Трифонов: Санкциите на САЩ са протегната приятелска ръка от наш партньор

По думите му събудилото се гражданско общество трябва да промени България
3 юни 2021 14:43, Нели Христова
417
Трифонов: Санкциите на САЩ са протегната приятелска ръка от наш партньор
Снимка: БГНЕС

Американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Това се казва в позиция на лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов във Facebook.

Ето и цялата позиция:

Гражданското общество в България е в основата на вчерашната позиция на САЩ. Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден и го изразяваше на площадите и улиците. Още преди 8 години хиляди граждани в десетки градове заявиха своето отношение и позиция спрямо Делян Пеевски. И твърдо отстояваха своето отношение и позиция над 400 дни.

Пак преди американския доклад, а именно през изминалата година, гражданското общество в България изрази по един категоричен начин нетърпимостта си към бруталната корупция във всички нива на държавното управление.

Още по темата
Вчерашният американски доклад дипломатично посочва корупцията по най-високите етажи на властта и ролята на прокуратурата в покровителстването на тази корупция. Но тези чудовищни зависимости ги посочи по-рано самото българско гражданско общество. Нима забравихме, че над 200 дни хиляди български граждани в десетки градове у нас, а и в чужбина искаха оставката на главния прокурор и на онзи настоящ политически лидер?

Затова американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор.

Въпреки това съм уверен, че дневният ред в България не се пише от докладите на нашите лоялни партньори, а от желанията и волята на българските граждани. И така ще бъде за в бъдеще.

Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е преломен момент в българската история - комунистическите мекерета ще ги изгонят от икономиката и политиката на държавата.
296
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И мощен шамар срещу - герб , патриотите и дпс всички от списака - магнитски са техни кадри от бившито правителство на - герб
295
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
удри. здрав комунист да не остане.това е единственната мафия в България.
294
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави, мисленето е сложен процес! Четенето изисква да разбираш какво си прочел, функционално НЕГРАМОТНИ нищо не проумяват! САЩ ПОСОЧИХА МОМЧЕТО НА ДОГАН, ЗА ДА МОЖЕ ГЕШЕВ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА И ДА НЯМА НИКАКВИ ОПАСНОСТИ ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ МИР В ДЪРЖАВАТА! ДА СЕ ОЗАПТИ АЛЧНОСТТА НА ДОГАН И ДА СИ ПОМИСЛИ ДАЛИ ЩЕ ПОДКРЕПИ РАДЕВ ЗА ВТОРИ МАНДАТ! МАЙ НЯМА ДА ГО ПОДКРЕПЯТ! СЪДИИТЕ ДА СЕ ПОУСЛУШАТ И ДАЛИ ЩЕ ИСКАТ ШУМ НА БАНКНОТИ ИЛИ ЩЕ ГЛЕДАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА,справка доход и имоти може да ги магнитизира
293
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно! САЩ ЗНАЯТ кой си ти и кои са твойте приятели! СПОНСОРИ затворници! Излъга хората и отказа МАЖОРИТАРЕН ВОТ, СУБСИДИЯ 1ЛВ.!СЕГА *** ПОЧИНИ!ПАРИ ИМАШ,БОЛЕН СИ!
292
2
 
17
 
! Отговори
Диана преди 3 години
"Най-високите" етажи не означава "най-високия" етаж! Има малка разлика! Фактът, че Божков и до днес не смее да пристъпи в България говори много за борбата точно на тези, които Слави тук нарича обект на този доклад, Борисов и Гешев, с престъпния свят у нас...Но и на Слави явно не му е изгодно престъпниците да бъдат преборени у нас...Мръсни БСПарски истории - не всички са толкова търпеливи като българите, обаче...Така ще ви хванат за угоените гушки някои приятелчета, че няма и да се усетите...
291
0
 
