Янаки Стоилов разпореди проверки на арести, затвори, поръчки...

Резултатите се чакат до месец
Обновена: 18 май 2021 12:30 | 18 май 2021 12:25, Камелия Цветанова
341

Снимка: Димитър Кьосемарлоиев, Dnes.bg

От вчера е започнала проверка в затворите и арестите от 2017 година до днес. Причината е казаното от бизнесмена Светослав Илчовски в разпуснатия парламент, който твърди, че имало записи на издевателства над затворник. Служебният правосъден мистър Янаки Стоилов заяви, че ще бъде изпратен и сигнал до главния прокурор, за да бъдат разпитани цитираните от Илчовски по казуса лица.
Още по темата

Започва проверка на цялата Агенция по вписванията, на регистъра на особените залози и на дирекцията за българско гражданство в МП. Инспекция ще има и на всички обществени поръчки, каза Стоилов. Резултати се очакват до края на месеца.

Мой приоритет са и изборите, но това не е най-тежката част от работата ни. Около 1500 човека в местата за лишаване от свобода се очаква да гласуват, посочи той, цитиран от БТА.

Сред приоритетите си той изброи лесно издаване на документи и нетърпимост към лоши практики във времето - българското гражданство, вписванията и условията в арести и затвори.

Стоилов припомни, че иска и широк дебат за бъдещето на спецсъда и спецпрокуратурата.

Следователят Мария Павлова, която беше вече служебен министър на правосъдието, и адв. Иван Демерджиев ще са заместниците на Стоилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ са в истерия, особено троловете и тези които са на хранилка.
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. Атакувай ушевите шyшyмиги.
2
5
 
13
 
! Отговори
Ау преди 2 години
...само 1500 човека са в затворите?! Много малко.
1
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удри по гърбавата ***. Както и предполагах, смениха полицейските шефове за нула време и за герп вече нема кой да купува гласове. В каналната история са завинаги. герп - ромска партия ФАКТ!