Летище "София" – занемарено, мръсно, с неприветливи служители

Концесионерът получил 10 г. отсрочка, а тези във Варна и Бургас само една
Обновена: 19 авг 2021 14:03 | 19 авг 2021 13:43, Камелия Цветанова
83
Летище "София" – занемарено, мръсно, с неприветливи служители
Снимка: БГНЕС

Остри критики към коценсионера на летище "София" - консорциума "Софкънект" АД, отправи служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

"Зоната за хранене и търговските площи са безкрайно занемарени, санитарните помещения са в състояние, което не искам да коментирам", посочи той.

Министърът увери, че е имал няколко срещи с коценсионера, по време на които е изказал неудовлетворението си.

"Направих няколко срещи с концесионера и изразих липсата на удовлетворение от състоянието на летището, настоявам за бързи и видими резултати от негова страна. Коценсионърът пое ангажимент да обнови търговските площи, заведенията за хранене, да направи детски кът и пое ангажимента да санира и обнови санитарните помещения, както и да осигури нови униформи на служителите, така че те да има по -приветлив вид и по-приветливо отношение към всички пътници", посочи Тодоров.

Концесията на летището е подписана през юли миналата година, като досега са изминали три месеца от управлението на новия концесионер.

"За това време е изготвил и представил план за поддържане и обновяване, към момента концесионерът разговаря с гранична полиция и здравните власти за по-добро преминаване на пътниците с оглед на затрудненията заради пандемията", обясни министърът.

Той коментира, че заради пандемията всички авиооператори са имали затруднения, като засега не се очаква възстановяване на въздушния трафик на нивата от преди кризата.
 
Ивайло Мирчев от ДБ коментира, че България е загубила само от избора на концесионера 300 милиона лева.

"Летището е стратегически обект, част от националната сигурност на страната и е трябва да знаем кой реално е собственикът зад концесионера. Според изискванията този, който печели концесията трябва да е летищен оператор, а такъв няма, има само консултант", упрекна той.

"Предишното правителство реши да отложи половин милиард лева за следващите 10 години, като мотивите за това са ковид кризата, а правителството дали знае, че тя ще продължи 10 години или става дума за нещо друго свързано с чекмеджетата", скочи Мирчев.

"Това не се случи на другите концесионирани летища в страната, които получиха само една година отсрочка. Летищата във Варна и Бургас са получили отсрочка само една година и отново с аргумент ковид кризата и срива в авиацията, а не 10 години", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измамата на века!!!Руснаците казват : Хатиели как лучше, палачилас как всиегда!!!!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за предположение е това, и може ли това въобще да е държава в която министърът се чуди кой е реално собственикът на летището. Това е пълен абсурд както и да го погледнеш.
32
12
 
12
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Това е наследство от комунизма.Като умре последния комунист тогава ще започне някаква промяна.За сега още 50 години ще е така.
31
3
 
15
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Пълни глупости.Не съм чувал да има летище в София.
30
0
 
5
 
! Отговори
До "Да не забра преди 2 години
Е кои са първите 7, как посмяха да ни вземат първенството.
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото летище , на което съм била а аз пътувам много, без зарядни за мобилните, без контакти, където да включиш. Тоалетните не работят, ключът ударен , само един работи и то мръсен. Барчета ,два броя с безумни цени.Няма ресторанти, магазини. Дълга опашка се вие за ковид тест, преминавайки през цялата зала.За отстояние и хигиена и дума те може да става.Една портиерка люпи семки и едновременно проверява резервацията, да не влезе придружител случайно, със същата ръка, която й е в устата.
28
3
 
27
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
За Тегминал 1 да не говорим- там е третия свят.
27
1
 
15
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Искам да знам защо автоматичният контрол е пълна бутафория и никога не работи и трябва да се редим на гишета, да чакаме?
26
0
 
12
 
! Отговори
бай Миле преди 2 години
До Анонимен "Еее, нали писахте, че концесионера е този, който поддържа летището в Мюнхен ? Сега пък не се знаело кой е собстврнника. Кое е истината ?" ---- то е написано, само трябва да има кой да го прочете "има само консултант". А концесионер е онова слабото момче ортак на бибитко, дето живееше в Берлин... хотел Берлин.
25
1
 
31
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Най-жалкото столично летище в ЕС.Без магазини, без ресторанти и кафенета, без никакви удобства.Ако трябва да чакаш 4-5 часа умираш прав, един бар със свирепи цени.Изглежда като гара за концлагер.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Бойко концесионера е доволен, нищо не дава на хората, а само жули пари. На Ц.Цачева дали мъжа е още там на работа.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък за летището се хванахте. Обаче след това има пътища, магистрали, пълни чекмеджета...
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че един наш човек е взел едни пари
21
3
 
16
 
! Отговори
Най-гнусното преди 2 години
място в Европа се казва БЪЛГАРИЯ!!!!!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как ще е мръсно и занемарено ? няма ли ковид мерки там ? иначе ваксинирай се ваксинирай се
19
1
 
14
 
! Отговори
Ало, Ваньо преди 2 години
Е то за това летище нали един човек се обади на втори, за да назначи трети. Първият продиктувал ЕГН-то. Вторият си помислил, че било телефонен номер. Вторият не е измежду живите, а първият се сърди по телевизиите и до ден днешен. Всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоест го дадоха на концесия и няма промяна, просто парите не отиват в държавния бюджет а е германия
17
0
 
22
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
По миналата година кацнах за пръв и последен път на него и едва се оправих докато намеря изхода. Някъде в тъмнината в един коридор имаче лист А4 с надпис ИЗХОД и стрелка. Хубаво, че имаше и други изгубени като мен, та се оправихме.
16
0
 
28
 
! Отговори
Да не забравяме преди 2 години
че Летище София печели 8 място в света през 2011 за най-грозните летищя в света!!! Впрочем както всичко в Родината една дума-МИЗЕРИЯ!!!
15
3
 
8
 
! Отговори
Чекмедже Паша преди 2 години
Всичко е наред, ИСКАМ СИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА !!!!!!!