15
 
! Отговори
Тц,тц преди 3 години
Кандидат-премиерката от ИТН Антоанета Стефанова ще се откаже тържествено от световната си титла, понеже била солидарна с благодетеля от Дубай,който бил главната причина да стане шампионка!
290
1
 
9
 
! Отговори
Гледай си старините преди 3 години
Дядка и не се бъркай там където не разбираш
289
2
 
26
 
! Отговори
Нефелаш преди 3 години
Славчо, ама хич не ги разбираш тия работи! На кого е протегната ръка? Със сигурност не на тебе и твойте благодетели, защото точно сега ще ти секне кранчето. Със сигурност обаче това ще помогне на Гешев да се пребори с ***'фията, защото цяла България видя какво насилие упражнихте върху него и как нахлухте в кабинета му след обиска на вашия човек. Светът се потресе от това вероломство, нечувано и невиждано! Мафията се саморазправя с главния прокурор! Егати държавата ще си кажат отвън!
288
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже не мога да го понасям този глъмпер! то бива бива простотия ама минава всякакви граници. не мога да простя на тия които го вкараха в политиката.Сега ще го слушаме да ръси клише след клише и да си мисли че е голяма работа. какво гражданско общество бе какви пет лева? това че във властта в момента са старите *** това ли разбира под гражданско общество? Те ли ще променят държавата? ха- ха! не е чудно и че лиже подметките на американците Той по принцип си е такъв- ***
287
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За празника -6 септември искам Чорапа,Чалгаря,Черепа,Лодкаря,Шопара,Цецо мустакя,Сокола и Мая Въртоглавата в една талига с решетки...два вола отпред е и от град на град да ги разкарват за радост на целия български народ!
286
1
 
23
 
! Отговори
Коко преди 3 години
И нито дума за Божков. Смях в залата.
285
2
 
23
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Слави,ДБ,БСП и ДПС най-много пищяха срещу Гешев,че разсипвал бизнеса на Черепа!А сега мушмороците църкат нежно,колко правилни са санкциите!
284
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхте ли сега кои са мутрите? Тези, които наричаха Борисов мутра се оказаха баш, най- големите мутри. То се виждаше, че крадеца викаше дръжте крадеца. Радев, ИТН и Манолова се държаха за Божков, а сега се чудят как да се извъртят.
283
1
 
9
 
! Отговори
Влак GT преди 3 години
Интересно мнение на един воайор (voyeur), който има, няма току изтърси някоя глупост. То Какво се оказва, че от санкциите на Щатите има само печеливши?! Тоя, Божков, Хр.Иванов, цялото временно правителство и...... Явно единствения потърпевщ съм аз. Признавам си, без бой!!!
282
1
 
12
 
! Отговори
Изтекъл мозък преди 3 години
Гласувам за Славуца,за да може този шуут да управлява,а аз да си оправдая изгнанието и мизерията по тази пуста чужбина!
281
1
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
След изборите тази гола глава се скри, а преди това много знаеше и много приказваше по телевизията си. Силен е само по телевизията. Не го бива в реалността. Не е виновен той, а хората, които му се довериха. Все едно да се довериш на магарето да отиде да ти напазарува, да ти плати сметките и да ти свърши работата вместо теб. Трябва да си *** простака, за да имаш доверие на магарето да ти свърши работата.
280
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този лъжец, защо не се показва пред хората? Нещо гнило има в Дания ...
279
1
 
16
 
! Отговори
ЧАКАЙ БРЕ ЧАЛГАР! преди 3 години
Нали твоите приятели са *** и комунистите, какво общо можеш да имаш точно ти с Америка и Свободния свят. Не ти вярвам!
278
1
 
22
 
! Отговори
Мазна чалга преди 3 години
Лилиииии, а Тошинко как ривеши за бизнесите с пенсионерските билетчета на Божко и Делянчу. И как беше лош Баце ви, че им се пречка. Сега първи на тръбата да ду.хат с вятъра на промяната.