Алгафари: Рашков си свърши черната работа и се намеси във вота

Любомир Стефанов: Гражданите трудно се мотивират, къде е новото?!
11 юли 2021 14:30, Ния Христова
274
"При предишния вот почти всички участници казваха, че изборите ще бъдат съмнителни. Сега тези гласове поспаднаха. Виждаме промяна. Много размествания в листите има. Въпросът е как гражданите оценяват тези движения - дали като панически, дали като промяна", коментира политологът Любомир Стефанов в изборното студио на Bulgari ON AIR.
 
Политическият PR Нидал Алгафари смята, че при всички случаи ще има някаква промяна след изборите, тъй като всички се опитвали да търсят промяна. 
 
"Рашков успя да направи каквото беше по силите му. МВР винаги са хващали хора, които са сочени, че ще купуват гласове, но никога не са казвали за коя партия. Ето, този човек го направи, с което директно се намеси в изборите. Може да се окаже, че не е вярно. Рашков направи така, че тези избори да са на ръба на почтеността и етиката. Ще бъде бушон на това правителство, свърши си черната работа и си изигра превъзходна ролята на черен PR", коментира още Алгафари.
 
"Полицаи в определени квартали притискаха хората, които лепяха плакати и раздаваха брошури на една политическа партия", изтъкна той.
 
"Служебното правителство надскочи обществените очаквания, но не в добрия смисъл на думата. Някои от тях, може би, в добрия смисъл. Представят се едни факти, предстои да бъдат доказвани. Трябва всяко твое действие да бъде ръководено от законността", подчерта на свой ред Любомир Стефанов.
 
Според него политическата ни култура е много слаба, но политическата ни памет - не толкова. 
 
"Гражданите се ориентират и помнят, освен това има и интернет. Трудно обаче се мотивират. Къде е новото? Няма идеи, които да въодушевят гражданите", посочи политологът. Той очаква да имаме шарен парламент и все пак да се състави някакво правителство. 
 
Според Алгафари сме щели да говорим за нов морал в политиката, ако не е имало големи въпросителни около шефа на НАП, придобитото имущество на вътрешния министър и началници на кабинети, които са били други партии, а са назначени в кабинета на вътрешния министър.
 
"Тези, които сега смятат, че са най-новите, са участвали в политическия живот в продължение на 30 години, макар и от телевизионния екран. И са заемали различни позиции. Тези хора не могат да ни дадат нов морал", категоричен е Алгафари.
 
"Очаквам много по-големи проблеми следобед, когато повече хора ще искат да гласуват. Нашите народни представители решиха, че хората, които орат с вол, ще трябва да гласуват с машини. По-възрастните хора изпитват затруднения", каза още той.
 
Според Стефанов проблемите с машинното гласуване са неизбежни и към момента са нищожно малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
25
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиновникът милионер Рашков плаче за разследване и конфискация на имоти. Този човек има резиденция за 4 милиона лв приобита по времето на мутренските времена. И този човек ще бори престъпността, да бе да що ли не му вярваме!
171
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безспорно е че Рашков показва политическа пристрастеност и лобизъм , може да коментираме дали ,че това не е правилно за човек на неговия пост но той е временен и отскоро никой не очаква да е супер кадърен.Българина не е глупав и не се подвежда лесно от такива ,думата му е същата каквато беше и на предишните избори ,не позволява да бъде манипулиран по никакъв начин.Така че да си сядат на задниците политиците и да почват да работят а не с манипулации да се занимават ,няма одмет второто.
170
11
 
15
 
! Отговори
1020 преди 2 години
До 188,ако бяхме САЩ всички от предишното управление вече щяха да са в панделата осъдени....
169
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Рашков ако бяхме САЩ, щеше да е осъден за всяко едно недоказано твърдение, за злепоставяне и фингърпоинтинг както и от здравните власти за мръсния басейн който се видя от снимките с дрона. Но той е комунист и е един от недосегаемите който никой не може да го осъди, а той може да вкара всеки в затвора, е ама Бойко не можа - ПРОВАЛ РАШКОВ.
168
9
 
22
 
! Отговори
ROSEN преди 2 години
До Анонимен - От 2 месеца не се краде- Здравната каса е пълна с пари, Пенсионния фонд също, влаковете вече не закъсняват, МВР не рекетират, Вашите заплати са увеличени. Всичко цъфти. Радвай се на милиардите.
167
6
 
27
 
! Отговори
от Уикипедия преди 2 години
"Тъй като говори арабски език е работил в полза на Българската държава като агент на Шесто управление на Държавна сигурност с псевдоним Наско.[7]"- от къде се пръкна тоя - бил е в БКП/БСП/АБВ/БСП, сега антикомунист ли е? СЕРИОЗНО?познавате ли подобни?
166
17
 
27
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Този Нидал а взел,един полубългарин,който често си вре гагата на забранени места.Аланкоолу,не ти е работа,да се месиш в действията на служебния кабинет.Гледай си герберите,без да вменяваш идиотии, по адрес на техните опоненти.602 заявки има вече България от чуждестранни инвеститори.Толкова си злопаметен,че си кьорав за работата на кабинета Радев!
165
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такива като Нидалчо са обект на службите - техният "успех" е отплата вивоятно и баща му е бил от БКП и т.нар. "износ на революция"
164
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибан, марш обратно в Сирия!
163
6
 
31
 
! Отговори
Интернет помни преди 2 години
колко партии си сменил? БКП/БСП/АБВ/БСП/Гроп?::Mar 31, 2014 Режисьорът Нидал Алгафари се завърна отново в БСП, след като преди месец демонстративно напусна АБВ
162
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Рашков успя да направи каквото беше по силите му. МВР винаги са хващали хора, които са сочени, че ще купуват гласове, но никога не са казвали за коя партия." Така, а не мислиш ли, че е редно да се посочи партията? Иначе това е информация на вятъра. Редно е да бъдем осведомени за мащабите на герберските фалшификации иначе ще се чудим как така Боко печели ли печели при положение, че 90% от хората не могат да го понасят.
161
17
 
14
 
! Отговори
очевидно преди 2 години
Подтиснаха платения вот и ГЕРБ си подобри резултата.
160
11
 
20
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Нидал Алгафари, що не вземеш да се скриеш. Старите хора не са за подценяване, може да са стари, но не са ***. Щом боравят с Фейсбук, теглят пенсии от банкомат, чатят във всевъзможни приложения в смартфоните си.... едно гласуване за 30 сек. ли ще им се опре.
159
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой не ми предлага кинти, за да гласувам? Иначе си е честа загуба да се мъкна до избирателни секции.
158
16
 
26
 
! Отговори
магистралка преди 2 години
Бочко добре му е платил на тоя. И си изработва парите.Ся, ако не става с плюене по тв-то, чакаме го на магистралата.
157
7
 
22
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Комунист и морал! Такова животно нема!
156
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кинтите не миришат, ще дере ризи за тоя де плаща!Затова на такива никаква вяра!
155
10
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
слагате ми плюсчета, ама не ме светвате и аз все още не знам тоа Алгафари на кои е PR ?
154
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще се изкъпе тоя? Кво ги е развял тия мазни косища.
153
33
 
29
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Този дърт пергиш Рашков прокуратурата трябва да се занимае сериозно с него. Много твърдения доказателства не.