Янаки Стоилов разпореди проверки на арести, затвори, поръчки...

Резултатите се чакат до месец
Обновена: 18 май 2021 12:30 | 18 май 2021 12:25, Камелия Цветанова
341

Снимка: Димитър Кьосемарлоиев, Dnes.bg

От вчера е започнала проверка в затворите и арестите от 2017 година до днес. Причината е казаното от бизнесмена Светослав Илчовски в разпуснатия парламент, който твърди, че имало записи на издевателства над затворник. Служебният правосъден мистър Янаки Стоилов заяви, че ще бъде изпратен и сигнал до главния прокурор, за да бъдат разпитани цитираните от Илчовски по казуса лица.
Още по темата

Започва проверка на цялата Агенция по вписванията, на регистъра на особените залози и на дирекцията за българско гражданство в МП. Инспекция ще има и на всички обществени поръчки, каза Стоилов. Резултати се очакват до края на месеца.

Мой приоритет са и изборите, но това не е най-тежката част от работата ни. Около 1500 човека в местата за лишаване от свобода се очаква да гласуват, посочи той, цитиран от БТА.

Сред приоритетите си той изброи лесно издаване на документи и нетърпимост към лоши практики във времето - българското гражданство, вписванията и условията в арести и затвори.

Стоилов припомни, че иска и широк дебат за бъдещето на спецсъда и спецпрокуратурата.

Следователят Мария Павлова, която беше вече служебен министър на правосъдието, и адв. Иван Демерджиев ще са заместниците на Стоилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
До Анонимен Който разследва приватизацията,той ще раследва и Барцелона.Да ни е честито.
123
0
 
3
 
! Отговори
Някога Кенеди каза: преди 2 години
"Свалете тази стена" - Малко по-късно Горбачов с неговата Перестройка направи това възможно. Много ми се ще да кажа нещо, ама ще ме гръмнат за него и затова няма да го кажа!
122
4
 
1
 
! Отговори
А ми казват: преди 2 години
Ами ето българите сте номади отново 1,5 милиона работят из цял свят, а тези скоро 1,5 милиона мъртви в гробищата? А тези 1,5 милиона дето работят дето са безгласна буква и скоро ще бъдат претопени в безкрайното милиардно море от обеднели кръвно и културно недораснали народчета? Те вече не са българи, те са ваши граждани ...
121
1
 
1
 
! Отговори
Бог преди 2 години
Ще се опитам да намеря публикуваното "дознание" на немските специални служби със заглавие (цитирам по памет): "Особено сложна престъпна организираност в България"
120
4
 
14
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Поредното лице на промяната-дърт комунист,който през целия си живот не е свършил нищо смислено!
119
2
 
7
 
! Отговори
Бог преди 2 години
Историята след 10-ти не е толкова дълга:Луканов разпусна баретите, даде шанс на всички изгонени поради криминални дела от властта на Тодор Живков - вкл. и самия Луканов - да узурпират държавата, изкараха спортните фашистки роти с бухалките да събират данъци от начеващите в бизнеса българи, разсипаха държавата чрез Мултигруп, окрадоха парите до шуш и т.н., та чак до ДНЕС.
118
4
 
6
 
! Отговори
STOP преди 2 години
Какви проверки , какви постове и министерства са ви в главата ? Проверете как така всеки ден цените в магазините скачат, заплатите - с тях какво правим? Наслушахме се на промени , но аз не се чувствам по добре от вашите ревизии и преразпределение на властите, някой не издържат и стягат багажа за чужбина , други просто сме на ръба ... Няма да гласувам ,за да ви уреждам сметките и манията за власт ! И аз съм човек...
117
4
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Когато фалираха Банките и обраха народа,кой ги проверява тогава.Големи експерти сега.Всичките ни спестявания вземаха и точно това заслужаваме ,защото само езиците си чешем место да ги изметем.И сега пак същото.Нагли,нагли защото виждат ,че ги търпим.Даже не умеем поне да си изберем по малкото зло,ето как сме си виновни и ето защо такива стари мутри идват на власт защото сами си ги искаме.
116
3
 
3
 
! Отговори
Бог преди 2 години
"Защо обидите на СССР се толерират."-----------------------------------------ЗАЩОТО няма такава държава.Все едно да напцоваш Нубия.
115
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой ще разследва къщата в Барцилоната?
114
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжите нагебоухите край нямат. Имало било растеж. За 10 години чуждестранните инвестиции са спаднали 10 пъти. Емигрантите носят каквото могат за да го крадете. Пълен потрес.
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Стоилов, кога ще арестуваш Тиквата?Поне след като го арестуваш ще спрат да пишат досадните *** на ГЕРБ тук.
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Който на теб, СеСеСеРе измени, той на великата правда изменя."Напред към Матушката, кърмилница.
111
0
 
0
 
! Отговори
Задавал съм въпроса: преди 2 години
Задавал съм въпроса, защо нацист без капка българска кръв, който лъже за своя произход, който лъже за делата на рода си, който е пряко и коствено отговорен за разрухата на тази държава, който открадна от децата на българите новите им училища и ги направи най-глупавите в Европейският съюз - задавал съм много въпроса защо това нищожество е още живо. И ще стигнем до онова изречение "не сме народ, а ***", но не е вярно. Просто колонизаторите са тежко въоръжени, инфантилни диваци... Асгард ги мрази
110
5
 
5
 
! Отговори
Бог преди 2 години
Уж щяха да разследват Бацетата, а то ко стаа на практика - ше се гледа кой криминален набили или наибили в панделата.Майкааааа... голем резил, другаре! Голем...
109
1
 
0
 
! Отговори
Задавал съм въпроса: преди 2 години
Сакскобургите дали са били изгонени от Великобритания или са били "изгонени от Великобритания" с някакви колониални цели ... Задавал съм много въпроса за българската етническа и културна принадлежност и съм намерил отговора .... Но въпроса е, че недоносчетата няма да ни оставят никога да си придобием своята културна и национална идентичност, защото не искат поредната приключена империя. Затова ги е страх от нас. Затова 30 години карат българи да изтребват българи с нацист начело. Номади ...
108
8
 
14
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Във всяка нормална държава хора като Борисов,Пеевски ,Домусчиевци,Вълци и т.н.отдавна щяха да са арестувани.
107
10
 
4
 
! Отговори
СССР преди 2 години
ХОХОХО КАК ПАДНАХА ОТ ВЛАСТ ГЕРБЕРИТЕ ПРОСТИИИИ С ЕДНИ ПОДСЛУШВАНИЯ ГИ СЪСИПАХА,ВЕЧЕ ВСИЧКИ ИМАТ СКРИТИ МИКРОФОНИ ,КОЛКО СА ПРОСТИИИИ И САМОЗАБРАВИЛИ СЕ КАК С 200 ГИ НАИБАХАААА
106
0
 
0
 
! Отговори
Задавал съм въпроса: преди 2 години
Кои са недораслите народчета? Народа дето е пречупил три империи - византийската, латинската, османската, народ дето са го клали когато са го покръствали, народ дето всеки път ви доказва какви сте инфантилни ***, но всеки път плаща огромна цена в стил клането в Амритсар, където британски колониални войски част от които с индииски произход откриват огън по други индиици. Същата работа е и това което сте направили тук!
105
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да идват изборите и да сваляме окончателно псевдодесните гербаджии с партийни билети.