Плевнелиев: Президентът да е ново лице, всичко това, което Радев не е!

Намираме се в президентска република, смята бившият държавен глава
Обновена: 12 сеп 2021 19:07 | 12 сеп 2021 19:00, Красимир Ангелов
446
Плевнелиев: Президентът да е ново лице, всичко това, което Радев не е!
Снимка: БГНЕС

"За президент ни трябва ново лице, който е мъдър, да отвори президентството за всички, който е всичко, което Радев не е". Това заяви президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев в интервю за предаването "Говори сега" по БНТ.

"Намираме се в президентска република. Радев е силен, защото го позиционираха като основен съперник на Борисов. Дайте да видим какво свърши по същество президентът Радев", поиска бившият държавен глава.

Според Плевнелиев в българския парламент сега доминират популисти, а и самият президент Радев също е популист.

Още по темата
"Това, което прави Радев, не е по-различно от това което прави Тръмп. ГЕРБ, СДС, ДПС, БСП, патриотите трябва да се противопоставят на този президент, който руши нашата демокрация", поиска той.

"2014 г. аз бях в същата ситуация, помолих НС да ревизира бюджета, но не поставих ултиматум", припомни Плевнелиев и продължи: "Приходите били извънредни, допълнителни, взеха всички пари на магистрала Хемус, има рекорден растеж, мисля че бе елементарен ПР да не разпусне НС по-бързо, за да громят лошите".

По повод на евентуален политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев, Плевнелиев задочно попита, че ако той се случи, какви ходове би имал президентът Радев, ако не бъде избран за втори мандат? Според бившият президент Радев не може да се върне в БСП, тъй като няма да бъде приет.

Затова Росен Плевнелиев прогнозира, че Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект.

"Ако президентът Радев спечели втори мандат, то новият политически проект ще ползва неговата популярност и ще се търси вариант за съвместно управление с "Демократична България", прогнозира още Плевнелиев.

Той посочи още, че очаква новата партия около Кирил Петков и Асен Василев да бъде създадена до 2 седмици.

"Кирил Петков съм го виждал в действие, искам да има повече такива хора в българската политика, работя добре и с Даниел Митов, работил съм с Николай Василев, чудесен човек, направил е много за България, защо противопоставяме тези хора? Защо не вземем едно ново поколение, да вкараме България в еврозоната, да сме в едно пристанище, където прокуратурата ще работи по-добре, ще има стратегически инвестиции", попита още Плевнелиев.

На въпрос каква би трябвало да е кандидатурата на ГЕРБ за президент, Плевнелиев каза, че е говорил с Борисов преди около 2 месеца и половина.

"Аз не съм член на ГЕРБ, но му се обадих и казах, че хората искат нови лица. Ние с Борисов имаме честни и почтени отношения", заяви още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
12
 
10
 
! Отговори
Да бе, преди 2 години
Да ми хвалят Радев ?Човек който стана за посмешище при първия си опит да говори на английски с журналисти в ЕП! "Политико" го скъсаха от подигравка! Човекът който го изритаха от Естония, и надали с държавен глава са се разправяли по този начин! Човекът, който в най-голямата криза в Крим ,обикаляше да ходатайства за снемане санкциите срещу Русия! И то само за да се хареса на кукловодите си! Мозък ,който няма една гънка, за военен става,за политик...не!
236
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ може да издигнат Георги Първанов за президент.
235
8
 
13
 
! Отговори
Президент за присмех преди 2 години
Този *** Плевнелиев някой взима ли го на сериозно??? Най-марионетният президент на република България продължават да го бутат да се изказва за щяло и нещяло и да задава тон на обществото. Ако Плевнелиев ми каже нещо, значи точно обратното е вярно. Стига вече, дори Пешката Стоянов не го търсите за мнение, колкото тази мижитурка.
234
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква злоба, каква жлъж от тоя чечняк.
233
5
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 256: "При Борисов в пиковете се ваксинираха по над 40 000 души? За колко време? За един ден 40 000 при Бойко? Да не си сложил още две нули отгоре случайно? Къде е тази статистика - дай линк да я видим. Няма по-нагли л'ъжци от гербаджийските ***.
232
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе жалка подлого на ГЕРБ , що не се скриеш ? По умрял президент от теб не сме имали.Радев е мъж , а ти си мъж под чехъл!!!
231
9
 
