ГЕРБ ще настоява да отпадне институцията служебен кабинет

По-правилно било редовният да управлява до избирането на нов
114
ГЕРБ ще настоява да отпадне институцията служебен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще настоявам за премахване на  институцията „служебен кабинет”  от конституцията. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов пред NovaNews.

По думите му по-добрият вариант би бил редовният кабинет да управлява до избирането на нов.

„Тази практика съществува в някои държави, но парламентът не се разпуска, а остава да работи. Целта е да се осъществява контрол. Румен Радев демонстрира, че с институцията „служебен кабинет” може да се злоупотребява”, обясни той.

Според Митов президентът Румен Радев от дълго време излиза извън конституционно определените му правомощия.

„Той се изживява като самодържавец и като човек, който ще управлява държавата. Чуваме, че има и опити да инженерства политически, създавайки нови политически формации и манипулирайки други. „Продължаваме Промяната” бяха негов проект, той им осигури ресурса и представянето на изборите. Радев е единственият държавен глава, който си позволява да прекрачи рамките на правомощията си. Очевидно има план, с който да овладее държавата”, коментира още депутатът.

Във връзка с позицията на премиера Кирил Петков около настояванията на Русия за изтегляне на НАТО от наша територия, Митов добави, че в изявлението му липсваха факти.

„Той беше принуден да реагира след като ние натиснахме в НС. Речта му беше кратка, само с констатации и юридически факти. Очаквахме да чуем геополитическа оценка за рисковете”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: МитовГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
3
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТА Е МУТРА преди 2 години
ЩОМ В ЩАБА МУ ИМА 27 МУТРИ ОТ ДС/БКП......
89
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Щом мутрите пищят, значи всичко си е наред с конституцията и президентът.
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добро предложение.
87
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Герб недоносчетата не могат да се мерят на пръста на тези, които писаха конституцията едно време.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни и същи герберски муцуни в телевизиите.Мачото ББ не го ли е срам да се крие зад кучетата си, които лаят.
85
1
 
3
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Така ще могат да се саморазправят те и техните звенари от охранителните фирми с най-бедните хора които не са и пенсионери .
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лесно е да се направи диктаторска държава чрез промени в конституцията. Ердоган го направи. Този Тиквар гледа и се учи от него. А тази калинка е пратена да предаде тоталитарната идея на Боко, като я представи по измамен начин. Дясна диктатура много лесно се прави чрез конституцията.
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-СДС искаха да направят същото чрез Велико народно събрание. За да останат те на власт и да залъгват народа с лъжите си. Сега искат същото. Диктаторска партия на един Луд и неговите калинки еничари, събрани от други партии
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще правим избори и Боко ще стои на власт неограничено, пречейки и саботирайки държавата. Това го е казал Боко.
81
4
 
7
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Борисов винаги е твърдял, че не се интересува от този пост! Отделен въпрос, че още преди протестите заяви, че който дойде на власт след март няма да му е лесно, и даже прати полиция да пазят препикаващите Орлов мост! ! Но чак такова крадене, и такава фалшификация на изборите, надали и самият той е очаквал! Проблемът е, че след април месец идват страшни времена за българите, а като ги гледам Кирчовците гледат да се нагушат колкото си може повече, и да си бият камшика!
80
6
 
8
 
! Отговори
умряло магаре преди 2 години
Спри се Боко Смешнико!Умряло магаре не рита!
79
5
 
5
 
! Отговори
РАДЕВ-ТРОЯНСКИ КОН преди 2 години
ЩЕ БУТНЕ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ДА СЕ РАЗПУСНЕ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,.. С ТОВА СЕ БЛОКИРА ДЪРЖАВАТА - НЯМА КОЙ ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯ, ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩАТА ВОЙНА И СЕ ПОМАГА НА РУСИЯ И ДИКТАТОРА ПУТИН..
78
5
 
4
 
! Отговори
Досега преди 2 години
...не съм чул, Радевите хрантулници във форума да се похвалят , какво са направили по-добре от ГЕРБ, освен да се хвалят , че са ги пре*нали , и че са докопали властта? Само това ли ви е хвалбата? Що не се похвалите, как преборихте пандемията, как вдигнахте стандарта на живот на българите, колко километра построихте повече от тях, как свалихте цената на енергията,колко нови работни места отворихте ...? Нищо...Само крадене като за последно, "чегъртане, и все ГЕРБ виновни! Докога?
77
2
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
А кога ще има инпичмант
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До ЖекоНе е задължително, а е силно препоръчително да знаят чужди езици, те и новите не говорят добре, на Киро английския е зле, не знам как е живял, учил в чужбина с този английски. Хора, които знаят чужди езици, комуникират по-лесно, леко и естествено с хората, не се налага да търчат за преводачи.
75
5
 
5
 
! Отговори
До 86 преди 2 години
Неграмотен еднокнижник не може да стане президент,капиш?
74
3
 
4
 
! Отговори
Кметът преди 2 години
*** не искаме!
73
2
 
3
 
! Отговори
До Жеко преди 2 години
Бай Жеко,ти си за жълта книжка,къде се ечуло и видяло еднодневни да стане президент. Там се иска мозък и владеене на чужди езици, а Винету не притежава тези данни.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички политици ще им е много трудно и тежко сега, на всички, затова им пожелавам здраве, щастие, компетентност, обучение,взаимопомощ, помощ и милосърдие към хората, народа, защото населението ни се топи и да защитават българските интереси доколкото могат и както могат!
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИнженеркаТо няма български партии в България, всичките партии не са български, но поне е добре да се придържаме към Европа, да следваме Европа,българските инетереси и ЕС и проевропейско-пробългарски настроени партии.