Карадайъ: Виждаме днес, че повече от всякога имаме нужда от ДПС

По думите му ДПС е докарало демокрацията в България
25 дек 2021 17:12, Нели Христова
107
Карадайъ: Виждаме днес, че повече от всякога имаме нужда от ДПС
Снимка: БГНЕС

"Ние докарахме демокрацията в България. Така се създаде Движението за права и свободи  - да отстояваме нашите права, нашите свободи и идентичността си. Обаче 31 години след създаване на ДПС днес какво виждаме – репресия. Някои политически ръководители на полицията тази година я превърнаха в онази комунистическа милиция. Нахлуха в домовете на инвалиди без законно основание. Виждаме днес, че повече от всякога имаме нужда от ДПС. Виждаме, че днес България повече от всякога има нужда от ДПС, за да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността в нашата родина България за и държавността." Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на честване на годишнина от Възродителния процес в село Млечино и допълни, че тази година е било решено да няма митинги, предвид пандемията и COVID кризата, но "няма как да не почетем нашите герои на българската демокрация и затова пак сме тук".

"Да поздравим нашите братя и сестри християни за празника, но ние се събираме тук, за да може да си спомняме онези времена и да вземем поуката от онова, което се е случило навремето с надеждата и идеята заедно и обединени да градим нашето бъдеще, на децата ни и на внуците ни в нашата родина ", каза още Карадайъ.
“Онези политически ръководители, които заставиха полицията да се превърне в милиция, трябва да си носят отговорност. А за незаконните деяния и милиционерщината оттук заявяваме, като Движение за права и свободи – след като изчерпим националните правни процедури, тази тема ще стигне до Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Не можем да премълчаваме рушенето на демокрация и рушенето на държавност в нашата родина България. Днес, ако го премълчим, утре каква България ще има, каква България ще завещаем на нашите деца и на нашите внуци?”, попита Карадайъ.

Ръководството на ДПС почете паметта на жертвите на т. нар. "възродителен" процес в момчилградско. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с народни представители, членове и симпатизанти на ДПС и гости от страната и Р Турция положиха венци и цветя пред чешмата паметник в село Горско Дюлево, в село Ауста,  в село Нановица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
8
 
! Отговори
Ние сме ДРС преди 2 години
Деляне, Велико Търново те обича!С теб сме.Цола
52
4
 
5
 
! Отговори
Do Мееметчу преди 2 години
Време е вие и такива като тебе да копаете тютюно a ние, чистокръвните турци да си управляваме държавата...
51
2
 
4
 
! Отговори
черния преди 2 години
До Данчо______________________________________________________________________________ ДПС е единствената партия, която се грижи за народа. Хората го знаят това отлично и гласуват само за парти, коит служат на Сарая. Всякаки соросисти ще изчезнат яко дим преди първа пролет, защо целият народ ги мрази и се отвращава от всякакви д ж е н д е р и!
50
3
 
5
 
! Отговори
Дo Anonimen 48 преди 2 години
Как искаме пак да организирате една " голяма екскурзия"Да видим дали този път, тази екскурзия ще е на югоизток или на североизток към степите на Русия от където сте дошли едно време.Молим се на Аллах да предприемете нещо подобно, колко се може по-скоро, защото остарявам. А аз искам да заема дейно учаcтие в събитята...
49
9
 
9
 
! Отговори
Данчо преди 2 години
България е ДПС! Пеевски премиер!Победа!
48
9
 
9
 
! Отговори
Курейшо преди 2 години
От ДПС има нужда единствено фабриката за сапyн....
47
8
 
11
 
! Отговори
Мееметчу преди 2 години
Карадайъ, що не си свалиш очелките, бе, аркадаш??? Я оди да копаш Тутунъ на полето на баба си да видиш балъци растът ли?
46
0
 
6
 
! Отговори
47 преди 2 години
Кои мутри от политиците са в затвора
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХА-ХА-ХА-хъ-ъ-ъ-ц-глъц-г-ъ-ъ-а...
44
5
 
3
 
! Отговори
Никак преди 2 години
Ич даже нема нуЗда от дпс .Има нужда да се поскриете барабар с гербавите
43
3
 
14
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Карадайъ , едвам ти написах "българското " име , не се излагай , добре сте се нагушили с Меди Доган и си трайте !!Електрората ви е честен , но глупав , вие го манипулирате както си искате !! Поне си кротувайте , че такъв султанат няма да намерите никъде , че ще ви изгонят веднага !! Трай си и паси трева докато не са те изгонили !!!
42
4
 
9
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
нямаме нужда от такава демокрация с купени гласове да влизате в нс турски гражданида ни определят бъдещето кои права и свободи и на кого са отнети та вие ще гизащитавате
41
5
 
3
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
До Сата НАТО Ами да видим колко пъти не е мамил конституциата на РБКогато е в София и когато е в Истамбул? Или когато е в Делиормана,говори на турски и подстрекава гласоподавателите му? Кой и как подстрекава в Монтана да гласува за ДПС?Ами да преброим турците които са по ЕСГРАОН живещи в Монтана!За Истамбул не говоря. Нека видим и кой защитава Д.Пеевски!Кой и как се облагодетелства от ,,обръчите от фирми,,Иначе според ДПС, Пеевски и компания са проверени и всичко е O.K.Затова ДПС извън власта
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май някои хора забравиха за правителството на Любен Беров, което е единственото с мандат на ДПС, освен това е и единственото с вот на доверие, при което се подариха държавните предприятия на определени лица. ДПС е възможно най-вредните нещо за България. ДПС=КОРУПЦИЯ
39
4
 
4
 
! Отговори
Тъщата на Карадайъ преди 2 години
Ашколсун алъш-вериш!
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без ДПС явно не можете, ама и без Турция не можете. Видяхме го на изборите!
37
5
 
0
 
! Отговори
Омбре преди 2 години
Струва ми се , че не се знае, кой от кого има нужда. И днес, когато Одрин е превзет отново но този път с парите ни, а не с войни. Хората ще кажат , че нито ДПС нито БСП и останалите партии са им нужни.
36
12
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Може всичко да е, но Карадайъ никога нямаше да сбърка Шумен с Видин и нямаше да каже "ЧеститА БъднИ вечер". А освен това не е мамил Конституцията.
35
6
 
11
 
! Отговори
wakashimitsu преди 2 години
Тоя защо не спре да яде гъби и да си ходи в Турция ?! Само разделя хората !
34
8
 
18
 
! Отговори
До "Turchin&qu преди 2 години
Ти май забравяш жертвите на гара Буново! Бомбата е трябвало да гръмне в тунела. Ами другите жертви - при другите бомби? Защо пренебрегваш "Активното мероприятие" - когато тайните служби на "родината ви майка - Турция" са ви подкокоросвали да искате автономия?Не се ли самисляш, че самите вие сте пионки ведна много по-голяма игра - замислена, финансирана и осъществена от външни сили? Май гледаш само външността, а не се замисляш върху съдържанието!