Алгафари: Рашков си свърши черната работа и се намеси във вота

Любомир Стефанов: Гражданите трудно се мотивират, къде е новото?!
11 юли 2021 14:30, Ния Христова
274
"При предишния вот почти всички участници казваха, че изборите ще бъдат съмнителни. Сега тези гласове поспаднаха. Виждаме промяна. Много размествания в листите има. Въпросът е как гражданите оценяват тези движения - дали като панически, дали като промяна", коментира политологът Любомир Стефанов в изборното студио на Bulgari ON AIR.
 
Политическият PR Нидал Алгафари смята, че при всички случаи ще има някаква промяна след изборите, тъй като всички се опитвали да търсят промяна. 
 
"Рашков успя да направи каквото беше по силите му. МВР винаги са хващали хора, които са сочени, че ще купуват гласове, но никога не са казвали за коя партия. Ето, този човек го направи, с което директно се намеси в изборите. Може да се окаже, че не е вярно. Рашков направи така, че тези избори да са на ръба на почтеността и етиката. Ще бъде бушон на това правителство, свърши си черната работа и си изигра превъзходна ролята на черен PR", коментира още Алгафари.
 
"Полицаи в определени квартали притискаха хората, които лепяха плакати и раздаваха брошури на една политическа партия", изтъкна той.
 
"Служебното правителство надскочи обществените очаквания, но не в добрия смисъл на думата. Някои от тях, може би, в добрия смисъл. Представят се едни факти, предстои да бъдат доказвани. Трябва всяко твое действие да бъде ръководено от законността", подчерта на свой ред Любомир Стефанов.
 
Според него политическата ни култура е много слаба, но политическата ни памет - не толкова. 
 
"Гражданите се ориентират и помнят, освен това има и интернет. Трудно обаче се мотивират. Къде е новото? Няма идеи, които да въодушевят гражданите", посочи политологът. Той очаква да имаме шарен парламент и все пак да се състави някакво правителство. 
 
Според Алгафари сме щели да говорим за нов морал в политиката, ако не е имало големи въпросителни около шефа на НАП, придобитото имущество на вътрешния министър и началници на кабинети, които са били други партии, а са назначени в кабинета на вътрешния министър.
 
"Тези, които сега смятат, че са най-новите, са участвали в политическия живот в продължение на 30 години, макар и от телевизионния екран. И са заемали различни позиции. Тези хора не могат да ни дадат нов морал", категоричен е Алгафари.
 
"Очаквам много по-големи проблеми следобед, когато повече хора ще искат да гласуват. Нашите народни представители решиха, че хората, които орат с вол, ще трябва да гласуват с машини. По-възрастните хора изпитват затруднения", каза още той.
 
Според Стефанов проблемите с машинното гласуване са неизбежни и към момента са нищожно малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
22
 
! Отговори
SS преди 2 години
Имам въпрос :тоа Алгафари на кои е PR ?
151
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алгафари ще е по-добре вместо да се прави на някакъв си анализатор, да каже кой му плаща заплатата. Лично Бойко Методиев ли или някой от бившите управители на банката му ББР ? Тя беше държавна, но е време да я преименуват. Както преди години преименуваха турците. Та сега дори и лочетният им председател не знае как се казва. Ахмед ли е, Меди ли е. Доган ли е или Доганов.
150
26
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите от чекмеджетата в действие - купуват се хора всякакви, за да ни лъжат по телевизиите или да обезмислят форумите с нелепиците си. Много милиарди се откраднаха за тези 12 години и чекмеджетата преливат.
149
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ККЕ "Да, българите имат пари да ходят на море или където си поискат. 90 % от тях живеят с кредити, които ще изплащат с десетилетия...... А що се отнася до икономиката която върви, нещо си се пообъркал" Брех, ти да видиш, имали кредити които ще изплащат с десетилетия. Мдааааа. *** понеже е баровец явно той няма кредити, и си купува апартаменти от раз с джобните за деня. То ако гледаш комуниста Рашков може и наистина така да си помисли човек. А за останалото, рекорден БВП казва всичко.
148
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве Надал не беше ли преди върл привърженик на БКП? Откога стана върл "демократ" от герб?
147
28
 
15
 
! Отговори
НИДАЛ ЛИ! преди 2 години
Нидал Алгафари е по-голям българин от всички комунисти, взети заедно. Да е жив и здрав и Бог да го благослови! бнт
146
5
 
10
 
! Отговори
До 167 преди 2 години
Пич, ти не можеш да пишеш на български, класик си бил станал. Айде по-полека
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината боли, явно злобата ви е опиянила но това не се лекува и няма да отрезнеете никога.
144
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека Алгафари да си върти дюнерите с брат си в Харманли, защото очевидно не става за друго. Поздрави!
143
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ни дал,Алгафари,но със сигурност е взел.Личи от приказките в последно време.
142
2
 
8
 
! Отговори
ККЕ преди 2 години
Да, българите имат пари да ходят на море или където си поискат. 90 % от тях живеят с кредити, които ще изплащат с десетилетия...... А що се отнася до икономиката която върви, нещо си се пообъркал. Една опустяваща и обезлюдяваща се провинция и една претъпкана София - перачница на пари.
141
12
 
21
 
! Отговори
Shark преди 2 години
А Борисов като се месеше във всички вотове? Стига рева, приеми, че кранчето ти секва окончателно! Всяко начало има край.
140
5
 
0
 
! Отговори
Вижте сега: преди 2 години
Момент от съвременната популярна култура. Ето го Крал Брадли със каварелииските саби. Подарък са му казват от един държавно изменник. Легендата гласи, че на тях пише За независима България. Разбира се самият Брадли олицетворява свещеният съюз между САЩ и Израел - вечна дружба, както се вижда в окото на Брадли с червения еврейски знак и колко е трудно "този приятел" да му видим сметката, поради държавен изменник, който без разрешение е дал и предал силата на краля!https://youtu.be/xJUfGoQMvQ
139
13
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 2 години
Това което говорих преди изборите вече е факт, рекордно ниска избирателна активност във всички ромски махали в цяла България.Бях писал също, че от чужбина ще набием канчетата на ОПГ ГЕРБ и това ще стане моята прогноза е ОПГ ГЕРБ 15% и то с подправения вот.
138
17
 
28
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Арабинът говори лъжи !С какво Рашков се меси във вота?Че,не дава на бразилците да търгуват.
137
6
 
3
 
! Отговори
Идва момента: преди 2 години
Идва моментът "Еврика" - думата е от гръцки произход, според легендата Архимед във ваната я изкрещял и буквално значи: Открих го ...открих решението на проблема.Моментът Еврика след 30 годишно мародерство и тежка лъжа на населението на Република България се изразява в изречението:Абе тия за к'во се мислят и по-големият проблем за какви мислят нас? За пълни *** ли?
136
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гиб Мелсън "морето е супер, много народ по плажовете" Нали българина нямаше пари .... какво стана? Да не се окаже, че и пари има, и икономимката върви.
135
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщате го на бял кон с чекмеджета. Сега ще има реконтра всичко коз отлюспване на културисти от НОИ, електромобилисти, министри на вътрешни строителни работи, спирачки на АПИ, фалирали финансисти, областни парашутисти и всякакви коремни калинки.
134
5
 
19
 
! Отговори
Bg. преди 2 години
Аман от пишман Анализатори...
133
2
 
9
 
! Отговори
Хуй преди 2 години
Бай *** къде си тръгнал уе.