От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?

Ананиев обяви, че е бил под натиск от Радев да уволнява
Обновена: 14 май 2021 13:40 | 14 май 2021 13:40, Веселина Йорданова
517
От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ разкритикуваха остро рокадите на служебното правителство с мотива, че нормалният ритъм на работа се разрушава и декларираха, че ще следят ситуацията с финансите на държавата.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев заяви на пресконференция, че наследникът му Асен Василев е "станал маша за постигане на целите на други хора".

Още по темата
Освен това Ананиев обяви, че в първия служебен кабинет президентът Румен Радев е поискал лично от него същото - освобождаване на шефовете на приходните агенции и да увеличи с 300 млн. лева бюджета на МО. Той обаче не се поддал на този натиск.

По думите му това желание на Радев довело до силно напрежение в работата, което се отразило и на резултатите им.

"Трябваха ми месец и половина-два, за да върна самочувствието на тези хора и да върнем приходите в онзи темп, в никакъв случай не трябва да допускаме това напрежение сега, защото се намираме в кризисна година", подчерта Ананиев.

Той опроверга да има намаление на приходите и съобщи още, че от ГЕРБ поемат ангажимент да следят ситуацията с финансите на държавата.

От партията подчертаха, че имаме служебно правителство, което не носи политическа отговорност, защото е назначено и няма парламент, пред който да се отчита.

И попитаха - с какво смяната на шефовете на приходните агенции ще допринесе за честността на вота, като заподозряха, че назначенията имат връзка с бизнесмена Васил Божков и неговата партия.

Сред зададените на брифинга от Тома Биков въпроси бяха бил ли е новият шеф на НАП в Дубай през последните години и "кой е вкарал в МВР учредителка на партията на Васил Божков".

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че партията не понася щети от тези действия и не става дума за "бият нашите", защото освободените не са членове или симпатизанти на ГЕРБ.

Всеки има право да си подбира екип, с който да работи. Съществени са два въпроса - всички тези нови кадрови попадения чие предложение са, защото не са се появили от нищото, и кой ще носи отговорност за техните действия, заяви той.

Дончев каза още, че може поименно да изброи колко хора е освободил в администрацията и че подобни "екзотични мероприятия" са обречени на неуспех.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
3
 
0
 
! Отговори
kiko преди 2 години
всичко е по плана на агента от ДС - Радев : да ни изкара от ЕС, да станем президентска република като Беларус, послушни на Русия. Ама от *** народ какво да очакваш....
395
5
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
Дано повече власт не видите та да се затриете някаде на ....
394
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който и да сложат на който и да е пост , ще е по-добре от герберскитекалинки и любовници
393
16
 
9
 
! Отговори
Хихо преди 2 години
Абе щом ГЕРБ протестират, значи Спецов е добър избор.
392
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя път ще видите протести
391
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 2 години
Абе я махнете тази тема,че е отвратителна
390
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво Ви пука ако почнат приходите да падат и народа усети това първи след 6 месеца ще го усети президента на изборите. Много го обичат но много по-вече обичат пълни джобове. Тогава Радев ще плати цената ако неговото правителство и хората назначени от него доведат страната пред срив..
389
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМаьо, вече знаем, че предложи Пеевски за шеф на ДАНС, не е нужно да си признаваш за това, че работиш за Божков, ние го знаем...
388
1
 
4
 
! Отговори
Туто преди 2 години
Фалито
387
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой питал ли е Борисов кой му е предложил всички калинки, които назначаваше? Ако са го питали, Борисов отговарял ли е?Та тия с чий акъл питат и с чий акъл чакат да им се отговори. Кои са тия та президентът да им отговаря?
386
7
 
15
 
! Отговори
Спецов е новия спец преди 2 години
Свиквайти :)))))
385
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе да ги изметем и Радевци и Маноловици и останалите хамелеони!
384
28
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
герберастите банда *** политикани, даже в нета не мога да търсят... пълни ***... край на тази престъпна мафия... стига толкова про-сташко герб управление на. корупционери...
383
36
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Вида се че герб мразят експерти, а Румен е експерт до мозъка на костите си с 3 висши образования и кариера в НАП, също го познавам като експерт в културизма, браво Радев!!! Остана ви да пикаете на умряло тролчета, но ще трябва да си получите заслуженото....
382
33
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Познавам Румен и лично съм тренирал с него. Ето това са герб неграмотни и глупави. Румен е професионалист икономист винаги е бил много сдържан и уравновесен. Информация за него има много в нета и особено за културизма. Тома Биков е И-Д-ИО-Т и вече се убеждавам че всички гербаджийчета ч-и-кид-жийчета понже говорят ПЪЛНИ глупости за човек който познавам и знам за него. Гласувайте за герб още ако сте сл-аб-оумни. Тази новина тотално ме убеди че на герб нищо и никакъв шанс не трябва да бъде даван
381
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как кой? Черепа
380
16
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Жал ми е как може да възхвалявате бг.милионери. Той краде от твоя труд а ти му се радваш.Колко *** трябва да си-----Не знам за Божков, талончета не съм чегъртал, но Боко и *** му + Гешев и ОПГ Прокуратура на РБ, изключително моите данъци преработват в лай на.
379
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз го предложих! Е, и?!
378
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жал ми е как може да възхвалявате бг.милионери. Той краде от твоя труд а ти му се радваш.Колко *** трябва да си
377
19
 
10
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
ГЕРБ да престане да пита,за каквото и да било! Вече няма думата! Тръбяха,че ако се стигне до "служебно правителство" "НЕ СЕ СТРАХУВАТ" от такова?! Оказва с че се страхуват! И СКОЧИХА ВКУПОМ<ДА ОПЛЮВАТ ВСЕКИ ЩОМ НЕ С ТЯХ! Скачат срещу уволненията на структурит в държавата,КОИТО СА ГЕРБЕРСКИ?! А ГЕРБ когато взе властта,нима НЕ УВОЛНИ " НИКОГО"? Така ли? УВОЛНИ ВСИЧКИ И НАЗНАЧИ СВОИ ХОРА! Нормално е,новото правителство,да уволни старите кадри на ГЕРБ! ПОДКРЕПЯМ СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ ГОРЕЩО! УСПЕХ!-:)