ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?

Президентът рушал законността, основите на държавността и демокрацията
374
ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?
Снимка: БГНЕС

С остра декларация към президента Румен Радев излезе ДПС в последния работен ден на 46-ото НС.

"В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към Конституцията и законите от най-високо ниво президент и парламент. Президентът си позволи да назначи за министър лице, което не отговаря на изискванията на Конституцията, той безпардонно зачерква законността. Няма такъм прецедент в най-новата ни история", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата
Според него всички институции през годините внимателно са пазили респекта пред основния закон, разбирайки, че въпреки различията нещо трябва да ни обединява, че въпреки състоянието на демокрацията основните стълбове трябва да се пазят ревниво, защото те правят държавата стабилна в основата си.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение и той като се поставя над Конституцията се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република без да има понятие какви поражения нанася на демокрацията и държавността и до каква степен поставя под риск бъдещето на страната", отсече Карадайъ.

"На този президент искаме да му кажем, че с действията си руши държавността и демокрацията, застрашава мира в страната и региона", предупреди той.

"За 5 години не успя да осмисли президентската институция и да разгърне правомощията си като олицетворяващ единственото на нацията, за 5 години не успя да разбере силата на прекия избор и на подкрепата на избирателите", обвини още Карадайъ.

По думите му от ДПС са се борили в името на общочовешки ценности и са победили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
5
 
20
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Специално за това нещо са много прави !
192
11
 
23
 
! Отговори
до автогол на ДПС преди 2 години
Автогола е за Негово Величество - господина от село - Зеления чорап
191
15
 
23
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Нормалния българин не харесва Радев и няма да гласува за него!!!!!!!!!
190
20
 
13
 
! Отговори
Автогол за ДПС преди 2 години
ДПС направиха добра предизборна агитация в полза на президента Радев като се обявиха против него.
189
9
 
10
 
! Отговори
До Пак по опорката? преди 2 години
Радев бързо изпълни поръчението на Нинова и малко преди изборите сключи брак в Студентски град. Фалшив морал, отвратителни опорки - само и само да заблудят възможно повече наивни хорица!
188
19
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Не се самозабравил,а си играе играта много успешно.Сигурен 2 мандат.
187
18
 
14
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До До Малко за политика: "Кой беше чувал за ген. Радев"? Чуха всички, които трябваше да изберат за кого да гласуват. Никой не остава неизвестен когато се кандидатира за президент. Фокусът на всички медии се насочва към него. Защо избраха него а не Цецка? Случайно? Още тогава гербаджиите извадиха същите опорни точки, който вадиш и ти сега. Но Радев пак ще го изберат. И е добре, че ще е ясно, че ще бъде не с гласовете на ДПС.
186
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският избирател наказва всеки който се заиграва с ДПС.Само това ,че ДПС е анти-Радев , е повече от стимул да се главува за него.
185
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи, турци, ***, евреи, арменци - всички трябва да се обединим срещу разделителя Радев! Да го подкрепят тези, които получават пари от Дубай и Фондация за България!
184
16
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ - СДС преди 2 години
Разединителят Радев, ако обича да не се меси вече в политиката! Достатъчно сманджоса, 10 години няма да можем да му оправим кирливата работа, която сътвори! ***! На другото отгоре - Неграмотен и Наивен!
183
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ръководството на ДПС за пореден път доказва, че мисли с главите си и милее за България!
182
23
 
16
 
! Отговори
Разделя или обедини? преди 2 години
Президентът Радев обедини българите срещу некадърното и корумпирано гербаджийско управление. Дори само това да беше направил, пак заслужава да гласуват отново за него.
181
13
 
20
 
! Отговори
До Малко за политика преди 2 години
Защо пишеш глупости! Кой беше чувал за ген. Радев? За кои лични качества? Назначи любовницата си на втора заплата, уреди й държавно жилище, изостави семейството си? какво знаеш - клел се пред българско и руско знаме, после в Нато - просто готов да се кълне където трябва за да прави кариера!
180
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е, не е случайно Фърчилков в президентството, той беше посочен и одобрен от Кремъл, от КГБ офицера Решетников и посочен на *** Нинова на среднощна срещакоято тя упорито отричаше да се е състояла, но после излязоха доказателства и изведнъж заговори че всъщност са се е срещнала точно с Решетников, но обсъждали други въпроси. Та ако все още не ви е ясно, това е пРезидента на КГБ. Той извърши преврат по нареждане на Кремъл и установи в разрез с конституцията еднолично диктаторски управл
179
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без Дпс руснака Радев няма никакъв шанс за втори мандат, а Дпс днес му би един голям ДЕПЕСАРСКИ ШУТ! Който и да е кандидата на Герб с гласовете на Дпс печели изборите! Браво на Доган и Карадайъ
178
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле гробарите колко са долни и жалки. За пари с дявола ще се съюзят. По-долни са дори от тези крадци от ДПС - те поне не се крият
177
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карадайъ е прав! Радев попадна абсолютно случайно на този пост. Тези, които ще гласувате за Радев, гласувате за една още по-бедна и разделена България. Няма нищо морално в непочтенния и злобен Радев!
176
18
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 171: "Радев попадна абсолютно случайно на този пост"? Никак даже не е случайно. Избирателите гласуваха за него заради личните му качества, не заради това, кой го е предложил. Президентът Радев е натовски генерал, учил е в САЩ (а там не приемат кой да е), командвал е ВВС, говори перфектно английски. Не можеше да става и сравнение между него и "майката на нацията" Цецка.
175
16
 
7
 
! Отговори
до 190 преди 2 години
типично гробарска опорка за гражданска война, плашене на хората, сега ще почнат в делиормана да ги плашат че армията ще дойде да ги бие.
174
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев води кампания от няколко месеца, а на останалите кандидати остават вече по-малко от два! Защо още не се излъчват кандидатури? Най-вероятно вече има някаква договорка той да спечели втори мандат, няма друго обяснение. Щом Баце търчи и врещи, че всичко било вече решено?!