Плевнелиев отказал на Борисов да е кандидатът на ГЕРБ за президент

Според него това задължително трябва да бъде надпартийна личност
Обновена: 18 сеп 2021 14:41 | 18 сеп 2021 14:01, Елка Василева
283
Плевнелиев отказал на Борисов да е кандидатът на ГЕРБ за президент

Росен Плевнелиев е отказал на ГЕРБ да бъде техен кандидат за президент. Държавният глава в периода 2012-2017 година е провел телефонен разговор с бившия премиер Бойко Борисов. В предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR Плевнелиев остро разкритикува изтичащия мандат на президента Румен Радев.

"Преди два месеца се обадих на Бойко Борисов. Говорихме си честно и откровено, казахме си аргументи защо той не може, защо аз не мога", сподели Плевнелиев.

Той вижда като неуспешна стратегията на лидера на ГЕРБ да се изправи в президентска битка с Румен Радев. Според него предложеният кандидат на бившите управляващи задължително трябва да бъде надпартиен.

"И тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка както с Цецка Цачева, която беше добър човек, но не и кандидат. Не бива да е партиен кандидат, трябва да е широко скроен кандидат", заяви Плевнелиев пред Ганиела Ангелова.

Амбиция да управлява президентът Румен Радев - това видя Росен Плевнелиев зад появилия се нов политически проект на Асен Василев и Кирил Петков.

"Целта от една страна - американците казват да има къде да отиде, защото той няма да иде в БСП", смята президентът ни през 2012-2017 г.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък щеше някой да го избере,това щеше да е самоубийство за гроб.
152
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съмнявам се Плевналиев да е предприемал нещо без командата на Бойко, беше използван, ББ унизително му чукаше чембери по главата публично, срам, не само това, но детето му умря заради наглия ББ, жена му също го напусна и преживя ада, Бойко кога ще си ходиш, не искаме нищо лошо да ти се случи, а просто да се махнеш, много хора съсипа и измряха!
151
3
 
14
 
! Отговори
ЛЕЙДИ МИТЕВА преди 2 години
Уважаеми, Дами и Господа от ПП ГЕРБ, я кажате на българските избиратели как Дуловската Ви Примадона похапва печено, а после сваля кила в Банкя, защото Вие, отслабнахте и физически и психически !!! Долу ГЕРБ, да живее Републиката !!!
150
2
 
9
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Ако това е вярно,а то е,Борисов нищо не разбира от стратегия.Нищо лошо, стига поне да се съветва,но той е дебела глава и самонадеян.Затова се докара до тук.Спри бе човече да унижаваш хората около теб,жал ми е за тях да ги влачиш където ти е кефа! Изглеждаше преди години нормален,диалигичен, напорист,а си се превърнал в една дебела и отблъскваща персона.Или си се забравил, или си се изчерпал. Казва ти го човек от електората
149
3
 
10
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 години
Борисов и Плевнелиев!?.....тия и двамата защо са още на свобода а не в трудов лагер за по 30год.....
148
5
 
0
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Разбира се, че работя за частна фирма и то чуждестранна, вече не живеем в затворена икономика и когато човек мине пубертета трябва да се стреми да учи и да вкарва пари от чужбина. Ще поседя още 2-3 години на настоящата си работа, като през това време уча Джавичка. После вдигам левела и вкарвам още повече пари. Почивам си с конопче вместо с тютюн или алкохол. Народа би трябвало да е достатъчно зрял сам да прецени дали предпочита парите ми да влизат в хазната или в джоба на сивият сектор, нали? ;}
147
2
 
11
 
! Отговори
Протакване преди 2 години
До ИванОстава в историята като напълно неадекватен президент, който страдаше от мегаломанията на шефа си. Дори си позволи да плаче на живо в ефир след една терористична атака в Париж. Да оставим емоциите на страна, но един държавен глава не трябва да плаче, а да демонстрира сила. Беше като ухилен аватар на фона на пълното разложение в държавата.
146
4
 
2
 
! Отговори
Моля ГЕРБ за милост преди 2 години
Искам да пиша комент. за пари тук във Ваша полза, на кой тел. номер дайте ми подсказка или част от инт.адрес за да почкна довечера, моля Ви, ще си отдам душата.
145
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименОткакто Бойко е на власт, България се покри с трупове, даже и колосалните кражби могат да се простят, но съсипването и смъртта на толкова много хора и български граждани - не! Изгоряха всички, за да свети той и си пълни гушата, време му е да си ходи и плаща!
144
1
 
2
 
! Отговори
Последното изкуство преди 2 години
На демократичната идея беше един хепънинг в центъра на София дето спира един автомобил на главна улица и излизат двама яки типове, мускулести - не съм сигурен дали единият не беше с фланелка на СССР, а другия с фланелка на САЩ и вадят от багажника автора на хепънинга, творбата овързан като колбас без възможност за движение и го хвърлят на улицата и изчезват - не им пука. Та те това е България - оставена в ръцете на най-големия враг. Минава половин час - две момичета студентки го развързват ....
143
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя като полулегалният Живков по време на партизанското движение - полулегален, понеже той се криел, а никой не го търсил. И тоя - същият - полуотказал - той отказал, ама никой не му е предлагал.
142
5
 
5
 
! Отговори
Даниел Митов преди 2 години
Крайно време е да узаконим еднополовите бракове и хетеросексуалистите да ни плащат данъци!!!
141
3
 
13
 
! Отговори
Протакване преди 2 години
Тиквите знаят социологията и са наясно, че главната тиква няма шанс срещу Радев, затова ще излъчат само едно усмихнато бушонче. Борбата е на друго място.
140
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иван. Къде ги видя тия два мандата? Той едвам един изкара, чак жена му протестираше срещу него
139
1
 
17
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Диана. герб също драпа за власт. За пореден път.
138
2
 
1
 
! Отговори
Трябва да знаеш: преди 2 години
"Обесването на Свещенник Кръстьо" е нищо работа пред творбата "Последният треторайхник овалян в катран, поръсен с пера, обесен и запален пред посолството на Руската федерация"Тая творба е намек за недовършена работа - затова там е точното място!С нежелание да се разправяме нито със САЩ нито с РФ!
137
3
 
4
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 140 Дана - Пуша само трева. Живял и работил съм в Холандия, Испания и САЩ. Познавам чичаци в Амстердам от агитките на Аякс на по 60+, които си пушат по цял ден. Работя от 15г. и вкарвам пари от чужбина вече 8г. Работя дистанционно и баща ми живее в Ню Йорк. Стоя тук по собствено желание за да видя кога българите ще спрат да подаряват децата си на полицаи, дилъри и политици. При мен ситуацията е малко "Храни куче да те лае." Защо да ходя до урните нали съм престъпник? ;}
136
19
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Естествено че ще откаже! Човека си е изкарал два мандата и остава в историята като успял президент. Сега ако се кандидатира и загуби ще бъде запомнен със загуба!
135
5
 
5
 
! Отговори
Диана, Умолявам Ви преди 2 години
Знаете ли край на номер и къде го има или онлайн адрес за да пиша комент.в полза на ГЕРБ, много искам да си изкарам пари, много обичам ГЕРБ.
134
2
 
10
 
! Отговори
Избирател избирач преди 2 години
Ха-хаа! Тоя ли бе?