Десислава Атанасова: Този парламент е изчерпан

Няма да се запомни с взимане на решения и реформи, смята депутатът
11 сеп 2021 09:30, Петя Славова
106
Десислава Атанасова: Този парламент е изчерпан
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандали, некомпетентност и политическо безплодие. С това ще остане 46-ото НАродно събрание вместо с взимане на смели решения, правене на реформи и подобряван Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова в декларация от името на група.

Още по темата

"Очевидно е, че днес авторитетът на Народното събрание е по-нисък, отколкото беше преди конституирането му. Още в началото на това Народно събрание ПГ на ГЕРБ - СДС се позиционира като единствената опозиция. Ние отчетохме желанието на част от българското общество за промяна. Въпреки че изборите бяха опорочени, бяхме готови да съдействаме за нормалното функциониране на парламентарната демокрация", каза Атанасова, цитирана от агенция "Фокус".

И посочи, че сме станали свидетели на абсолютната неспособност на партиите, на така наречената промяна, да водят преговори и да взимат важни политически решения.

"Рухна дългоизгражданият мит, че страната може да се управлява на базата на омраза, реваншизъм и неглижиране на волята на суверена. Анти-ГЕРБ риториката може и да е атрактивна, но не е и ефективна", посочи още председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС.

Според нея парламентарните партии не са имали пространство, на което да постигнат консенсус поне по важните теми за обществото.

"Настоящият президент Румен Радев се превърна в лидер на безизходицата, на която ставаме свидетели днес. Уважаеми колеги, днес ние от ГЕРБ препотвърждаваме ангажимента да работим активно за възстановяване на политическия диалог, както го направихме в началото, за да загърбим егото си, надскочим обидите и да преодолеем ударите", заяви още Десислава Атанасова.

Тя изрази надежда това да е последното заседание на 46-ия парламент, тъй като според нея е изчерпан.

"Време е всички да отидем на избори. Призовавам президентът да не злоупотребява с Конституцията, да не поставя повече условия на парламента, а просто да пожелае успех на политическите партии", каза още Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти си изчерпана ама си се хванала като удавник за кокала.
74
1
 
5
 
! Отговори
no one преди 2 години
Нека каже многоуважаемата госпожа от ГЕРБ, като се прави на толкова искрена и чиста защо прикриват случилото се в "Топлофикация София" и действията на бившият изпълнителен Георги Беловски, заради които ДАНС и прокуратура работеха ден и нощ нищо са не излезе пред широката общественост.
73
1
 
7
 
! Отговори
Дон преди 2 години
Чуда са,дали акулата датиткпва или тая са по-противни на хората...Щото за мен няма разлика
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т еи ти си от изчерпаните айде Чао
71
3
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
НС-ГОВОРИЛНЯТА НА РУНДЬО ...УМРЯ!ГОТВЕТЕ СЕ ДА ПОГРЕБЕМ И РУНДЬО.....!
70
1
 
4
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
У ХАСКЬОЙ ПРИ СЕЛОТО НА СмРАДЕВ, ТАКИВА РОМСКИ СВАТБИ ЛИ ПРАВЯТ ....КАТО У "ПАРЛАМЕНТА " НА СОФЕТО, БЕ...????!
69
1
 
8
 
! Отговори
АМА , ЧАКАЙ , ДЕСИ.. преди 2 години
...ТОВА НЕКАКЪВ ВИД "ПАРЛАМЕНТ" ЛИ БЕШЕ.....ХА,ХА,ХААААААААА.....ИЛИ РОМСКА СВАТБА У СОФЕТО.....???!!
68
2
 
8
 
! Отговори
ООООХ... преди 2 години
НИКОЙ ОТ ГЕРБ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ С РУМЕН РАДЕВ - СТИГА СТЕ СЕ ЧУДИЛИ ЗА КАКВО ДА ГО ОПЛЮВАТЕ НАРОДА ГО ХАРЕСВА -А ВИЕ АТАНАСОВА НАУЧЕТЕ СЕ ПО РАЗБРАНО ДА ГОВОРИТЕ МАЛКО Е ИЗНЕРВЯЩО ГОВОРЕНЕ ВИ НЕЩО КАТО ЛИГАВЕНЕ
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То вашето герберско законоплодие видяхме какви ги натвори.Създадохте закони,от които се възползват мошениците във всички власти и най вече имотно и финансово.Така чрез закона за ЗУТ и ЗУЕС чрез частни фирми и с помощта на съдебната мафия и непочтенни адвокати и ЧСИ се ограбват българските граждани,като по този начин суспендирате и Конституцията,като я заобикаляте.Българския гражданин е длъжен да плаща само данъци на Държавата.Всичко друго е услуга за която няма задължения ако не я ползвал.
66
0
 
7
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
Офф Десо ДесоооооТи си вече Никоя.Г-жа Пълнеж нищо не зависи от ГРЪБ ЕООДАй Дърпай от Тука.....
65
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ама ви прецакаха и гласуваха каквото си искаха....сега и да спечелите ще трябва да връзвате двата края
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си много изчерпана вече!!!!Погледни се, до момента беше само не красива, а в последно време съвсем се изкриви от злоба!!!!
63
0
 
13
 
! Отговори
hoho преди 2 години
и се е ухилила като варена глава... Малеле
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А детска е спряла да лиже боко ханъм и е изпълзяла от харема на Ердоган за да пръска глупостите си! Ердоган е прибери си ханъмата, че мястото и е да обслужва твойте хора в харема, а не да се прави на мъж в политиката. А боко ханъм големия мъж пак пуска жените пред себе си защото го е страх да не го направят на 5 стотинки! деса може да е всякаква, но поне е повече мъж от боко ханъм!
61
0
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Доверието в парламента се срина от колосалните 15% по време на младежкото БКП (герб), до умопомрачителните 13%! Как се срива нещо което го няма бе Деси? Това е все едно да кажеш, че днес си демонстрирала по висока класа защото повече от нищо си е пак нищо!
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая лейка Дани ифирмира че ние не знаем)като става въпрос за преброяването ..пробвах но не работи
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ е изчерпан, но тава не значи, че парламента е изчерпан.
58
1
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тази все лъжи е наговорила, на затова пък понася лъжите си с огромна наглост.
57
2
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Дано след преброяването да се установи къде точно се води тая и да се кандидатира само от един регион, а не от 20 за да е сигурна, че ще я набутат в парламента! Ако си читав ти стига само на едно място да се кандидатираш и ще те изберат, ама тая е толкова некадърна, че дори в родното и село гласуват масово против нея! На следващите избори ще е от многомандатен регион леглото на тиквуня!
56
5
 
0
 
! Отговори
Припкам, припкам преди 2 години
Уважаеми, Дами и Господа, в този хаос аз нямам пари и за да си купя нещо вече дори бих припкал покрай Уважаемата Г - жа Десислава Атанасова, макар че тя си има съпруг, бих слугувал на ПП ГЕРБ, вече не зная какво да мисля ???