ГЕРБ ще настоява да отпадне институцията служебен кабинет

По-правилно било редовният да управлява до избирането на нов
114
ГЕРБ ще настоява да отпадне институцията служебен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще настоявам за премахване на  институцията „служебен кабинет”  от конституцията. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов пред NovaNews.

По думите му по-добрият вариант би бил редовният кабинет да управлява до избирането на нов.

„Тази практика съществува в някои държави, но парламентът не се разпуска, а остава да работи. Целта е да се осъществява контрол. Румен Радев демонстрира, че с институцията „служебен кабинет” може да се злоупотребява”, обясни той.

Според Митов президентът Румен Радев от дълго време излиза извън конституционно определените му правомощия.

„Той се изживява като самодържавец и като човек, който ще управлява държавата. Чуваме, че има и опити да инженерства политически, създавайки нови политически формации и манипулирайки други. „Продължаваме Промяната” бяха негов проект, той им осигури ресурса и представянето на изборите. Радев е единственият държавен глава, който си позволява да прекрачи рамките на правомощията си. Очевидно има план, с който да овладее държавата”, коментира още депутатът.

Във връзка с позицията на премиера Кирил Петков около настояванията на Русия за изтегляне на НАТО от наша територия, Митов добави, че в изявлението му липсваха факти.

„Той беше принуден да реагира след като ние натиснахме в НС. Речта му беше кратка, само с констатации и юридически факти. Очаквахме да чуем геополитическа оценка за рисковете”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: Митовгербправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е срам за децата си, ако има въобще такива
9
8
 
10
 
! Отговори
Тенгриянин преди 2 години
Това, че Румен Радев или по-скоро първенешкият туз Пламен узунов, заедно с Копринков и другите са злоупотребили със "служебният кабинет" не означава, че тази институция трябва да отпадне. откъде, накъде, г-н гербер? Какво искате вие, герберухо Митов? Да паднете от власт, обаче да продължите да управлявате?!;))) Де го киро на кирия, а? Наглост! Герберска наглост! Ами, ако не може да се избере нов кабинет? Тогава, какво? Ще управлявате доживот?:)))
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете и Дънди Прешъс! Не ви трябва институцията колониален канадски премиер.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко дрямахте 12 години? Аааа, сега не ви отърва!?!Митов, няма да станеш министър прецедател колкото и да се пънеш ... ама пък като те влече да се излагаш
6
4
 
13
 
! Отговори
ОБЕЛЯ преди 2 години
България не е Европа,когато герб влезат в затвора с 65 милиона за кражби ,тогава може.Служебния кабинет остава с Радев,хахахахаха с Рашков също.
5
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечтайте си. Много късно загряхте как ви издърпаха чергата изпод краката :) Мислехте си, че щом сте най-голямата партия, никой няма да управлява без вас... Видя се, че може.
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев,Плевнелиев толкова компрометираха идеята за служебен кабинет,че няма накъде.Плевнелиев и Радев компрометираха идеята за президент,а двете им вице станаха за смях по теми като Ботев.НИЕ НЯМАХМЕ НОРМАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ БЕ ХОРА.САМО ИНТРИГАНТИ,ПРЕЧЕЩИ НА НЯКОЛКО ПРАВИТЕЛСТВА.Затова сме във вечен кръговратна т нар преход.
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш тва е първата грижа на народа . Прос.тотиите на герб. А свинята с каскета на мезета не е ли по важно ? Да има свинско за народа. Той ходил при Ердоган щото знае че не яде свинско ;)
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воят на ченгогерберунки е като симфония за сетивата на аудиторията. А падението на боко суджука е достойно за филм .
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте парламента и президентството! Не ви трябват тези клоуни и Чалгари, за да се управлявате. Да живее Свободата и пряката Демокрация!