Летище "София" – занемарено, мръсно, с неприветливи служители

Концесионерът получил 10 г. отсрочка, а тези във Варна и Бургас само една
Обновена: 19 авг 2021 14:03 | 19 авг 2021 13:43, Камелия Цветанова
83
Летище "София" – занемарено, мръсно, с неприветливи служители
Снимка: БГНЕС

Остри критики към коценсионера на летище "София" - консорциума "Софкънект" АД, отправи служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

"Зоната за хранене и търговските площи са безкрайно занемарени, санитарните помещения са в състояние, което не искам да коментирам", посочи той.

Министърът увери, че е имал няколко срещи с коценсионера, по време на които е изказал неудовлетворението си.

"Направих няколко срещи с концесионера и изразих липсата на удовлетворение от състоянието на летището, настоявам за бързи и видими резултати от негова страна. Коценсионърът пое ангажимент да обнови търговските площи, заведенията за хранене, да направи детски кът и пое ангажимента да санира и обнови санитарните помещения, както и да осигури нови униформи на служителите, така че те да има по -приветлив вид и по-приветливо отношение към всички пътници", посочи Тодоров.

Концесията на летището е подписана през юли миналата година, като досега са изминали три месеца от управлението на новия концесионер.

"За това време е изготвил и представил план за поддържане и обновяване, към момента концесионерът разговаря с гранична полиция и здравните власти за по-добро преминаване на пътниците с оглед на затрудненията заради пандемията", обясни министърът.

Той коментира, че заради пандемията всички авиооператори са имали затруднения, като засега не се очаква възстановяване на въздушния трафик на нивата от преди кризата.
 
Ивайло Мирчев от ДБ коментира, че България е загубила само от избора на концесионера 300 милиона лева.

"Летището е стратегически обект, част от националната сигурност на страната и е трябва да знаем кой реално е собственикът зад концесионера. Според изискванията този, който печели концесията трябва да е летищен оператор, а такъв няма, има само консултант", упрекна той.

"Предишното правителство реши да отложи половин милиард лева за следващите 10 години, като мотивите за това са ковид кризата, а правителството дали знае, че тя ще продължи 10 години или става дума за нещо друго свързано с чекмеджетата", скочи Мирчев.

"Това не се случи на другите концесионирани летища в страната, които получиха само една година отсрочка. Летищата във Варна и Бургас са получили отсрочка само една година и отново с аргумент ковид кризата и срива в авиацията, а не 10 години", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така е мръсно като чистачките взимат по 2000 лева ? Явно са executive чистачки и не могат да си вършат добре практическата работа.
13
4
 
18
 
! Отговори
Такова преди 2 години
е обслужването в Панелистан - гадни, лоши, злобни служители, мизерия, ама българина е *** не му прави впечатление!!
12
3
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Отговорна е баба Пена че не чисти клозета по европейски а чистак е концесионера на когото боко тиквата му опрости за 10 години да не плаща по 10 мил.лв на година.
11
0
 
17
 
! Отговори
Горянин преди 2 години
Каквото е летището,това е и ,,дръжаватА" ,МУТРЕНАКА.
10
4
 
21
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Летището ни първо е малко, но и при толкова малко полети, няма как да е голямо. Супер неприветливо е, но не сме Абу Даби и няма на какво да се сърдим. Пътувам постоянно със самолет, когато разстоянието е повече от 400 километра. Цените в заведенията вътре обаче са потресаващи. Това, че няма зарядни за мобилни и лаптопи също е огромен минус. Иначе всички европейски летища са мизерни. Тези на арабските страни пък за сметка на това, са като архитектурни шедьоври и малки градове.
9
3
 
12
 
! Отговори
Зевс преди 2 години
Летището е такова каквато е икономиката. Скромно. Със сигурност има и по-скромни.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" този, който печели концесията трябва да е летищен оператор, а такъв няма" - Еее, нали писахте, че концесионера е този, който поддържа летището в Мюнхен ? Сега пък не се знаело кой е собстврнника. Кое е истината ?
7
5
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Какво ще си говорим? Корупцията ни души от много години. Сигурно управляващите са имали някакви съображения и, преди да си помислим за корупция, би било редно да се изслушат техните съображения и позиции за тази концесия, но, както виждаме, обстановката в Парламента, създадена от БСП и СИЕ, не предоставя никакви възможности за ползотворна работа...Не ми е ясно как изобщо някой може да си помисли за актуализация на бюджета в такива условия! Нужни са бързи нови избори и всички протестни партии ВЪН
6
0
 
18
 
! Отговори
Начо Културния преди 2 години
Аааа, моля, моля, защо трябва да заблуждаваме пристигащите в България, летището в София е напълно представително за държавата, в която пристигаш.
5
0
 
18
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
Занемарено, мръсно, и как няма да е като ден и нощ се разхождат без цел и без работа разни ***!?... Същото е и на централна гара - обикалят около тебе и те чакат да си оставиш куфара и да прескочиш до тоалетната и после ни полицаи ни дявол
4
0
 
23
 
! Отговори
некой преди 2 години
Че то нашето ново летище е като ***, после се чудим на това, защи българите ги считат за най- мръсната нация в Евопа каквито ни политиците, такива ни летищата, улиците, блоковете и възпитанието. тая статия е закъсняла с 30 години
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е. Изглежда потресаващо зле. Летях скоро от/до Варна - ако можех - не бих летяла от София никога.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най скапаното в ЕС.
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееееее, най-после да се появи статия за неугледния вид на летището и отвратителното поведение на служителите, визирам Митническата проверка. Срам, голям срам !