Хаджигенов: Правителство на малцинството може да работи

Ако мандатът беше в ИБГНИ, щеше да е различно, смята той
Обновена: 11 сеп 2021 10:47 | 11 сеп 2021 10:45, Петя Славова
92
Хаджигенов: Правителство на малцинството може да работи
Снимка: БГНЕС

България се готви за нови избори. Лидерът на БСП Корнлия Нинова върна неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев след като стана ясно, че няма да получи подкрепата на партиите на протеста.

"Ако мандатът беше в "Изправи се БГ! Ние идваме", категорично щеше да е различно. Щяхме да покажем как и защо може да се направи правителство на малцинството и как то може да работи изобщо. Със сигурност щяхме да направим правителство на малцинството", каза пред БНТ адвокат Николай Хаджигенов. Той и Мая Манолова коментираха евентуален политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

Още по темата

Политическото поумняваме там е факт, докато в "Има такъв народ" дори няма заченки на поумняваме политическо, смята адв. Хаджигенов.

Финансовият министър успя да прокара три актуализации на бюджета, те са хора с капацитет, които имаха възможност да се докажат в служебното правителство, смята Мая Манолова.

На въпрос дали след тези коментари не се оформя бъдеща коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и новия проект на служебните министри, Николай Хаджигенов заяви: Добре звучаща възможност на този етап, теоретизираме, но това е ок, чудесно.

Според Манолова на избирателите е нужна увереност, перспектива и надежда, че в следващия парламент формациите на промяната ще бъдат първа политическа сила.

На въпроса дали в тяхната формация има разцепление заради регистрацията на "Ние идваме", адв. Хаджигенов обясни:

Хората трябва да знаят, че са част от някакво движение, именно затова създадохме "Ние идваме" и го учредихме на годишнината от "кървавия 2 септември". Това ще бъде гражданско движение, каквото е "Изправи се БГ!".

Относно работата и краткото съществуване на настоящия парламент, Мая Манолова заяви, че Мая Манолова за неговата ефективност и полезност ще съдим по резултатите.

Важно е, че бяха актуализирани пенсиите, че вече няма да има пенсионер, който живее под прага на бедност. Повишихме майчинството за работещите жени през втората година. За първи път има толкова ясна и фокусирана подкрепа за земеделските производители, за дейците на културата... Така че, резултатите на този парламент, макар и кратък, са видими и са полезни за гражданите.

Манолова коментира и скандала около Татяна Дончева, след твърденията на депутат от ИТН, че се е опитала да разцепи парламентарната група с предлагане на подкуп от 500 000 лв.

Този въпрос ще се изясни в съда. За разлика от кюлчетата и пачките, сега спецпрокуратурата реагира светкавично и истината ще се разбере. За нас е ясно, то се видя. Истината ще стане ясна в съда, ние сме сигурни, че това е спекулация, удар срещу Таня, коментира Манолова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
ХАДЖИТУ Е НИЩУ преди 2 години
ОТ ТРИБУНАТА НА НС- НИЕ ШИ, НИЕ ШИ- ТОА ЮРИДИЧЕСКИ ГЕНИЙ ДА СЪ НАУЧИ ДА ГОВОРИ ПРАВИЛНО БГ ЕЗИК- НА ФОНА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ХАДЖИТУ Е ЖАЛЪК И ГЛУПАВ- ПАК *** ИЗБЕРЕТЕ ТЕ ТОВА НИЩУ.
63
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Хаджигенов,стига хипотези.Ако се появи нов играч/формация около Кирил Петков и Асен Василев/изобщо не ви виждам в следващия парламент.
62
0
 
3
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 2 години
АКО НАПРАВЯТ ИЗМАМА КАКТО НА ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ И ЕДНА СЕДМИЦА НЕ МОГАТ ДА НАГЛАСЯТ 20% ИЗБИРАТЕЛНИ ЛИСТИ ТОВА ЩЕ ГО ПИШЕМ НА ХВЪРЧИЛОТО КАКТО ПЪРВИЯТ ПЪТ ЗА ТОВА ЧЕ ТОЙ СИ ИЗБРА ЦИК ИЗМАМНИЦИ!!!!АААААААААА?????
61
1
 
