ГЕРБ ще настоява да отпадне институцията служебен кабинет

По-правилно било редовният да управлява до избирането на нов
114
ГЕРБ ще настоява да отпадне институцията служебен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще настоявам за премахване на  институцията „служебен кабинет”  от конституцията. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов пред NovaNews.

По думите му по-добрият вариант би бил редовният кабинет да управлява до избирането на нов.

„Тази практика съществува в някои държави, но парламентът не се разпуска, а остава да работи. Целта е да се осъществява контрол. Румен Радев демонстрира, че с институцията „служебен кабинет” може да се злоупотребява”, обясни той.

Според Митов президентът Румен Радев от дълго време излиза извън конституционно определените му правомощия.

„Той се изживява като самодържавец и като човек, който ще управлява държавата. Чуваме, че има и опити да инженерства политически, създавайки нови политически формации и манипулирайки други. „Продължаваме Промяната” бяха негов проект, той им осигури ресурса и представянето на изборите. Радев е единственият държавен глава, който си позволява да прекрачи рамките на правомощията си. Очевидно има план, с който да овладее държавата”, коментира още депутатът.

Във връзка с позицията на премиера Кирил Петков около настояванията на Русия за изтегляне на НАТО от наша територия, Митов добави, че в изявлението му липсваха факти.

„Той беше принуден да реагира след като ние натиснахме в НС. Речта му беше кратка, само с констатации и юридически факти. Очаквахме да чуем геополитическа оценка за рисковете”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: Митовгербправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
1
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА КАКВО НАКАРА БОРИСОВ ДА НЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ?ЗАДАЙТЕ СИ И СЛЕДНИЯ ВЪПРОС АКО СЕ БЕ ЯВИЛ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ДАЛИ РУМЕН ЩЕШЕ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ СЕГА??
69
4
 
1
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
До АнонименА той радеф какво точно направи че нещо не схващам??радеф е същия като борисов, ако неси забелязъл зегледай се?Съшност имат разрика единия дърдореше глупости и лъжи, другия едвам срича че не му идват от вътре, просто няма думи човека
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До помнещ Даже и видеозапис пуснаха, как дори командват бай Тошо накъде може да върви и накъде не може, това не са "охранители".
67
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До помнещ Какъв "охранител" е бил Бойко на бай Тошо, чухме на един стар запис в Тубата от Славков, били са надзиратели, вардили са бай Тошо да не мръдне нанякъде , като копои.
66
3
 
5
 
! Отговори
Фалшиви избори преди 2 години
Без фалшиви машини май нямаше да махнете Борисов и ГЕРБ и да осъществите превземане на държавата от истинската мафия !
65
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато от ДПС ви казаха двамата Бойко и Радев да напуснете и да се карате извън постовете си и извън политиката, не ги послушахте, ДПС може да са спорна партия имат и негативи, но винаги са били разумна партия, Пеевски трябваше още в началото да арестува Цветанов и Бойко за престъпленията , които извършиха, както се закани, но не го направи, за голямо съжаление на цялата страна!
64
4
 
3
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТА ИСКА ДА Е преди 2 години
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ........ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА ИСКА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ....... АЛЧНИ ЧЕРВЕНИ СТАРЧЕТА....
63
3
 
6
 
! Отговори
Няма Радева зима преди 2 години
Спя спокойно откакто Радев и Петков са на власт - вече 10 месеца няма корупция, не сме последни в ЕС по доходи, кражбите спряха, няма и Ковид проблем с нарастналата смъртност, високите цени за народа също не са проблем !
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИнженеркаПартия ГЕРБ беше европейска партия, най-голямата грешка беше, че Бойко взе и ЦЦ в партията си, няколко човека предупредиха за него, но никой не обърна сериозно внимание. Хората не само бяха мачкани, ограбвани, но и се разболяваха, умираха, разкостиха и държавата отвътре и остана без защитни механизми за сигурността и живота на населението. ЦЦ вече не е в партията, но сега вече е твърде късно и няма връщане назад. Но все още си струва да се гласува за ГЕРБ, дори повече от преди.
61
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Вие отпаднете,че ще е по-прагматично,хем народа ще добре, хем държавата ще тръгне нагоре.
60
5
 
8
 
! Отговори
Л.Иванов преди 2 години
Още дълго им да подкачате и да плачете като вдовица за .......!А ако бяхте се вслушали в гласа на народа/ или по- голямата част от него/- той настоява да отпадне мафията герб! Но..... слушайте си водача, възхищавайте му се, ще видим накрая кой ще изпадне от А група!Жалко, че натоварихте проф. Герджиков с множеството негативи на герб!
59
6
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
хахахаха. Правят какво ли не само и само да влязат в новините
58
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бихте ли подкрепили ГЕРБ ? Да - зелено нагоре, не - червено надолу.
57
12
 
11
 
! Отговори
909 преди 2 години
До помнещ Кой народ ще ги помете??? Кой печели изборите всеки път другарю Помнещ??! Последните уидорми на изборите от ясно по ясно беше че са нагласени от Радев! И за какво помитане ми говориш при 10% активност???! Баш целия народ ако излезе, тези 95 % против Радев и комунистите ще видиш какво е метеж! И това ще стане, ама с много кръв и сълзи както винаги са били сваляни крадливите *** от власт. Само се чудя такива "помнещи" как забравяте Виденов, Орешарски и т.н .. СРАМ!
56
7
 
10
 
! Отговори
Инженерка преди 2 години
Да отпадне партия герб, като създадена от чужда държава закона за партиите не го разрешава
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно ли е казал "самодържавец"? Ако е така, а не е печатна грешка, то и тоя се оказва не по-интелигентен от шефа си. А за другите бълвочи, които е избълвал в нормална държава вече щеше да се води разследване срещу него за клевети и опити за дестабилизация на държавата и националната сигурност.
54
2
 
12
 
! Отговори
Рецидив преди 2 години
Да си представим следната ситуация;))) Румен Радев изкарва своят последен мандат й казва: искам да бъда президент, докато ме сменят;)))Смятате ли, г-н Митов, че Румен Радев ще бъде сменен, докато е жив?;))) Всяко нещо има своето Начало и своят Край. Нашите политици, не могат да свикнат с мисълта, че въпреки милиардите пари, дето са окрали, управлението им има мандатност;)))т.е. Край;))) Идеята за Краят ги плаши, а той е като човешкият живот: живял, ял, ссрал и накрая умрял!
53
11
 
11
 
! Отговори
909 преди 2 години
Фашиста Радев и българският Путин! Който е с него тъне в мизерия, който е против него бива екзекутиран. Юроде мисли с главата си! Колко заблудени хора гласуваха сляпо за този рядко лош човек... Нима не виждате как обслужва точно той мафията на БСП. Винаги когато комунистите са на власт стават най-големи кражби и престъпления. Мафията ликува! За Бойко само можем да мечтаем... Пак ще ни върнат 20 години назад.. Из..руди!
52
6
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
а този тъй наречен политик,не иска ли тиквата,да управлява пожизнено.
51
5
 
8
 
! Отговори
Когато потърсите преди 2 години
Отговорност от редован премиер и го вкарате в затвора заедно с кабинета и съветниците му, тогава ще искате сметка на служебен кабинет.