Радев: Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски

Отбелязваме 184 години от рождението на Апостола
18 юли 2021 22:45, Нели Христова
363
Радев: Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски
Снимка: БНТ

Тази вечер в Карлово - родният град на Апостола на свободата Васил Левски, се провежда кулминацията в чест на 184 години от рождението му.

Президентът и върховен главнокомандващ на българската армия Румен Радев посрещна представителна рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Приветствие към всички жители и гости на Карлово произнесе кметът на града Емил Кабаиванов.

На днешната дата в Карлово се ражда Васил Иванов Кунчев - безправен българин, поданик на османската империя, който ще проправи пътя към свобоводата на всички нас. Днес името му носят селища, улици и булеварди, клубове и награди. Васил Левски е месията на националната ни революция, той е неин вдъхновител и мъченик, заяви Радев.

 Важни са духът и кредото на Апостола - но те не живеят в паметниците, тях ние поддържаме живи и те нас живи поддържат. Дълги години времето нас обръщаше - търпяхме, понасяхме, емигрирахме и се завръщахме, за да си тръгнем отново. Дълги години отбелязвахме Апостола като недостижим еталон. Сега съзряваме - прозряхме примирението си и вече много българи съзнаха, че дела трябват, а не думи. Настана моментът ние да обърнем времето - да участваме в общото дело да си върнем държавата и да отстояваме свободата, без която няма достойнство, заяви още президентът.

Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски, каза Радев в заключение, цитиран от БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще я сбъднеш мечтана Република на Левски? Като присъединиш България към Турция, накъдето си тръгнал с чалгарите на Слави - ох кеф, ох кючек???
303
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Бай Баяни"НИЩОПРАВЕЦ"...елементарен...говори няколко езика,въздушен АС спечелил уважението на американските пилоти,учил в САЩ/и лъжете хората че е на русия/единствен си позволил/като Левски/ да се опълчи срещу мафията,с съдилища,прокурори,медии,подслушвания,калинки и чужди служби насаждащи ни разделение...в защита на Народа ни....единствен изкачил Шипка многократно...докато вие молехте султано...позорно...подценявате Народа ни
302
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
до сужбите,евтинити ***,е.ича.ите,...помагате ни...Левски е нашето Знаме,Заветите му са като...божии заповеди,налагате ни разделение...лъжи и манипулации...Президента ни единствен имаше доблестта да почете Левски...Знамето ни...ще ни има...и ще ви съдим строго...парите ви и фалшивите ви "ценности" нямат стоиност...объркали сте рейса
301
2
 
5
 
! Отговори
Как сте преди 2 години
Чалгакьопеци начело с руското лайнер РАДЕВ
300
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500 г Османската империя запазва етническия състав на територията на Балканите. След Освобождението Великите сили, включително князът и царят произтекли от тези Велики сили, разпарчетосват България.
299
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1828-29г е въпросната РТ война. Ако тогава Русия и Великите сили бяха признали България, Левски щеше да се роди в свободна страна.
298
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо повече, Екатерина Велика през 18 век е имала план да възстанови Византия на нашите земи, Византия, каквато не е съществувала и е плод на исторически писания, съществувала е Ромелия и то НЕ НА НАШИТЕ ЗЕМИ. Простичкият извод е ПОЗНАЙТЕ ИСТОРИЯТА СИ, АКО ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ БЪДЕЩЕ.
297
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левски е роден 1837г. През 1838-9г се случва освободителната Руско-турска война за сърби и гърци. Руската армия ПРЕМИНАВА ПРЕЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, стига Истамбул, но не желае свобода за БГ етнос. Нещо повече, сключен е договор, според който български преселници респективно османски поданици могат да разпродадат имуществото си и до 1835г да се заселват в руски територии предимно в Бесарабия-стотици хиляди българи са преселени за да има буфер от православни християни Русия.
296
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка африканска държава, в която съотношението тийнейджъри към зрели хора е СТОКРАТНО по-високо от това на коренното европейското население е наследник на света. Американците убиха Европа за да я направят поредната своя колония и да я заселят с диваци, но какви ще са САЩ след белите американци, какви ще са САЩ след изчезване на наследниците на европейските емигранти?
295
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политика, история, държавност-всичко е производно на икономиката на една държава, а гръбнакът на икономиката е населението в трудова възраст. СИВ се провали заради дисбаланс на работната ръка Същото се случва с ЕС. САЩ от столетия си "купуват" по всякакъв начин работна ръка от цял свят. ЕС "дръпнаха" с висшистите от соцлагера, но качеството след въпросните рязко падна внасяйки афганистанци и африканци.
294
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престани да политизирал историята, ***!
293
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите са спецове, в присвояване и овладяване на цялата държава. Искат винаги цялата власт, за да наложат комунистическа диктатура, независимо, какво казват в Брюксел.
292
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този път не пропусна, да употреби национален празник за предизборната си кампания, руският човек Радев. В плюенето срещу ГЕРБ, може да се спори, кой най-много лъже, Радев, Рашков, или Кацаров.
291
1
 
11
 
! Отговори
обзалагам се преди 2 години
че ако Левски имаше синове, след 9ти щяха да споделят съдбата на синовете на Райна Княгиня, баба Тонка на потомците на Волов, Ботев и хиляди други. А потомците на ония сега се кичат с портретите им , жалка ирония
290
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалга и зрелища в тая *** наречена Бългапия държава да я наричаме е обидно според мен ни политици ни честни хора кенефландия е по добре
289
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как говори все едно не е част от управлението, хайде давай ти можеш, подай сигнали, а за себе си осигури прозрачност. Обаче момента го изтърва след като когато стана ясно каква бърлога на шпиони е президенството виновен стана Гешев. Ако си чист, докажи го ако можеш.
288
5
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Не знаем Левски да е мечтаел за президентска република, начело с нагъл "генерал" и побъркан чалгар, задкулисно командвани от наши сараи и друга чужда държава, макар и славянска. От Турска към Руска империя, ура, другари и wellcome мутрари
287
7
 
3
 
! Отговори
бабати преди 2 години
До До 259 Стига сте се опитвали приятелчетата на тиквата (Черепа, Маджо, Арабаджиеви, Баневи и извънземните взети заедно) да ги пришивате на президента. Плоски сте
286
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербестите са се хванали като удовник за сламка за правителството на Славуц да ОТЪРВАТ ЗАТВОРА. Подкрепи ли ГЕРБ С ДПС това правителство, народа излиза на протести.
285
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО ДА НЕ ХВАЛИ лЕВСКИ, ТЕ ОТ герб и от дпс ГО ОПЛЮВАТ... В АНКАРА ХОДЯТ, ЗАТОВА ЛИ ЛЕВСКИ ТИ ПРЕЧИ ГЕРБАВ? ТОЙ И ТОГАВА Е ПРЕЧИЛ НА ТУРКОФИЛИТЕ.