10
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Рундьо утрепа всички рекорди на злоба,интриги ,жажда за власт и простотия.Крещи от парвенющина и снобарщина на Се-Ля...К.Такъв за 30 год. Не беше се появявал
230
5
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен 256: На последно място по ваксинация и на първо посмъртност бяхме точно по времето на Бойко. Сега се ваксинират много повече на ден, но не може да се навакса. Не се искаше много акъл от Мутафчийската дружинка за да разберат, че докато личните лекари не започнат редовно да получават ваксини (без да се редят с часове на опашки) няма да напреднем с ваксинацията. А по времето на Бойко те и до бой стигаха за да се вредят. ,,,,,,,,,,,,,,, Не че има връзка с приказките на Плевнелиев.
229
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Борисов в пиковете се ваксинираха по над 40 000 души, сега са по 2-3 000, вижте статистиката, не ви лъжа. Светът се отърси от Ковид, защото там почти всички са ваксинирани и няма локдауни, даже разхлабват мерки. Тук Радев вае още твърди, че няма вирус, а зфравняйт му министър Кацаров ходи в НС без маска.
228
5
 
6
 
! Отговори
Катон преди 2 години
ОПГ ГЕРБ трябва да се ликвидира.
227
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пусни ми запис от немски и руски.
226
8
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До нищото... Борисов е шеф на най-голямата партия в България,ако случайно не си забелязал, и първа политическа сила на предстоящите избори!
225
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пак по опорката?Пак сте на опашката в ЕС по БВП след като спряхте магистрала Хемус, прибрахте 440 млн лв заделени за нея, къде са те?Юни месец се похвалихме ,е сте било събрали 2 млрд лв повече в бюджета, а септември вече искате актиализация на бюджета, къде отидоха тези 2 млрд. лв.Може да се навакса всичко, ако не се краде, Кирил Петков назначава в бордове директори от 3 *** на 12 души, юристконсултката му взима 7 000 лв заплата, представи си той колко взима.
224
5
 
3
 
! Отговори
БСП преди 2 години
ИСКАМЕ НАШ ПРЕЗИДЕНТ!!!! НЕ ЛИБЕРАЛ!!!
223
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименанглийски,руски и немски...всеки е гледал как свободно без преводач разговаря!
222
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега, укротете малко топката.....хахахаха :)) Тоз е клоун, на всеки му е ясно това :) Много малко хора, които са лидери в реалния живот, биха си рискували репутацията в политиката :) То затова имаме само две личности - Боко и Радев, другите или не искат, или немат смелост :)))
221
5
 
9
 
! Отговори
До 254 преди 2 години
Борисов ви остави милиони ваксини, а вие не можете да докарате и една трета от дневната норма, която той беше постигнал! И да говориш че липсата на ваксинация е наследство, си е чиста проба цинизъм, или откровена лъжа! Сега некадърника Кацаров , дарява ваксини на... Македония, Бутан. Бангладеш!
220
5
 
5
 
! Отговори
Някой или нищо? преди 2 години
До Някой: На Радев не му е нужно да се състезава с Бойко, с Плевнелиев или Цецка - те са вече бити карти. А да бъде някой по-мъж точно от Плевнелиев не е толкова трудно.
219
4
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Време за подмяна: Къде сме сега? Там, където ни остави Бойко и дружинката му - на първо място по смъртност и на последно място по ваксинация. И по БНП на глава от населението сме си все на опашката на ЕС. Не може за 6 месеца, и то все в предизборни кампании да се навакса това, което е загубено за 12 години в икономиката и за година и половина в противоепидемичните мерки..
218
5
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Борисов никога не е казвал че някой е "***", ама ти си продължавай с "тролските" напъни!