Алгафари: Рашков си свърши черната работа и се намеси във вота

Любомир Стефанов: Гражданите трудно се мотивират, къде е новото?!
11 юли 2021 14:30, Ния Христова
274
"При предишния вот почти всички участници казваха, че изборите ще бъдат съмнителни. Сега тези гласове поспаднаха. Виждаме промяна. Много размествания в листите има. Въпросът е как гражданите оценяват тези движения - дали като панически, дали като промяна", коментира политологът Любомир Стефанов в изборното студио на Bulgari ON AIR.
 
Политическият PR Нидал Алгафари смята, че при всички случаи ще има някаква промяна след изборите, тъй като всички се опитвали да търсят промяна. 
 
"Рашков успя да направи каквото беше по силите му. МВР винаги са хващали хора, които са сочени, че ще купуват гласове, но никога не са казвали за коя партия. Ето, този човек го направи, с което директно се намеси в изборите. Може да се окаже, че не е вярно. Рашков направи така, че тези избори да са на ръба на почтеността и етиката. Ще бъде бушон на това правителство, свърши си черната работа и си изигра превъзходна ролята на черен PR", коментира още Алгафари.
 
"Полицаи в определени квартали притискаха хората, които лепяха плакати и раздаваха брошури на една политическа партия", изтъкна той.
 
"Служебното правителство надскочи обществените очаквания, но не в добрия смисъл на думата. Някои от тях, може би, в добрия смисъл. Представят се едни факти, предстои да бъдат доказвани. Трябва всяко твое действие да бъде ръководено от законността", подчерта на свой ред Любомир Стефанов.
 
Според него политическата ни култура е много слаба, но политическата ни памет - не толкова. 
 
"Гражданите се ориентират и помнят, освен това има и интернет. Трудно обаче се мотивират. Къде е новото? Няма идеи, които да въодушевят гражданите", посочи политологът. Той очаква да имаме шарен парламент и все пак да се състави някакво правителство. 
 
Според Алгафари сме щели да говорим за нов морал в политиката, ако не е имало големи въпросителни около шефа на НАП, придобитото имущество на вътрешния министър и началници на кабинети, които са били други партии, а са назначени в кабинета на вътрешния министър.
 
"Тези, които сега смятат, че са най-новите, са участвали в политическия живот в продължение на 30 години, макар и от телевизионния екран. И са заемали различни позиции. Тези хора не могат да ни дадат нов морал", категоричен е Алгафари.
 
"Очаквам много по-големи проблеми следобед, когато повече хора ще искат да гласуват. Нашите народни представители решиха, че хората, които орат с вол, ще трябва да гласуват с машини. По-възрастните хора изпитват затруднения", каза още той.
 
Според Стефанов проблемите с машинното гласуване са неизбежни и към момента са нищожно малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
12
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
тези двамата не са интересни герб не са на власт и те трябва да се успокоят вечеидва ново нс ново правителство и т.н.герб връща веднага мандата на втория и такапо процедурата
131
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков пак е безработен, сега като няма имунитет да му преверят имотите, а лично ХЕИ да му провери зеленясалия басейн по заразен и от неговата злоба.
130
1
 
19
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Гласувах в 7 и10ч. Изпълних дълга си като българин. Поздрави от Поморие,водата в морето е супер, много народ по плажовете Гласувайте
129
13
 
13
 
! Отговори
1915 преди 2 години
марш арменец мръсен
128
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нали руснаците не им трябваше виза за България" - а след 30 години лизанe на американски ***, на българите трябва ли им виза за САЩ?
127
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Самолетите кацащи в България са пълни с руснаци и всичките са с визи". - да, идват руснаци, българите да им сменят чаршафите и да им слугуват, да изкарат някой лев да не гладуват. Но те толкова както преди, самолетите не са изобщо пълни.
126
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 144 "Руските туристи получават автоматично българска виза." Нали руснаците не им трябваше виза за България, какви визи получават автоматично? :)))))
125
15
 
6
 
! Отговори
VB преди 2 години
БЪЛГАРСКО ЛЯТО - 15 - ТРОЛОВЕТЕ ЦЪКАТ МИНУС, ЗАЩОТО ШЕФОВЕТЕ ИМ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МИЖИТУРКИ ТРЕПЕРЯТ ОТ УЖАС. 15 ДО ДУПКА !
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 142 "те руснаците се избиват за български визи, опашки пред българското посолсво в Москва." Самолетите кацащи в България са пълни с руснаци и всичките са с визи. И така и ще остане за близко и далечно бъдеще. :)))))
123
4
 
3
 
! Отговори
Д0 141 преди 2 години
Абе сюндюк ти къде се обашдаш се ела във Факултето и щти кажа много знаиш ли.
122
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските туристи получават автоматично българска виза. Но не идват.
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 141 "те САЩ кого по точно ще ви дадат визи, след 40 или след 50 години." На нормалните ббългари ги дават за по-малко време отколкото българските власти издават лични документи. За некадърните и неграмотни русофили 40-50 години е оптимистично. :)))))
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - те руснаците се избиват за български визи, опашки пред българското посолсво в Москва....
119
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - те САЩ кого по точно ще ви дадат визи, след 40 или след 50 години.
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 138 "какво да ти кажа, няма какво да кажа" Знаех си. :)))))))
117
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият човек е 3% напред Давай Бойко , размажи ги за пореден път !
116
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Нещо за "гнилия капитализъм" ще кажеш ли?" - какво да ти кажа, няма какво да кажа, сам гледай какво става с твоя велик капитализъм.
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ако искаш да не гласуваме, за да не ви объркваме вота?
114
11
 
6
 
! Отговори
toti преди 2 години
Дааа...трябваше ли да дойде Рашков да ви изкара КИРЛИВИТЕ РИЗИ !!!СЕга да го светия духа !!!
113
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те САЩ ще ни дадат визи но руснаците още дълго ще чакат за виза дори да дойдат у нас