Шулева: Вдигането на пенсиите е грозно заиграване

В НС връх взе предизборният популизъм, каза още тя
Обновена: 9 сеп 2021 08:47 | 9 сеп 2021 08:43, Елка Василева
126
Шулева: Вдигането на пенсиите е грозно заиграване
Кадър: bTV

„Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни пари на пенсионерите, които после може да им се отнемат. Това не е приемливо“, каза бившият министър на труда и социалната политика Лидия Шулева пред bTV.

„Видяхме какво се случва в НС, когато няма мнозинство. Започват т.нар. плаващи мнозинства без поемане на отговорност. Връх взе предизборният популизъм“, смята Шулева.

Още по темата

Тя е категорична, че не е добра идея да се правят промени в пенсиите през бюджета. „Едва ли, когато се обяви, че ще се внесе актуализация, министърът на финансите и социалният министър са си представяли, че в НС няма да има управляващо мнозинство, което да поеме отговорност“, каза още Шулева.

Относно повишаването на парите за втората година майчинство Шулева каза, че въпреки едно от най-дългите платени майчинства в Европа това не помага особено за раждаемостта.

„Колкото и да искаме да задържаме майките вкъщи и да гледат децата, толкова по-зле това се отразява върху доходите на жените като цяло. Една политика, насочена към разкриване на повече места в ясли и детски градини, към подкрепа за работещите родители, би подобрила възможността за гледане на деца“, каза Шулева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Това с парите на майките е добре. Само създайте условия за здрава работа и добро заплащане на бащите. Българинът не е мързелив, давайте повече работа и плащайте!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти как замогна ако не е тайна?
9
0
 
26
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Тази да мълчи, че помня как напълни колата на посолството в Париж със скъпи обувки! Как ще иска пенсия, тя си е прибрала парички, парички, парички...
8
4
 
43
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Не само, че не трябва а отдавна трябваше да се вдигнат и пенсии и заплати. И една от причините да сме в това положение си ти и всички като теб.
7
3
 
42
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Грозна милионерка с хотели :)))
6
2
 
42
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Видяхме и тая що за министър беше !
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приемам винаги с радост увеличение на пенсията. Преди избори или след избори няма никакво значение. А ще гласувам за този, който ме е спечелил.
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА НЕ ИСКАТЕ ПО-ВИСОКИ ПЕНСИИ - ТОВА ЛИ ВИ Е ПРОМЯНАТА, ЧАЛГАРИ?
3
1
 
33
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Шулева, и аз искам ей така, да ми подхвърлят едни пари от въздуха до Нова Година, пък после нека ми ги спрат :)))) Не че са ми нужни, но като ти дават, кой луд ще бяга и няма да ги вземе. Аз сигурно ако изкарам 120 лева и ги дам на Черепа, дето е милиардер да се почерпи, гаранция и той ще ги вземе. Що вместо да ми стенеш от студиото на БТВ не тръгнеш из парковете и градинките да поразпиташ пенсионерите от първа ръка какво мислят за тези 120 лева до Нова Година
2
2
 
35
 
! Отговори
Драгиновец преди 2 години
Тая велинградска айдучорка колко се накраде не е истина.То не са хотели то не са къщи за гости и сега се огледа в пенсионерите .
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статуквото отвръща на удара