Хаджигенов: Правителство на малцинството може да работи

Ако мандатът беше в ИБГНИ, щеше да е различно, смята той
Обновена: 11 сеп 2021 10:47 | 11 сеп 2021 10:45, Петя Славова
92
Хаджигенов: Правителство на малцинството може да работи
Снимка: БГНЕС

България се готви за нови избори. Лидерът на БСП Корнлия Нинова върна неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев след като стана ясно, че няма да получи подкрепата на партиите на протеста.

"Ако мандатът беше в "Изправи се БГ! Ние идваме", категорично щеше да е различно. Щяхме да покажем как и защо може да се направи правителство на малцинството и как то може да работи изобщо. Със сигурност щяхме да направим правителство на малцинството", каза пред БНТ адвокат Николай Хаджигенов. Той и Мая Манолова коментираха евентуален политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

Още по темата

Политическото поумняваме там е факт, докато в "Има такъв народ" дори няма заченки на поумняваме политическо, смята адв. Хаджигенов.

Финансовият министър успя да прокара три актуализации на бюджета, те са хора с капацитет, които имаха възможност да се докажат в служебното правителство, смята Мая Манолова.

На въпрос дали след тези коментари не се оформя бъдеща коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и новия проект на служебните министри, Николай Хаджигенов заяви: Добре звучаща възможност на този етап, теоретизираме, но това е ок, чудесно.

Според Манолова на избирателите е нужна увереност, перспектива и надежда, че в следващия парламент формациите на промяната ще бъдат първа политическа сила.

На въпроса дали в тяхната формация има разцепление заради регистрацията на "Ние идваме", адв. Хаджигенов обясни:

Хората трябва да знаят, че са част от някакво движение, именно затова създадохме "Ние идваме" и го учредихме на годишнината от "кървавия 2 септември". Това ще бъде гражданско движение, каквото е "Изправи се БГ!".

Относно работата и краткото съществуване на настоящия парламент, Мая Манолова заяви, че Мая Манолова за неговата ефективност и полезност ще съдим по резултатите.

Важно е, че бяха актуализирани пенсиите, че вече няма да има пенсионер, който живее под прага на бедност. Повишихме майчинството за работещите жени през втората година. За първи път има толкова ясна и фокусирана подкрепа за земеделските производители, за дейците на културата... Така че, резултатите на този парламент, макар и кратък, са видими и са полезни за гражданите.

Манолова коментира и скандала около Татяна Дончева, след твърденията на депутат от ИТН, че се е опитала да разцепи парламентарната група с предлагане на подкуп от 500 000 лв.

Този въпрос ще се изясни в съда. За разлика от кюлчетата и пачките, сега спецпрокуратурата реагира светкавично и истината ще се разбере. За нас е ясно, то се видя. Истината ще стане ясна в съда, ние сме сигурни, че това е спекулация, удар срещу Таня, коментира Манолова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
18
 
! Отговори
Начело преди 2 години
с теб ,Бабишкян,Галевица,Танчето Копонджийката и *** ХА ХА ХА
23
1
 
19
 
! Отговори
аз преди 2 години
Кой гласува за този смешен човечец? Кой му е дал диплома за основно образование? Мен да го слушам ме е срам.
22
1
 
18
 
! Отговори
ехаааааа преди 2 години
ТОЯ ДЕТО Е ЗА ***-идеологията И майчето СЕ ВЗЕХА НА СЕРИОЗНО, НАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НАРОДА НЕ РАЗБРА КОЛКО СТРУВАТЕ ???
21
1
 
15
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Като му излезе Гешев лице в лице и Хаджигенов приклекна ниско с подвита опашка. Това беше много позорно ,за гледане.
20
1
 
19
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Гледах ги тия двамата лъжци-тоя самонадеян политически неграмотни и ,,загрижената"за гражданите прословутата Галевица.Няма какво да ги коментирам-мошеници от класа.Галевица обаче не е добре,защото има тикове по цялото тяло-главата,ръцете,раменете,непрекъснато неадекватни движения които не можеше да контролира.Жалка работа ,до къде можеш да се докараш от злоба и жажда за власт. Тя няма никакво солидно образованиеб и е в ужас ако не влезе в Парламента,като ударни за сламкакво се е хванала
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз го гледах по Нова ТВ, взе да ми приказва за Държавна Сигурност, ще кажеш ги познава......хахахахаха :)) В ДС има 7 отдела, като 7-ия е само от неколко човека, ти не познаваш никой от там.....хахахахаха :))) Вие сте един парадокс в политиката, ако не беше Мая (симпатична), дори немаше да помиришете парламент Хаджи......хахахахаха :)))
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адв. Хаджигенов: Бракосъчетаванията между гей-двойка е основно човешко право
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най хубавото от следващия парламент е ,че този няма да е там
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечти мечти на един неизвестен адвокат .Хаджигенов , политиката не е за теб .*** на село и се хвани за нещо по полезно
15
1
 
22
 
! Отговори
Изненада преди 2 години
Я ! Тоя миндебурин, освен да хвърля яйца и риба , можел и глупости да ломоти !
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбогом Мра82671вин!
13
1
 
12
 
! Отговори
Атанас Буров преди 2 години
"Няма българин,който да не е готов за депутатин,министЕр или премиер!Такъв българин няма!"
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее либералния унитарен тоталитаризъм. Келепир като има всякак може да се работи. Искаме правителство от 1 човек, който хем е правителство, хем е депутат.
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов, протеста беше платен и се видя колко са били хората. Не повече от 6 000 на най- масовото въстание на 2.09.2020 когато с дрон записаха и преброиха протеста.Виктор Димчев с компютърна програма преброи хората заедно с журналистите, полицията и жандармерията. Не повече от 6 000 повтарям. Така лъсна истината и на изборите. Нямате депутати. Сега се разцепвате понеже сте под 4% за новите избори и НС ще видите през крив макарон ако не се коалирате с някой като Кирчо и Кокорчо, но сте малко.
10
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ако имаше истинско желание за съставяне на правителство,то и подходящ формат щеше да се намери-примерно програмно правителство с определени задачи и срок на действие.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов, имате само 10 депутата от общо 13 гласували бюджета.Как ще правиш с 10 депутата правителство? Като ги купите по 500 К ли? Няма как да правиш изобщо нещо с 13 депутата. Дори и със 113 не можеш.Трябват ви 121 депутата.А вие тези 13 депутата си ги качете на каручката и дий кончее, кой от където дошъл-там отишъл. Жалки сте. А уж имало 150 000 на протестите. Имало е дръжки. Протеста беше платен. Хората отиваха защото шефове на фирми с олигарси клиенти на прокуратурата ги водеха под строй.
8
2
 
16
 
! Отговори
Toy преди 2 години
Тез вече никой не ги иска. Стана ясно че неистово се борят за кокала и си служат с порочни практики. Пример Татяна Дончева. Ама пак се напъват. Поиграха си на депутати.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ве адвокатче, имате вашата си смешна партия, имате ИТН, имате ДъБъ, имате БКП, що така не можете да се разберете.....просто питам.....хахахахаха :))) Насрочете нови избори и да се свършва цирка, щото дори на обикновенните граждани им става неудобно......хахахаха :)))
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свидетели сме на пълният провал на т н нови партии. Вече пет месеца България затъва в скандали, грозни обиди и корупция. Това в момента е пълна деградация на всичко. А повишените пенсии и майчинство ще ги платят тези, които скачаха по площадите като влезнат в сила промените!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпразни се Бе Гей! Ние корумпираните мутри на Мая идваме! Искат да ни управляват?!? Пази боже България!