Мария Капон: По-лошото от скъпи избори е лошо правителство

Петър Илиев? Искаме да видим боец като Бойко Рашков, каза депутатът от ИБГНИ
81

Имената на министрите в проектокабинета на Пламен Николов от "Има такъв народ" (ИТН) вече са ясни. Но от "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) са категорични, че преди дадат своята подкрепа, е необходимо споразумение за политики.

"Ние тепърва ще вземем трудното решение, но сме поставили условия. И то е за споразумение", заяви депутатът от ИБГНИ Мария Капон в студиото на "Денят ON AIR". Тя поясни, че не става дума за коалиционно споразумение, а за споразумение за политики.

Още по темата
"В парламента никой не е единствен. В крайна сметка - ако искат. Защото по-лошото от скъпи избори е лошо и скъпо правителство. Първо, споразумение за политики и след това да прегледаме кой може да изпълни споразумението", посочи депутатът от ИБГНИ.

И Мая Манолова, и Николай Хаджигенов са останали с първоначалното впечатление, че Петър Илиев ще бъде кандидатът за министър-председател на ИТН. Илиев впоследствие беше предложен за вътрешен министър, но това не е най-същественият проблем, смята Капон.

"За нас най-големият проблем е, че искаме да видим боец - истинска битка срещу олигархията, каквато може да провежда Рашков. Искаме да видим такъв министър, който да може да спира парите, точно така, както Кирил Петков", изтъкна депутатът от ИБГНИ пред Bulgaria ON AIR.

Капон обясни, че решението ще бъде взето съвместно с всички платформи в коалицията.

"Искаме парламентаризмът да се възцари. Искаме да има истинска парламентарна република и да има прозрачно взимане на решения. Ние сме най-цветната и най-искрената група. Дори и за вътрешните ни скандали няма нужда някой да пуска слухове. Но в едно виждате, че сме категорични в момента", настоя тя и подчерта, че от ИБГНИ искат да видят уверения за битка и истинска промяна, а не подмяна.

"Нали не мислите, че Николай Хаджигенов и Арман Бабикян - хора, стояли на протеста, ще позволят да има подмяна? Нали не мислите, че и Татяна Дончева ще позволи да има подмяна? Нали не мислите, че и Мая Манолова ще позволи това? Такъв компромис няма да се направи, ако ние не сме убедени, че това ще е промяна, а не подмяна", категорична е Капон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
Като я гледам как говори за политика, мисля, че много по - добре би и подхождала ролята на "Мадам" в някой долнопробен бардак или ясновидка по някоя кабеларка.
62
1
 
3
 
! Отговори
Ало Ваню преди 2 години
Тази цветарка вместо да узакони проституцията, сега се сетила, че не може да изкара и един ден на свободният трудов пазар..........
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искали да видят боец като Рашков тоя фашист им харесва. Щото са си едно и също.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама БСП отказаха постове при правителство на Тиквата, а ДБ му бяха патерици.
59
2
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Кой ходи по ресторанти и какво става после....Капон хич та няма..Употребена и изхвърлена и сега сипе отрова.Цървулка
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вигенин ,капон са задължително на хранилка. Всички около тех да са капо ,ама те да са добре.Ние повече търпим тяхната наглост и не остава време да живеем. Проблемните за себе си ,са проблемни на всички.
57
5
 
15
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Aбе Капон видяхме каква промяна могат да правят защитници на мутри и олигарси и лъжлив Бабикян! Аколкото до Рашков който рабти без доказателства , да каже как с една заплата е станал имотен крал и после да говори ! Видяхме и Петков , който назначи адвокат в ББР със годишна заплата над 160 000лв нищо че банката има цял такъв отдел ! Така че със стари .... нов ... не се прави !
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като стана ясно как днешната отровна Мария Капон кандардисвала Борисов да става президент преди години, след като ходила и с него по ресторанти - сега запя друга песен.
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Хаджигенов не се беше отказал от Пловдив Мара Скапонска щеше да види Парламента през крив макарон. Нищо чудно да му дава комисионна от депутатската заплата. Щото не трябва да е разрешено от закона да се явяват на повече от 1 място на изборите. Така търгуват местата си като отстъпят място печелят комисионно от заелия мястото им.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и тая изпълзя и се намести при Маямата
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненков към Капон: Познаваме се от опашката пред кабинета на Бойко Борисов, госпожо
52
1
 
11
 
! Отговори
Санди преди 2 години
Уважавайте труда за едни соро-парици на търкалящите се българчета Капон и Бабикян! Ама те се изкъртват да ни оттърват от другата мафия, но не от себе си.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве тая паачаа_вра не се ли подвизаваше преди в НДСВ - партия която не съществува (нещо като СССР - държавата)А преди това...знаете къде.Хамелеонът би умрял от завист.
50
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха аз авганско,френският-руско еврейски...съм по българин от 99% от вас бре...чисто българче съм...обичам наште...опитват се да ме цапат...невеживсеки обичащ България без значение от пол ,възраст,религия,цвят...е наш брат бре...и кой може да ви каже как да се чувствате...и на кого да сте лоялен...бре неделковци и кгб сеещи разделение ,служещи на путин и султано
49
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименммм да ...афганистанец съм...не руснак съм...чекай,баба ми французойка...ти фашист ли си...а да и съм мюсюлманини...петко Войвода най добрият му приятел бе...мюсюлманини..ама майка ми е християнка...а и еврейска май имам,толкова ли можеш...анонимен...манипулации..на отчаяни престъпници
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББСтига веееее, по писането се разбира ,че не си българин изобщо!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате да сложите ваши хора, това е цялата работа, ами да бяхте спечелили изборите.
46
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Няма Такава Държавааз пък не съм гроб-дпс...ненавиждам ги...не искаме да играете по-ничии гайди,поведението ви е отвратително и унизително...примитивно...всеки уважаващ се...никога и по-никакъв начин не би дошъл ,поведението ви е отвратително....Избори за да ви закопаме...тези с чест...верно ли ще ни върнете Свободата през ...фейса на слави...слави е мъртав за мен!!!Бог да пази България!!!...Избори...ние ги плащаме!!!
45
10
 
2
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 2 години
Троловете-естети на герб-дпс изведнъж станаха много взискателни. За тях всеки е чалгаджия щом не им играе по гайдата. Крадецът вика дръжте крадеца. Прав беше Слави: Нямя такава държава.
44
0
 
5
 
! Отговори
Леле преди 2 години
Риба балон....