Любен Дилов: Борисов не е човек, държащ злато в чекмеджета

Радев не може да доведе до стабилност държавата, смята Любен Дилов
Обновена: 3 окт 2021 13:39 | 3 окт 2021 13:39, Ния Христова
398
Любен Дилов: Борисов не е човек, държащ злато в чекмеджета
Снимка: БГНЕС
"Румен Радев се държи като кандидат-президент от 3 години", заяви пред БНР Любен Дилов, лидер на "Гергьовден", депутат от ГЕРБ-СДС в 45-ото и 46-ото Народно събрание.
 
"Очевидно г-н Радев не може да проведе тези разговори и не може да доведе до стабилност държавата. Явно има голям афинитет към изпълнителната власт и там го влече, очевидно. Проф. Анастас Герджиков е спокоен, диалогичен, управлявал е една институция - Софийския университет, която наподобява държава с много общини, които са факултетите. Ние смятаме, че професорът е много по-подходящ за тази длъжност, отколкото Румен Радев, защото преди всичко търси съгласието и разбирателството, а не конфронтацията".
 
Според Дилов и Лозан Панов също би бил успешен в тази посока.
 
Любен Дилов прогнозира, че на втория тур на президентските избори много от формациите, подкрепящи Радев, ще загубят мотивация да се явят да гласуват:
 
"Надявам се това, че Христо Иванов заяви защо не могат да подкрепят Радев, да е призив към техните избиратели кого да подкрепят на балотажа".
 
 
"Мебелите на Бойко Борисов са отвратителни, те са мебелировка от късния соц. Истина е, че там има някакъв спекулативен момент, голям, има някаква атака срещу него, която не знам дали проработи. Не знаем дали това съдържание (в нощното шкафче - б.р.) е негово. Нямаме никаква убеденост, че това би могло да е така. Борисов не е човек, който държи злато в чекмеджета", коментира Любен Дилов и уточни, че се съмнява, че "човек, който 12 години управлява една държава, по такъв начин ще си управлява личните дела - такъв човек да си държи кюлчета в чекмеджета е смешно".
 
"Всеки политик, който избяга от отговори, не става за тази работа".
 
Дилов подчерта колко важни са парламентарните избори и необходимостта от съставяне на работещо правителство:
 
"България не е Белгия, за да може да издържи 3 години без кабинет. Искрено се надявам и смятам, че ще има правителство този път. Стига да влезе някакъв що-годе читав проект, а не такъв, който е създаден, за да бъде отказан, какъвто беше вторият кабинет на Слави, ще го подкрепят и формации, които играят крайно опозиционно, стига да се конструира някаква власт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
30
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И маймyните вече разбраха, че снимките с шкафчето са фалшификат... Защо няма видео клип с това шкафче и стаята в която е снимано...? Естествено, защото не може да се манипулира лесно. Елементарен опит за компромат.
228
6
 
15
 
! Отговори
някой преди 2 години
Ало сайтчето,защо нямате новина за скандала около "Документите Пандора" от вчера следобед.Имало около 200 българи(политици) включителнони 336 действащи висши политици от цял свят.Укриване на данъци,пране на пари..около 11.3 трилиона стоят в офшорни сметки.Става много интересноооо
227
22
 
23
 
! Отговори
Петя преди 2 години
А с какво щяха бъдат ,,значими"Радев и цялата му Сби. ..Рщ--Ина ако не бяха инсталирали тази Га. .До-..Ст в спалнята на Борисов?С нищо!
226
21
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Не го държи в чекмеджето.Раздава го на такива като теб,пламенни защитници на ББ и ГЕРБ.
225
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ферно ли?
224
28
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този ли взе да се прави на разбирач? Колко ли му е платено за това изказване?
223
15
 
40
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Пари и злато в шкафчето,както и пистолет отгоре-напълно съответства на манталитета на Баце!Само липсва една торта Сахер.
222
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме разочарова Ко водещата която отявлено възхваляваше кандидата на Кандидата. Щял да обединява. Кого ще обединява бедните и богатите или почтените с мошениците или добрите с лошите. Президента олицетворява единство на нацията. Нищо не е длъжен да обединява. Четете и се ограмотете тогава правете комитети.
221
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме разочарова Ко водещата която възхваляващи кандидата на Кандидата. Щял да обединява. Кого ще обединява бедните и богатите или почтените с мошениците или добрите с лошите. Президента олицетворява единство на нацията. Нищо не е длъжен да обединява. Четете и се ограмотете тогава правете комитети.
220
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да видя какво има в на Радев чекмеджето и на Доган и на Шиши.
219
8
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Другарят Борисов дали е прочел "Пътят на Икар"?Ако не е,Любен Дилов-син може да му направи подарък,с цел разширяване на интелектуалния кръгозор.
218
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов не е човек TOЧКА
217
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера този го брояха за интелигенция! Каква държава, какъв народ....
216
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов можеше да е голям политик, ако не беше кривнал в грешната посока. Авторитет се гради с години и рухва за секунди. Самозабравят се и се разболяват от нелечимата болест власт.
215
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само изключително *** човек може да повярва, че такова количество злато и пари могат да са в чекмедже у дома! Ха-ха-ха-а! Дори НСО да охранява квартирата, техни хора щяха да светят маслото на Борисов и да приберат съкровището! Колко големи *** са измислили такава сплетня и колко повече какохвъргачи я тиражират!
214
13
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да убеждаваш , че са облъчени слепоци , не си заслужава труда. Бойко си е пич отвсякъде и не е важно колко книги е прочел , а какво е направил за България , а то е толкова много , че всички след него ще останат само с мечтите си да се доближат поне малко до него.
213
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък какво прави в парламента? Ама вече от телевизионни шоумени, дето се мислят за полиици.
212
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любен Дилов?!? Тоя долен натегач и деятел без лице!...
211
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала Любчо! Блага ли е на езика седалката на Вожда?
210
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любчо и той е бръкнал в шкафчето.Големи шпатули лъска.Да иде в" Декатлон"има наколенки на промоция.