Радев нападна ГЕРБ, тяхна била вината за недоверието към ваксините

Влизането в локдаун би било пагубно
731
Радев нападна ГЕРБ, тяхна била вината за недоверието към ваксините
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свика служебните министри на „Дондуков“2 заради разпространението на коронавирса.

Пред тях той отсече, че предишните управляващи са насадили трайно недоверие към ваксините, които са най-надеждната превенция срещу коронавируса.

Още по темата

„Ясно беше, че определени партии и кандидати ще се възползват от ситуацията, ще искат оставки и ще саботират действията ви, без да имат смелост да предложат алтернатива или дълготрайно решение“, посочи държавният глава.

Той добави, че напълно съзнава негативния ефект от решението за зеления сертификат. „Като човек на дълга за мен приоритет са хората, а не рейтинга. Животът на хората за мен е по-важен от изборния резултат, който ще приема със смирение“, каза още Радев.

„Готов съм да платя цената на всички битки, които трябва да водим, за да защитим живота и здравето на българите“, отбеляза държавният глава, цитиран от bTV.

Според него влизането в локдаун би било пагубно. Това била и причината да застане зад решението за въвеждането на зеления сертификат, въпреки че било тежко.

„В същото време не се даде достатъчно време да се адаптират тези мерки и разбираемо това предизвика стрес и възмущение сред хората“, каза още Радев.

Той поиска от правителството да отговорят на няколко важни въпроса на хората – по най-бързия начин да се върнат децата в клас в безопасна среда; да се проучат информациите за цената на безплатните тестове за гражданите, защото на места цената им стига до 40 лв.; ясен отговор и указания към лекарите дали да се ваксинират пациентите със специфични заболявания; пълноценен контрол за спазване на мерките; да се проучи въпроса дали се издават сертификати срещу антитела на Запад и дали това може да бъде приложено у нас.

„Статистиката на заболелите и починалите не се интересува от мнението на хората за ваксините. Те са най-надеждната защита срещу вируса и не бива безразсъдно да оставяме съдбата си на произвола“, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


731
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
56
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Абсолютен подлец и лицемер. Всичките му думи и действия са насочени единствено към спечелване на втория мандат. Скри, че се е ваксинирал, за да не загуби антиваксъри, бяга от дебат с другите кандидати, не си е признал нито една грешка и мълчи като шаран, когато е сгафил, защото е по-лесно.
28
7
 
22
 
! Отговори
Платени ваксини преди 2 години
Ако Радев управляваше през миналата година, забравете сега да има безплатни ваксини. Ваксинацията пак щеше да е задължителна, той Радев я направи задължителна, но ваксините щяха да са платени. Бойко Борисов уреди от Брюксел да ни отпуснат достатъчно ваксини за цялото население на България. В благодарение на усилията му сега тези ваксини, които държавата има са безплатни.
27
6
 
26
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Хич не е прав Радев.Нито герб, нито никоя партия не е виновна.Просто хората излизат от будната кома, а това че ни задължава да се боцкане и то точно преди избори си е ритуално сепуко.Явно и той склони глава пред САЩ и ЕС.
26
2
 
39
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Безсилие и прехвърляне на собствеността си отговорност на предишните. За това го докара до тук! Доколкото има значение Борисов спря използването на Астра зенека защото се съобщаваше за случай на починали след ваксинация. Тогава той понесе своята отговорност за да защити здравето на хората. Сега когато трябва да носиш твоят за обещанията,че ще се справите с пандемията обвиняваш другите. Ти си бивш президент, и човек не си.
25
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов и ГЕРБ трябва да поемата отговорност за ниските ниво на ваксинация.По тяхно време хората спряха да се ваксинират.
24
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали твърдеше, че няма вирус от къде се появи сега, че чак предните са виновни.
23
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Помните ли? "Бойко Борисов ходи да се моли в Брюксел за ваксини. Вината на ГЕРБ е че изобщо имаме ваксини!" А партията майка на Радев им търсеше сметка защо са подписвали с толкова много производители.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако т.нар. Мерки бяха добре обмислени преди да бъдат въведени и ако имаше държавници с топки , а не треперещи за предстоящите избори трябваше да се приложи цялата строгост на закона към нарушителите. Ако мерките бяха ДОБРЕ ОБМИСЛЕНИ нямаше да има нужда да ги преправят 100 пъти, а щеше да се наложи хората да се нагодят към тях. каквито и мерки да се наложат е ясно че не де спазват, а няма и кой да проверява и санкционира ефективно. Помним миналата зима..пълен цирк
21
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трапчинко и кокорчо избягаха с 300 километра в час от Радев.
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резидент Ийвъл
19
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не Виждам да напада ГЕРБ.По времето на ГЕРБ и Ангелов спряха да се ваксинират,може да го проверите.Причинатя за спирането беше заповедта за забрана за ваксинация с ваксината на Астра Зенека.Ако не вярвате върнете статистиката.НомРадев трябва а да си припомни също какво говореше преди част от политиците като настоящите му министри и част от ИТН с Слави Трифонов,какво говореше Мангъров и редица мозтъци.Министъра на Здравеопазването също говореше негативизми за ваксината.БСП и ГЕРБ ...
18
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално, герп са създадени да пречат, про ромско-турчееща се партия, която ще си обърне мнението, колкото пъти е нужно, за да пречи.
17
1
 
57
 
! Отговори
1 преди 2 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, комунист, Десар, РАДЕВ!
16
1
 
49
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Казва човека, който се ваксинирал на тъмно ама не искал да прави спектакъл и затова не искал да го снимат. Но иначе като прави лицеви и коремни може да го снимат. При Бойко имаше щаб и всички се ваксинираха публично, пред камерите. ОСТАВКА НАКАДЪРИЕ. Той приел мерките, а неска приказва че имал забележки за въвеждането им...това ако не е нонсенс нз кое е ..хем приемаш нещо, виждаш недоволство на хората и после излизаш да замазваш..
15
1
 
39
 
! Отговори
Помните ли? преди 2 години
Бойко Борисов ходи да се моли в Брюксел за ваксини. Вината на ГЕРБ е че изобщо имаме ваксини!
14
3
 
31
 
! Отговори
Какво? преди 2 години
Че то Радев в интервюта от когато го гласеха за политик разпространяваше теории за кем трейлс.... Как ни ръсели от самолети... Още тогава като го видях с очите си да разпространява теории на конспирацията за мен поне беше ясно, че е смахнат. Сега вече се чудят как да го прикриват, че има психическо заболяване и не могат да го контролират само да изчита речи. За това в чужбина не го пускат, говори и английски и не могат и чрез преводач да го контролират, а заболяването му си личи уви
13
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундьо си противоречи, хем казва, че ваксинирането не трябвало да бъде принудително хем е за зеления сертификат.
12
3
 
55
 
! Отговори
Зрител преди 2 години
Хаха, не съм фе на Боко, ама Радев беше тоя който се качваше на Шипка и говореше за опълчване срещу мерките на ГЕРБ и че едва ли нямало вирус - сега с половин уста признава че ваксиниран, и че му пука. КАто Славун съшите? С полуста да не ядосаш електоората им от антиваксъри.
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледах малко, абсолютво безмислена среща, която няма нищо да промени, най много да увеличе фа шис ките действия, не се надявайте, без сопа няма да стане
10
1
 
51
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Каква алтернатива искаш от другите бе, олигоффрен, нали ти управляваш сега. Ти взимай решенията и си носи отговорността.