Радев: Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски

Отбелязваме 184 години от рождението на Апостола
18 юли 2021 22:45, Нели Христова
363
Радев: Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски
Снимка: БНТ

Тази вечер в Карлово - родният град на Апостола на свободата Васил Левски, се провежда кулминацията в чест на 184 години от рождението му.

Президентът и върховен главнокомандващ на българската армия Румен Радев посрещна представителна рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Приветствие към всички жители и гости на Карлово произнесе кметът на града Емил Кабаиванов.

На днешната дата в Карлово се ражда Васил Иванов Кунчев - безправен българин, поданик на османската империя, който ще проправи пътя към свобоводата на всички нас. Днес името му носят селища, улици и булеварди, клубове и награди. Васил Левски е месията на националната ни революция, той е неин вдъхновител и мъченик, заяви Радев.

 Важни са духът и кредото на Апостола - но те не живеят в паметниците, тях ние поддържаме живи и те нас живи поддържат. Дълги години времето нас обръщаше - търпяхме, понасяхме, емигрирахме и се завръщахме, за да си тръгнем отново. Дълги години отбелязвахме Апостола като недостижим еталон. Сега съзряваме - прозряхме примирението си и вече много българи съзнаха, че дела трябват, а не думи. Настана моментът ние да обърнем времето - да участваме в общото дело да си върнем държавата и да отстояваме свободата, без която няма достойнство, заяви още президентът.

Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски, каза Радев в заключение, цитиран от БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, да, Святата Република с любовница, назначена на два щата, която разкарваше колите на НСО за рокли. Ти си новия Лефски, бе Радев
243
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, много обичат да развяват знамето на Левски за да скрият поср.ния си ***. Свята и чиста република с милиардера Бойко Рашков, с неблагодарния лъжец Кацарски, със Спецата, мафиот 1 в НАП, преди да стане шеф, с митничаря на Пловдив, дето направи жена си милионерка, който сега е шеф на цялата бригада, представете си само какви пари падат в момента там, с министъра на културата простия Минеков, който плямпаше едно, пък се оказа друго, пък сега пуска сигнали за трето. Свята и Чиста! Ухааа
242
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя като путин - скри жена си, изчезна я
241
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зная, какво говориха на Борисов, че на президентските избори изправи Цачева срещу хвърчилото? Той е бил много наясно, че ще има хора поддържащи ГЕРБ, които няма да я подкрепят!
240
0
 
17
 
! Отговори
До 281 преди 2 години
Любимият ти Радев е женен за Десислава ...Защо я скриха? Прочетете и разберете коя е.
239
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство на Янев трябва да успокоява, а не да внася смут и напрежение в държавата! Вместо да уволняват лекари да се погрижат за следващата ковид вълна. Ваксинацията замря при мекерето Кацаров, увеличиха се грабежи и убийства при Рашков, насочил цялото си внимание към Борисов и Гешев!
238
0
 
15
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До Анонимен 262Ти знаеш ли, какво значи обединение? Къде я виждаш тази "обединена нация"?
237
1
 
32
 
! Отговори
Отворете очи! преди 2 години
Радев е нагледен пример защо НЕ ТРЯБВА да бъдем президентска република! Идва един шапкар и започва да реализира своите амбиции на гърба на народа! Служебното правителство изпълнява заповедите на Радев по изчегъртването в няколко важни сфери и назначаването на послушници!
236
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** - природни елементали, които предизвикват разрушения, земетресения, вулкани и т.н.
235
1
 
32
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
Радев,ако следваме заветите на Левски,най-напред теб трябва да те махнем.Левски цял живот се е мъчел да обедини нацията за едно общо дело,а ти цял мандат се опитваш да разединиш нациятя!
234
0
 
11
 
! Отговори
Точно преди 2 години
начело с теб,***.
233
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има ли съд за радев за диверсия с юмруче?
232
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Закриване на поста "президент"! България няма нужда от подобна глупава и парадна длъжност.
231
1
 
30
 
! Отговори
Резилент преди 2 години
Настана време да те махаме Радеффф!
230
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С удоволствие ще гласувам срещу теб, всичко което правиш е срещу хората и тяхното бъдеще .Единственото което те интересува е да обслужиш поръчките на "твоите хора".
229
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка и на президента и всички в президентството и закриване на тази длъжност.
228
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
264, тии да не си им "светил" там?Ах да, ползвал си машина на времето, не като нас простосмъртните.
227
2
 
32
 
! Отговори
Гошко преди 2 години
До Да ,време е... Три месеца неистово ровене и чегъртате от страна на правителство, президентство, МВР и ДАНС за да "установят" някакво престъпление от страна на Борисов, за тяхно съжаление няма. Ако имаше дори съмнение за някакви незаконни действия от страна на Борисов вече щяха да са го разпнали. Вместо това всички чегъртачи ги гонят едни чувства... и вони на притоплени компромати от типа къща в Барселона и чекмеджета, или екзотични фантазии от страна на Рашко Многоимотов за канибализъм....
226
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
263, нещо не разбирам хората, които се връзват за дума или откъслечен израз, а не изказване/пост като цяло, и след това тръгнаха баналните изводи кой къф бил/не бил.
225
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 252"Даже за това, шапка му свалям." - винаги има по-голям, силен, умен, про'ст, изпаднал, плу'жек. Ти си последното спрямо плевнелиев, така че е нормално да му се възхищаваш.