Шулева: Вдигането на пенсиите е грозно заиграване

В НС връх взе предизборният популизъм, каза още тя
Обновена: 9 сеп 2021 08:47 | 9 сеп 2021 08:43, Елка Василева
126
Шулева: Вдигането на пенсиите е грозно заиграване
Кадър: bTV

„Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни пари на пенсионерите, които после може да им се отнемат. Това не е приемливо“, каза бившият министър на труда и социалната политика Лидия Шулева пред bTV.

„Видяхме какво се случва в НС, когато няма мнозинство. Започват т.нар. плаващи мнозинства без поемане на отговорност. Връх взе предизборният популизъм“, смята Шулева.

Още по темата

Тя е категорична, че не е добра идея да се правят промени в пенсиите през бюджета. „Едва ли, когато се обяви, че ще се внесе актуализация, министърът на финансите и социалният министър са си представяли, че в НС няма да има управляващо мнозинство, което да поеме отговорност“, каза още Шулева.

Относно повишаването на парите за втората година майчинство Шулева каза, че въпреки едно от най-дългите платени майчинства в Европа това не помага особено за раждаемостта.

„Колкото и да искаме да задържаме майките вкъщи и да гледат децата, толкова по-зле това се отразява върху доходите на жените като цяло. Една политика, насочена към разкриване на повече места в ясли и детски градини, към подкрепа за работещите родители, би подобрила възможността за гледане на деца“, каза Шулева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71Всичко е с тази цел ве мен, да не мислиш, че го правят, щото имат много добро сърце......хахахаха :))) Или както е модерно да се казва, всичко е популизъм в БГ :)) Иначе според мен ще останат постоянни увеличенията, веднъж прекатури ли се каруцата, нема връщане назад :)
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо гърците,които имаха 300 милиарда дълг дават на пенсионерите си 800 евро минимална пенсия,а "стабилна" България ги обрече на мизерия?
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74Освен опорки факти не виждам.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари за пенсии има достатъчно, това увеличение да е постоянно. Но популистите не искат това. Искат само да купят гласовете на отчаяните старци и после всичко да си е както си беше.
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 65До 60Дали съм добре? Благодаря, ще проверя. Не знам и не е моя работа как си с очите? "Крадени, некрадени", няма значение. Те са в джоба. И виж от кои партии са най-много хванатите за търговия. Не са с четири букви. Жокер! Колко са осъдени и от кои партии? Факти, факти. Не внушения. Кюлчета, пачки, па пари имаше за всичко и дълга бавно, ни се топеше. Сега....
46
2
 
4
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
До АнонименШулева е от НДСВ,заедно с МВ откраднаха доста
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли сега кой не иска увеличение на пенсиите?ГЕРБ! Затова си помислете за кого ще гласувате.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само пенсиите, повечето заплати трябва да се вдигнат за постоянно, а не временно. Цените на храни, услуги и дрехи не се повишиха временно, а за постоянно. Тези временни пари целят само едно - да купят гласовете на най-големия електорат в България.
43
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше Боко да дава 50 кинта отгоре, сегашните изобщо немаше да се сетят за пенсионерите, просто искат да покажат, че са по добри от Бокича.....хахахаха :))) Само дето в ГЕРБ е парата, ще им бъде трудно на служебните опредлено :))
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 60Това гласуване бе натриване на носа на "великия"Харвард. Нали сме Парламентарна република? Служебен министър ще разпорежда на депутатите какво да правят? А БСП отмъщава за опита на Радев да им вземе "левите"хора. От къде на къде служебно правитество ще прави реформа, дето друг ще я плаща? Зор президента да актиализира бюджета, та с Мая да си правят PR, а ние после да плащаме. Пари има! И от ДаБългария го твърдят. И от БСП. Чист PR е тази актуализация!
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам гербавите милионери как съскат срещу повишението на пенсиите.Нагли крадци!Затова никога повече няма да управлявате!
40
1
 
10
 
! Отговори
Чорбаджийката преди 2 години
със зелената енергия да не се обажда!
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съм пенсионер, знаеш ли, че хич няма да ми пука това подаяние дали е популизъм или не е! Хората живеят на прага на мизерията и всеки лев им е жизнено важен. Между другото да припомня, че НДСВ въведе детските да са обвързани с доходите, т. е. работещите и плащащи данъци родители плащат детските добавки на търтейте!
38
3
 
9
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
ГЕРБ подкупвали с 50-150 лв.с пари от джоба си?Ти добре ли си с главата?Я по-добре ходи на лекар.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59То си е ясно, аз поне видях само една 500 евро банкнота и некакво кюлче, те ги изкараха половин милион евро и тонове с кюлчета злато.....хахахаха :))) Но така действат ДС, пък и нещо като се повтаря постоянно по медиите, рано или късно требва да стане истина :))
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен58Румънските цоциалисти с процедурни хватки вдигнаха пенсиите. Само дето с така вдигнатите пенси за тези след 74-ти набор няма да има пари за пенсии. Това май го пропускаш? Тук също гледат от румънските цоциалисти. Същите цоциалисти в Румуния дойдоха с футболните агитки. Наште веднага повториха това и докараха Орешарски.
35
12
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Тези,с високите пенсии да имат малко търпение,а не да гледат в паничката на бедните.И тяхното време ще дойде.Това се нарича СОЛИДАРНОСТ!А като са вземали толкова високи заплати,защо не са спестявали?
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50Вече го писах. По-голям подкуп от Мая с 5-те% и Радев със служ.правителство няма драги! Това е все едно аз кажа колко да е майчинството и пенсиите и друг да си троши главата да ги осигурява. Гнусна предизборна кампания. Това по-голямо нарушение от кебапчетата и 50-150лв. за глас. Там поне вадиш крадени, некрадени пари от джоба си. А тук директно с чужди пари купуваш! ГЕРБ дава 50лв.,но бюджета в перфектно състояние. *** било"подкуп".А тези искат да го сринат, само да се докопат!
33
7
 
9
 
! Отговори
ЕЙ 53 преди 2 години
До АнонименТрябва да си много наивен или много *** или и двете да повярваш че както писаха в това чекмедже имало50 млн.,50млн.са половин кубик,имало и 8 кюлчета злато,пълни КГБ-ски тъпотии.
32
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите не даваха на пенсионерите,за да има за чекмеджетата.Румънците вдигнаха пенсиите с 40% и никой не роптаеше.А тук ако може възрастните ще ги удавят в две капки вода.Кога ще ги стигнем румънците?Кога,бе Шулева?