ДБ: Разследващата журналистика е средството срещу престъпността

От политическата сила искат разследване за сигнала за заплахи
Обновена: 12 яну 2022 10:25 | 12 яну 2022 10:22, Камелия Цветанова
14
ДБ: Разследващата журналистика е средството срещу престъпността
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От ДБ призоваха компетентните органи бързо да проверят твърденията на журналиста Атанас Чобанов от разследващия сайт Bird.bg, че спрямо него е отправена заплаха.

Зарко Маринов от политическата сила отсече, че често прокуратурата и компетентните органи обръщат гръб на престъпността и разследващата журналистика остава единственото средство за разследване.

„От ДБ призоваваме правоохранителните органи бързо и ефикасно да установят и да предотвратят заплахите срещу Чобанов и да установят дали те идват от лица, засегнати от списъка „Магнитски“, както самият Чобанов предполага“, каза Маниров.

Йордан Цонев от ДПС също коментира, че в европейска България не може да има заплахи а журналист независимо от това за какво става дума в неговите разследвания.

„Разследващите трябва да кажат има ли заплаха и откъде идва тя и ако има виновни да бъдат наказани с л строгост на закона“, призова той.  



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ДПСзаплахиЧобановДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България така няма. Ума само слугинаж който обслужва силния на деня5
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разследващата журналистика е платена журналистика на която може да си платиш за да окаля когото и посочиш. Вече е нужно да убиваш някого. Достатъчно е да им платиш и да насъскаш срещу него журналистите и те ще го разкъсат.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е че Христо получава пари от Прокопиев, а той пък ги взема от НПОта и фондации.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иванов се опитва да отмести журналистите от сегашната власт и да ги насочи другаде. Що не каже Иванов колко хора уволни сегашната власт и назначи двойно повече свои хора? Иванов тръгнал да командва журналистите?!
7
1
 
6
 
! Отговори
А кой преди 2 години
Да разследва "разследващите журналисти ?Или те са недосегаеми и могат само да обвиняват,нещо като алтернатива на прокоратурата!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полиция и прокуратура се занимава с кокошкарство и казанджийство, Рашков връща сталинистката система на кварталните милиционери, пък Иванов иска журналистите да разследват тежката корупция и "усвояването" на милиони/милиарди от бивши управляващи, техните фирми и олигарси? Журналистиката е 4-та власт и трябва да е коректив на управляващите, а не да разследва тежки престъпления. Журналистите трябва да следят за правилността на вашите политически решения, назначения и пр.
5
1
 
4
 
! Отговори
перко преди 2 години
Кръгът Кпитал и ДБ! Каква идилия?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То от бивол имаха преди години едно хубаво разследване за злоупотреби с пари от ЕС, където беше намесено името и на секретарката на Христо, настоящ правосъден министър..
3
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Не трябва журналистите да правят разследване на престъпни случаи - това може да е опасно за тях! Работата с престъпници изисква специален подход, отношение, умения и не трябва да поставяме журналистите в опасност, според мен..Има частни детективски компании, към които хората може да се обърнат ако са недоволни от държавното разследване...
2
1
 
13
 
! Отговори
Сериозно? преди 2 години
И коя престъпност преборихте досега, че нещо не мога да се сетя?
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамаджанов къде се покри. ПиАр акциите му рязко спряха. Що тъй?