Янаки Стоилов разпореди проверки на арести, затвори, поръчки...

Резултатите се чакат до месец
Обновена: 18 май 2021 12:30 | 18 май 2021 12:25, Камелия Цветанова
341

Снимка: Димитър Кьосемарлоиев, Dnes.bg

От вчера е започнала проверка в затворите и арестите от 2017 година до днес. Причината е казаното от бизнесмена Светослав Илчовски в разпуснатия парламент, който твърди, че имало записи на издевателства над затворник. Служебният правосъден мистър Янаки Стоилов заяви, че ще бъде изпратен и сигнал до главния прокурор, за да бъдат разпитани цитираните от Илчовски по казуса лица.
Още по темата

Започва проверка на цялата Агенция по вписванията, на регистъра на особените залози и на дирекцията за българско гражданство в МП. Инспекция ще има и на всички обществени поръчки, каза Стоилов. Резултати се очакват до края на месеца.

Мой приоритет са и изборите, но това не е най-тежката част от работата ни. Около 1500 човека в местата за лишаване от свобода се очаква да гласуват, посочи той, цитиран от БТА.

Сред приоритетите си той изброи лесно издаване на документи и нетърпимост към лоши практики във времето - българското гражданство, вписванията и условията в арести и затвори.

Стоилов припомни, че иска и широк дебат за бъдещето на спецсъда и спецпрокуратурата.

Следователят Мария Павлова, която беше вече служебен министър на правосъдието, и адв. Иван Демерджиев ще са заместниците на Стоилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Нямаме друга алтернатива освен всички масово да гласуваме за Христо Иванов.Ша гласуваме за този, ако направи коалиция с ГЕРБ!
103
1
 
7
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Костов защо приватизира Химко?
102
5
 
3
 
! Отговори
Десен преди 3 години
Мене левото не ме кефи, по ме кефи десннот, при левите и при социалистите винаги е мизерия, мене ме кефат десни като Люксембург, Лихтенщайн, Швеция, мене ме кефи да живея богато и да се радвам на материални придобивки, а не в мизерия както при социализма.
101
0
 
1
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ преди 3 години
КВА ДЕМОКРАЦИЯ,КВО НЕЩУ...
100
0
 
1
 
! Отговори
СВОБОДА НА СЛОВОТО преди 3 години
А СЕГА ДЕ...
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата работа на янакито е да защити рецитивистите от закона. Втората вероятно ще е да организира силови групировки. На ви Радев, на ви служебно правителство.
98
4
 
2
 
! Отговори
БОНБОН преди 3 години
ВСИЧКИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ББ В ЗАТВОРА !
97
1
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Комунистите от кога станаха такива хуманисти.Историята помни концлагерите Белене,Скравена,Ловеч,където надзирателите с тояги изпълнявали смъртни присъди,а трупивете на прасетата,за да няма следи!Децата на криминални престъпници отново искат властта чрез насилие,без демократични избори,както през 1944 година
96
0
 
2
 
! Отговори
Ей така става... преди 3 години
Ти да видиш, Стоилов разпоредил проверки. Че той и Борисов разпореждаше проверки. Че не мога да разбера какво подскачате и се радвате сега? Какво очаквате? Да има арестувани и осъдени или пратени в затвора може би? Пушилка за пред простолюдието. Нали следващите дето ни яхнат, след 8-10 години ще са в същото положение. Мъдрия ни народ е казал... Гарван гарвану око не вади!!! Запомнете го и не чакайте някой да Ви оправи...
95
4
 
3
 
! Отговори
той трябва да уволни преди 3 години
Всички работещи каквото и да е свързано със затворите и после наново да назначава, да се провери имущественото положение на всички и на свързаните им лица , там е толкова гнило ,че и изчегъртване няма да помогне . Бандюгите ядът пият и се друсат ,па и селфита на купоните си правят и то вече колко пъти .
94
4
 
11
 
! Отговори
До СССР преди 3 години
Никой не ми плаща да плюя по комунистите. Правя го безплатно за лично удоволствие.
93
5
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До 120И аз го гледах това интервю на Янаки, наистина защитаваше Орешарски. А погледът му си е такъв - изопнат, останал още от че.кеджийс.ките му години. Но няма значение, той знае, че не може кой знае какво да направи, защото е ограничен по конституция.
92
3
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До СССРСССР умря още през 1991 година, още ли не си разбрал? Или тука що си научил и си озверял от скръб?
91
11
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
На Радев много му се иска да стане диктатор, като Хитлер или Сталин, ама няма качества за това. Не може даже и като Лукашенко да стане... За да управляваш еднолично, трябва да имаш качества! А той е един страхливец! Ако загуби изборите наесен, ще се скрие в миша дупка!
90
3
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Случаен минувач..... Янаки не е тъмночервен талибан. Все пак е интелигентен.... И аз мислех като теб. Преди да гледам едно негово интервю в защита на Орешарски. Беше направо озверял и вампира сал от злоба и жажда да отмъщава на хората, че протестират срещу кабинета.
89
5
 
9
 
! Отговори
Мюмюн преди 3 години
Туй бесепету ша дава ли кибапчита и бира както преди ве.Ако дава пак ша закарам в кибапчийницата всичкото сиганчета от родата както преди.Бойко скрънза.Не дава кибапче и бира.
88
5
 
7
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
преди малко видях една полупразна кутия от пица на пейка в началото на южния парк имаше цели две парчета, побързайте ако искате днес да не сте гладни, а в кофата до пейката имаше и полупразна бутилка от бира
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Бойко къде е?
86
5
 
9
 
! Отговори
СПЛЕСКАН ПУТЬОноВЕЦ преди 3 години
До Сплескан натовецКогато посрещнеш на Орлов мост с китки и целувки руските солдати, тогава ще бълнуваш за Народен съд!
85
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой е Илчовски! Земевладелеца с площи в особено големи размери и кой го е избрал за компромат и сценки за простолюдието?Пак използват сивото на 80-те%.Миньо е с огромен обем доказателства за какво ли не,източване на средства от ЕС,нарко и много др.всичко е описано и доказано с документи или на място,какво да го изнудват?Вижте биографията на Илчовски,колко земя,как е придобил, цени,манталитет на феодал с мутренско поведение,вече тв лъжец манипулатор

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe