Шулева: Вдигането на пенсиите е грозно заиграване

В НС връх взе предизборният популизъм, каза още тя
Обновена: 9 сеп 2021 08:47 | 9 сеп 2021 08:43, Елка Василева
126
Шулева: Вдигането на пенсиите е грозно заиграване
Кадър: bTV

„Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни пари на пенсионерите, които после може да им се отнемат. Това не е приемливо“, каза бившият министър на труда и социалната политика Лидия Шулева пред bTV.

„Видяхме какво се случва в НС, когато няма мнозинство. Започват т.нар. плаващи мнозинства без поемане на отговорност. Връх взе предизборният популизъм“, смята Шулева.

Още по темата

Тя е категорична, че не е добра идея да се правят промени в пенсиите през бюджета. „Едва ли, когато се обяви, че ще се внесе актуализация, министърът на финансите и социалният министър са си представяли, че в НС няма да има управляващо мнозинство, което да поеме отговорност“, каза още Шулева.

Относно повишаването на парите за втората година майчинство Шулева каза, че въпреки едно от най-дългите платени майчинства в Европа това не помага особено за раждаемостта.

„Колкото и да искаме да задържаме майките вкъщи и да гледат децата, толкова по-зле това се отразява върху доходите на жените като цяло. Една политика, насочена към разкриване на повече места в ясли и детски градини, към подкрепа за работещите родители, би подобрила възможността за гледане на деца“, каза Шулева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
10
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Остава сега след Шулева да се изкаже експертно и Емилия Масларова...Боже Господи. Тия, предишните, нямат право муцуните си да показват пред хората, камо ли да дават акъл. Особено тая лисица. Странно, че за 30 г. целият парламент е единодушен за нещо, в случая доходите, но от това печелят само хората, политиците не. Не, защото го дължат на всички, работещи и пенсионери.
30
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма, как в държава с никаква икономика... пенсии и заплати да са големи... Само в пpocта, комунистическа кратуна може да има такава действителност... 100% бомба със закъснител е това, което правят...
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48"Царската кокона" иска справедливи пенсии. Който колко е внасял, толкова да получава. БСП и профсъюзите ревяха за праг на бедност и соц.защита. Обществото да храни търтей и тарикати. Тези дето днес рабютят в чужбина 6 месеца и 6 месеца почиват. И тях ще ни ги тропнат след някоя и друга година на гърба!! На колко от пенсионерите децата работят в чужбина и ние издържаме и тях? А те метат хилядарки на "ало"измамниците. И накрая ни докарват Славчо и сценаристи!
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31 . . . за сравнение Скоро назначените 20 годишни синове на премиера Янев са с 7 000 лв. заплата . . . . В сравнение чекмеджето на Баце истински просяци! Скороназначени се пише заедно в този случай!
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам тук едни гербави под.логи споделят мнението на Шулева.
26
9
 
5
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Цените са като в Германия, пенсионерите не може да живеят с 5 евро на ден. Това не е човешко, по-хуманно би било да предлагате безплатна евтаназия.Но ГЕРБ толкова могат.
25
5
 
4
 
! Отговори
от Плевен преди 2 години
Ние в Плевен се надяваме, че минималната пенсия трябва да бъде поне 1800 евра! Хората които са на работа, те нека да работят, да се трудат и да вкарват пари в хазната, все пак ние и пенсии искаме и то добри. Тази година с моят съпруг бяхме по една седмица в Несебър и Созопол, а 10 дни в южна Гърция. Никак не ни беше лошо, ама никак. Пенсионерите да почиват яко им трябват добри пенсии. Зима идва и парно ще трябва да се плаща! А 14 пенсия за Коледа, нима няма да ни дадат, а ?
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царската кокона не иска пенсионерите да живеят достойно.Анещо да каже за мадридския крадец,който осъди България и сега трябва да му плащаме?
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според госпожата, пенсионерите не заслужават тези пари. Това честно казано е възмутително мнение! Тя едва ли може да си представи какво са само 300 лева за цял месец. Или като се казва: Сития не вярва на гладния.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 38Защо да не го сравнявам? Нали само бедните ги управлявал един дълго? Чуждото е по-хубаво, умно и т.н. Тръмп и Б.Джоунс са по-готини. Тези от протесните партии и съпругата на Радев образец за морал, ум, език, интелект и т.н.? Е, сега нали спряха кражбите кражбите на кюлчета и пачки? Защо няма пари? При това спрямо миналата година скачаме с 6%. Пррост народ, слаба държава!!!!
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТОЧНО ТАКАКой те граби? Тези дето нямат един ден осигурителен стаж и взимат колко тези дето са се скъсали от внасяне на осигуровки? Колко майки хванаха, че са точили "майчинство"? И вместо наказание пълна подкрепа от голяма част от обществото ни? За пенсиите за лъжеивалидност да не говорим. Всички сме против, но като предпиемат мерки скачане по медиите и пак ги защитаваме. А те ни бъркат в джоба. Който е принципен и казва голата истина му се нахвърляме веднага.Сами си защитаваме грабителите!
20
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шулева,ако ти си се нагушила по царско време,пенсионерите изнемогват от години и трябва да бъдат подкрепени,а не да им се подхвърлят трохички като за Бог да прости.При тия галопиращи цени това е задължително.Хора,които са работили по 40 години едва оцеляват.Трябва управниците по-малко да крадат,за да има и за пенсионерите.
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 Да те светна,че "манекена","интелектуалеца" Хелмут Кол управлява Германия 16 год. Германците бедни ли са? Манолова с едни 5% и Радев, със служебно правителство раздават парите ни като за последно. Всички тук плюещи прави ли вяпечатление, че под натиска на левите и профсъюзите се вдига мин.пренсия и обезсмисля въобще осигуряването. Баща ми с 40г.осиг.стаж, последните с 2 пъти по-голяма заплата от средната 420лв. Майка ми с 20г.осиг.стаж 370лв. И тези без един ден осигуряване!!!!
18
4
 
7
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА преди 2 години
До Дедо Мони - Това означава да сме поне малко достойни европейци . Поне малко да се доближим до нормалния стандарт . След като тридесет години ни грабеха а преди това още четиридесет и пет , нека поне сега видим възмездие за ограбеното ни бъдеще !
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да е заиграване, но от устата на Шулева звучи, някак си много грозно. А и системни партии нямаха друг избор.
16
6
 
14
 
! Отговори
Дедо Мони преди 2 години
На следващите избори ще спечели партията, която предложи пенсии по 2000 лева. На калпак! Без трудов стаж! Детски по 2000 лева за всяко дете. Заплата по 2000 лева за половин работен ден. За всички! И след изборите ще ядем .до.ви.я...
15
12
 
6
 
! Отговори
за сравнение преди 2 години
Скоро назначените 20 годишни синове на премиера Янев са с 7 000 лв. заплата
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми то всичко в БГ е популизъм госпожо, кое е грозното в случая, че дават на пенсионерите отгоре ли.....хахахаха :))) Щом толкова се пените, предлагам всички пенсии да станат 100 кинта, а всички заплати да се заравнят на 200 кинта, така вече ще сте доволни всички ***.....хахахаха :))))
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо, черната вдовица отново се появи и протегна мръсната си ръчичка към властта!
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шулевище, как вървят бално санаториумите, които купи без пари, след като преди това ги унищожи? Как спиш, крадло? А, ***, ако е жива, каква пенсия получава? Пожелавам ти да живееш с 300 лв. пенсия до 100 години!