Зациклиха ли преговорите за бъдещ кабинет?

Политическият ден беше белязан от "престрелки" и напрежение
Обновена: 29 юли 2021 20:56 | 29 юли 2021 19:50, Красимир Ангелов
175

Рязък обрат и сигнали за провал в преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет. "Има такъв народ" обвини "Демократична България ", че е поискала в правителството да влязат служебни министри, включително този на финансите.

Вместо да посочат имена на министри, от ИТН отправиха директни заплахи към партиите на протеста, с които преговарят за нов кабинет.

Още по темата
"Ние няма да играем по вашите правила! Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото вие водите нещата към следващи избори. Изумително е, че не разбирате", заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Христо Иванов призова пък никой да не прехвърля отговорност към ДБ.

"Нека никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да формира убедителен състав на Министерски съвет", каза лидерът на ДБ.

Мая Манолова обяви, че са чакали достатъчно за знаци от ИТН, че няма да има влияние от ДПС и ГЕРБ в следващия кабинет. "Изчакахме достатъчно. От днес ДПС започнаха да поставят условия. Ние настояваме за споразумение с ИТН, с което да бъдат разписани политиките, за които ние настояваме", уточни Манолова.

А след като веднъж вече поканиха служебния министър на финансите за член на бъдещия кабинет, от ИТН сега го обвиниха във финансови манипулации, кражба на интелектуална собственост и нарушение на законите.

"Всички дела съм си ги спечелил в съда в Ню Йорк, така че няма никакви проблеми. Но това, което мен силно ме притеснява, е защо изведнъж, след като ме каниха три пъти от ИТН, сега изведнъж решиха, че съм силно проблемен. Тук според мен се вижда една много дълга ръка, една много координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов", категоричен беше служебният финансов министър.

"И ние проверихме защо толкова иска да е финансов министър. Така стигнахме до това, което чухте преди малко от парламентарната трибуна", аргументира се Йорданов.

Според лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов партията му е направила всичко необходимо, за да има разговори с политическите партии без ГЕРБ. Според него, ако не се върне здравият разум, предсрочните избори са неизбежни.

"Още преди 2 седмици му казах на Слави Трифонов през медиите да даде поста главен прокурор на Христо Иванов и той нищо друго няма да иска. Не само, че не искаме да участваме в правителство, но не искам и "добър ден" да ни кажат. Да си направят правителство и да си поемат отговорността", заяви от своя страна Бойко Борисов.

Въпреки позициите на трите парламентарни групи, че нов редовен кабинет е необходим, остава неясно дали той ще получи категорична подкрепа в пленарната зала, ако изобщо се стигне до гласуването му.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май се оказва, че от гербавите поне засега по-добро няма, за съжаление. Боко досега отдавна да беше забравил за изборите.
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
78 Което не отменя факта, че служебните марионетки на Радев, са също неадекватни. Умеят само, да се хвалят, да обвиняват ГЕРБ и репресират избирателите му.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП с Герб и ДПС имат мнозинство и могат да изметат чалгарщината. Но Корни едва ли й стиска и има с какво да го проумее. А може и при нови избори позитанковците да останат зад вратата. Балъците не са много да се редят пред урните заради кефа на някой.
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
75 Срави"взе властта от ГЕРБ", с лъжи и манипулиран вот. Никой не може, да изчегърта ГЕРБ, защото това което са направили в полза на хората и държавата стои, не може, да се заличи. Много неща служебното правителство си приписа на себе си, а взе от ГЕРБ, докато изхвърляне хората на Борисов на улицата и поставяне свои.
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 75Боцко го направи за смях, естествено по вина на Славчо, щото той го покани :)) Требваше само малко да се каже на Дългуча и воала :) То е ясно, че служебното ще управлява, те другите само се дращят и не могат да се гледат :))
70
3
 
10
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Най-простия селски кмет да сложат, ще е по-адекватен от ИТН.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да малко са крадливи но вярно летвата е вдигната с около няколко милиона
68
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина летвата е високо вдигната от служебния кабинет. Не разбирам толкова ли е сложно поне половината от служебните министри да продължат започнатото и в постоянното правителство. Доказаха, че са супер интелигентни и можещи личности, к. спечелиха и общественото доверие. само *** хора от итн, к се правят на интересни, могат да ги игнорират.
67
0
 
12
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Даже и хората без абонамент за 7/8 вече разбраха колко неадекватни са Тошко и приятели.
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зациклиха, очаквано. Не могат, да си поделят постовете и порциите.
65
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я още един списък по Магнитски с имената на Борисов и Доган вътре и да видите как всичко ще си дойде на мястото.
64
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебният кабинет остава да сложи края на ГЕРБ. Г-н Трифонов никога не е искал да управлява, но много умело взе властта от ГЕРБ. Избирателите на ГЕРБ са починалите, ромите и мутрите, от които останаха само последните и окапват като крушки, защото не искат да плащат за греховете на Пеевски и Борисов. Така че ноември месец ДБ и ИСМВ ще приберат избирателите на г-н Трифонов и Бойко ще гледа от затвора края на този цирк, който така и не го схвана
63
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН триумф на простащината след 89г, събрали са тълпа *** чалгари и наркомани. тошко запъртък комплексар който през живота си не е работил нищо ще управлява държава
62
2
 
3
 
! Отговори
Няма го режима на преди 2 години
бай Тошо.Защо българите живеят лошо?
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не разбирате политическата мр ъсна игра, нормално е това :)) Все пак е похвално че се обърнаха всички против ГЕРБ и ДПС, да видим дали Нинчето ще оправдае репутацията на партията си, тоест крадливи :) За ДБ и корабокрушенеца к'во да кажа, досега явно не е бил известен Росенец, все пак избори идват :)) Майчето ми е чаровна и устата, може да й простя за глупавото име на партия, ИТН са ми пълни ***, не очакваха да има толкова *** като тях, лидера им се кри с месеци :) Точно ли е :)
60
1
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Объркали са се, името им е Няма такава държава. Така тръбеше Слави преди да създаде партията си и композира цяла песен с Няма такава държава и некадърни политици. Сега се оказа, че самият той е некадърен политик.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП,***, ДБ преговори с ИТН:- Ще процедираме по следния ред: първо, вие ще посочите вашата цена, след това ние ще уточним нашата, после всички ще се посмеем заедно и ще пристъпим към сериозния разговор.
58
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На третите избори ГЕРБ ще са на трето място, защото излъгаха Българите. И тогава вече ще може да се състави правителство без подмолното крадене на ДПС, което е в съюз с ГЕРБ.
57
2
 
11
 
! Отговори
681 преди 2 години
Типично по нашенски: на чалгаря все другите са му виновни! Еми оправяй се сам, за какво ги търсиш тях, нали уж си ПОБЕДИТЕЛ... или така те съветва хер Мустафа, Доган И Т.Н.
56
5
 
10
 
! Отговори
Бойко на бял кон преди 2 години
Тръгне ли инфлация наесен Радев и червената коалиция от протеста отиват директно в киреча.