Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота

Според него страната ни не е постъпила правилно при договарянето на ваксините на AstraZeneca
Обновена: 28 юли 2021 14:51 | 28 юли 2021 13:58,
226
Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота
Снимка: БГНЕС

Страната ни е допуснала няколко основни грешки в процеса по ваксинация, обяви в парламента здравният министър Стойчо Кацаров.

„Сред тях са договарянето на ваксините и грешни приоритети. Тази грешка коства 10 000 човешки животи“, поясни Кацаров и допълни, че приоритет на възрастните хора е даден едва през май, когато служебното правителство встъпи в длъжност.

Здравният министър обясни, че през първата фаза на ваксинацията са се имунизирали 50 000 души, работещи в сферата на здравеопазването. През втората са ваксинирани над 30 000.

Още по темата
Стойчо Кацаров определи като грешка фактът, че страната ни е дала приоритет на договарянето на продукта на AstraZeneca за сметка на останалите производители на ваксини.

 "Поради тази причина в началото на януари поради закъснялата регистрация на ваксината и поради намалената първоначална заявка на Pfizer, България остава с малко количество ваксини. През януари са извършени ваксинации на малко над 30 000 души. За февруари поставянето на ваксините достига до 172 000. Тоест общо около 200 000 души са получили първа доза", заключи здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиха хората ... затвортрябва , а не закони !!!
36
5
 
9
 
! Отговори
Колко живота?! преди 2 години
Като знам истинската статистика за смъртността от коронавирус в няколко от основните "Ковид клиники" в България, тези 10 000 "свидни жертви" ги има само в болните поръчкови фантазии на нашите управници. Общо взето, същото е като с онзи прословут мотоциклетист във Флорида, който загина при катастрофа, но и него го приписаха на коронавируса.
35
5
 
21
 
! Отговори
О7 2021г преди 2 години
Лъжец.Това е.Лъжец на годината.Интелигентен и арогантен.
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информациите за ваксините често се променят.Бедата е, че мътните води на пандемията родиха ужасни примери за печалбарство, на подозрения към лекари и политици, че от проблема правят благоденствие, като източват пари от касата. Категорично властите се провалиха в най-важното да сплотят обществото пред бедата. Повече от половин година след началото на ваксинацията-"лидера"Б си направи ваксина. Какво да кажем за другите? Няма политици говорещи честно по темата.А лекарите говорят с щамповани аргумен
33
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е,добре де сега нали имаме всякакви ваксини и старо и младо пак и пак и пак не иска да се ваксинира?А днес чух за остров в Гърция дето всички са ваксинирани,болни нямат и хотелите им са резервирани и за септември!Явно това е начинът.
32
8
 
25
 
! Отговори
истината преди 2 години
алоооо , кацарОФ престъпление беше когато твоя началник фигурант радЕФ каза че вирус нема , а Бойко лъже че има . 10 000 живота , това коства престъплението което извърши зеления чорап !
31
1
 
14
 
! Отговори
БАБИКЯН преди 2 години
тези служебни министри ОСТАВИХА БАБИКЯН БЕЗ ПОМИНЪК, толкова много лжжи от всеки, само не знам кой е министър на външните работи, не съм го виждал, не съм го чувал
30
6
 
34
 
! Отговори
В основата е...... преди 2 години
Не мога да мълча, когато се изговарят такива лъжи от Кацаров. Цяла Европа започна с Астрата, а после дойдоха проблемите, но с доставката, а не с качеството. Този или е паднал от Луната.....,или лъже и маже,като болшевик.Радев му е наредил, а на президента са му подшушнали на ухото от БКП. Именно от Старата върхушка на БКП. Неслучайно сега ги е събрал комунист до кумуниста плюс Сталинисти-Путинци.
29
5
 
22
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Хайде стига с този напън за ваксини, които не са минали всички клинични изпитвания! А тези, които са преболедували и са с антитела?
28
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма част от тези хора умряха преди дори да има регистрирана ваксина, а не от грешния избор на предните управляващи. Те се поправих и докараха ваксини, които сегашния министър ще изхвърли заради собствената си некъдърността да убеди хората, че ги е лъгал преди да не се ваксинират за да може той да заеме министерско кресло... Проблема ще възникне след месец два и дано тогава да не гледаме как умират хора по стълбите заради некъдърността на управляващите и във времена когато изхвърляне ваксини..
27
10
 
4
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 2 години
<html><body>потроши днес с нов договор с Глаксо Смит Клайн, поредните Милиарди за Лекарство за КОВИД, което НЕ е Удобрено от НИКОй, Включително от Евро-Агенцията по Лекарствата. Това при положение, че Ивермектин е удобрен от десетиление, струва буквално стотинки и от месеци е на 100% доказано, че Трепе КОВИД. После ми говорете, че няма Конспирации, да не е една Конспирация...
26
4
 
18
 
! Отговори
В България се крие преди 2 години
В Турция всички над 60 г. са ваксинирани с китайската ваксина и въпреки това в болниците 50 % от приетите пациенти болни от ковид-19 са именно от тази възрастова група. Как става така? Ваксините явно не действат.В България защо нито една медия не дава сведения колко от постъпващите за лечение от ковид-19 в болница са ваксинирани и с коя точно ваксина?Явно в България има информационно затъмнение.
25
0
 
28
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
в Пленарната зала - Всички Без Маски и Дистанция, но седнали да поучават Плебейте и Пролетариите!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре от 1 не може да се опише. Браво пич
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, то целият свят даде приоритет на Астра, защото това беше първата регистрирана ваксина.
22
1
 
26
 
! Отговори
1 преди 2 години
Гати глупостите, ваксини за всички има още от март, родителите ми (пенсионери) ги ваксинира личният им още февруари.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има нов щам. Казва се "Болимекурец".
20
5
 
26
 
! Отговори
AНонимен преди 2 години
Астра Сенека поръча цяла Европа.Тоя чувал ли е за Европейски Съюз и общи политики?
19
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е грешка, а информиран отказ от моя страна за ваксинация и то само срещу ковид. Иначе имам всички други задължителни ваксини. И да изнесе данни за починали без придружаващи заболявания, защото само те реално са починали от коронавирус.
18
9
 
19
 
! Отговори
Има нещо гнило преди 2 години
То никой не иска да се ваксинира. Аз се ваксинирах още в самото начало с Астра Зенека и когато наближи време да си слагам втората инжекция започна да ме боли главата. И не си сложих втора инжекция. Съжалявам че сложих и първа. Както се вижда ваксините не помагат. Великобритания в момента е много зле откъм заразени и боледуващи, а там почти всички са ваксинирани с две дози.Има нещо много гнило в тези ваксини. За какво ваксинират като ваксините не предпазват, а кой може да каже и дали не вредят?