7
 
! Отговори
поредните полюции преди 2 години
Правителство на малцинството=ДБ/7%/+ИБГНИ/4%/+неизвестен политически субект/2%/Малииие...тия щели да ни управляват...Въхьь...тцъ...тцъ...
60
1
 
7
 
! Отговори
След твърденията преди 2 години
на Хаджигенов,че ако мандатът е бил даден на мутрите,е щяло да бъде различно, става ясно че вероятно не само стройната Дончева има допуск до касичката с парите. Чия касичка,чии пари?Манолова пак изкопа мита за кюлчетата и пачките.Чии кюлчета, чии пачки?За 500К на Дончева има свидетели.За сготвения Борисов-има ли,кои са? Нека излезе Мата Хари и да каже къде са били и чии са.Е,Борисов си плати за допуска на Мата Хари до покоите си.А Дончева и мутрите(с допуска до парите за депутати)-кога?
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Татяна Дончева, тази нафталинова комунистка, надяваме се заедно с останалите да е вън от бъдещия парламент.
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенка, какви сметки си правите? Вие няма да минете прага и въобще няма да сте в парламента.
57
1
 
9
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Ако баба му на Хаджигенов беше мъжка, ще трябваше да й казва дядо. Не, България изобщо не се готви за избори. Политиците, които не могат да изберат правителство се готвят за избори. Разликата мужду България и политиците на страната е огромна. Талибаните направиха правителство в Афганистан, а депутатите в 46-то НС не можаха. Честито на новите депутати от поредното 47-мо НС !
56
3
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами резонно е това твърдение - "Правителство на малцинството" е единствената опция за маямите, татяните, хаджигенчовците и барбикяните, да попаднат във Властта, които са на границата изборните проценти, и които след Цирка който беше сътворен в НС и с тяхното дейно участие, може и да не поподнат в следващия парламент ... !!!
55
1
 
18
 
! Отговори
иво преди 2 години
хаНджията се ГЛЕДА ДА СЕ МУШНЕ И ДА УДАРИ КЪОРАВОТО !
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако асен и киро направят партия, тези от "изправи се- дрън дрън" просто си отиват!
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този запъртък все още не осъзнава, че вече е история за парламента!
52
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
От сега нататък за вас - Гладна кокошка просо сънува.
51
3
 
21
 
! Отговори
кой по по най преди 2 години
всички тия -мая общата,тошку,импексова, се изредиха да се хвалят колко много са направили за българите , остана само въпроса с раздаването на апартаментите за младите семейства :)
50
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички партии не стават да са на власт, но най-много не стават ГЕРБ, в пъти повече от останалите партии. Изправи се! Мутри вън! най-малко не става. Сега се преименуват, но бъркат. Основното за България е мутрите да са вън от властта.
49
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов не е важен. Важното е ГЕРБ повече да не са на власт, че много милиарди откраднаха мутрите чрез властта.
48
4
 
19
 
! Отговори
и те така преди 2 години
ох колко мазни изказвания :) ние направихме това , ние направихме онова :) същото обаче казва и импексова .излиза че тия са спасението на България - напред с домати и павета ! но мая общата още сънува Борисов в мокрите си сънища .
47
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Хаджигенов. Мутрите какво направиха? Нямаха мнозинство в парламента и си купиха подкрепа от депутати на други партии, че и цели партии си купиха
46
2
 
29
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Хаджигенов в следващия парламент, просто няма да го има. Какво казал и рекъл, и какво искал, просто няма значение. За него славата приключи.....Ама, той не го знае.
45
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожите с 5%, към които се числи и Хаджигенов, са празнодумци и агенти на дълбоката държава. Едно говорят, друго правят.