, че нали бил болен! Е, стига сме се гъбар'кали с вас!
115
3
 
23
 
! Отговори
кръпел преди 2 години
Каракачанов към служебното правителство: Да не прекаляват с чистките оти много наши хора съм наредил на държавна служба
114
3
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Ако на Атака и Волен Сидеров викате патриоти, то много сте я закъсали. Това не са никакви патриоти. Нито ВМРО са някакви патриоти, нито Атака, нито НФСБ. Нагледахме се на панаирите на Волен Сидеров.