Говорът срещу енергийната политика на правителството граничил с война

Имало координирана атака срещу националния интерес
395
Говорът срещу енергийната политика на правителството граничил с война
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Александър Николов заяви, на брифинг тази сутрин, че „Булгаргаз“ е длъжен да спазва договорите, подписани предварително.

Още по темата

„Много интересно е, че в рамките на по-малко от 12 часа с абсолютно успоредна реторика се изказаха както хора от т.нар. градивна опозиция, бивш енергиен министър, бивш премиер, така и двама бивши вицепремиери от не толкова далечното минало. Което лично за мен като групов говор и доста странни спекулации показва, че срещу енергийната политика на текущото правителство се води така интересен подход, граничещ с война“, каза Николов по повод разпространената вчера информация за продажбата на 60 000 мегаватчаса природен газ на определени фирми, предаде БНР.

След проверка от „Булгаргаз“ заявиха, че са продадени само 37 хиляди мегават часа с цел подобряване финансовото състояние на компанията.

От партия ГЕРБ заявиха, че ще поискат да бъде свикана извънредна парламентарна комисия за случая.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
16
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До Чужденец: Това, че ще скочат цените пет пъти за французина ще означава, че няма да може да си позволи през лятото да иде на почивка, докато за много българи ще означава, че ще си загубят домовете и ще им се наложи да живеят в гета, акто в САЩ. Правил ли разлика, кой колко ще пострада!
258
1
 
11
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
До Веско: Точно така, особено като знаеш на кого трябва да продадеш, независимо, че има и други оферти за търсене на по високи цени! Това ако не е ощетяване на продавача в случая бургаргаз, то какво е?
257
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млади, пък се научили да лъжат...
256
0
 
23
 
! Отговори
Газ за Румъния преди 2 години
Вчера бая чекмеджета са напълнили Нинова ,Асенчо и Кирчо.Сега е момента и са си прави.Не се знае докога ще са на власт.Пилето веднъж каца на рамото.
255
13
 
0
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Тука усещам едно помпане на психоза от страна на някои медии тип 800-те дни. И мисирките припяват 3 секунди-ужас!? Ами това го прави компютър. Ако има поръчка на цена която ви удовлетворява ви стигат 0,3 секунди за натискане на копчето.
254
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И до кога политиците ще ни крадат?
253
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така няма ли да кажат кой стана милионер от тази сделка? Дали му е малко чекмеджето?
252
1
 
14
 
! Отговори
Пут-о. преди 2 години
Казаха че цените в РБ ще продължават нагоре.Путин ще спре газта за България ако сме против него.Очакват се масови фалити.Купонен режим и Жан Виденово време.
251
16
 
3
 
! Отговори
Минавка преди 2 години
Голем удар са направили вчера ПП начело с Асенчо и Киро.Милиончета от продажба на газ за Румъния.Толупа умира от яд.гАДНО МУ Е.
250
1
 
9
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Хората които предстоят да останат без работа, затънали с кредити и с петкратно увеличени сметки и цени ще си загубят домовете и живота им ще стане безсмислен и ще започнат да убиват всичко наред, защото никой няма да иска да живее този живот който Урсула и компания им е осигурила.
249
3
 
6
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Това което ЕК иска е газа и тока и всичко да се продава на пазарни (в случая с тока и газа да се разбира много по високи цени). Западна европа са богати и тях не ги бърка цените, докато за нас това е проблем. Много хора и сега са фалирали защото познавам хиляди българи които не могат да си посрещнат сегашните сметки, а как очаквате да плащат петкратно по високи сметки за ток, вода, парно, газ и хранителни продукти. Намаляване на ДДС до абсолютния минимум от 5 % няма да реши проблема защото скока
248
1
 
13
 
! Отговори
паф преди 2 години
абе тия, превратаджиите,ще свършат ли някаква работа или иначе
247
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 291, ти много ги разбираш. Само така ще е да знаеш, тиквата е виновен за сделката за 3 секунди. Тиквата ще е виновен още няколко месеца, а после... кой ще ви е виновен.
246
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Бойко и компания ще изглеждат като дилетанти в сравнение с тези безбради тарикати претендиращи,че са някаква промяна.Сигурно към по-лошото.
245
1
 
7
 
! Отговори
защо ти не направиш преди 2 години
До САМО ПИТАМЕ: верига от бензиностанции и да внасяш само бензин от САЩ, да видим на какво цена ще го продаваш. Така ще пребориш картела! Хей писачи много, но кагато трябва да се действа се криете като мишки!
244
0
 
13
 
! Отговори
това не е истина преди 2 години
До Истината: и новия шеф на булгаргаз го каза ясно, че новите договори за азерската газ ще е по пазарни цени, а тя в момента е в пъти по висока от цената на която продава Газпром на българотурската граница. Ако не водим преговори с Газпром ще се наложи да купуваме и от тях на тези спотови цени и Орбан и Вучич ще ни се смее че купуваме газа на тройно по високи цени от тях. Вие това ли искате?
243
0
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До март,ама тази година една трета от фирмите у нас ще развеят белия байрак!Това,ако не е промяна,здраве му кажете!
242
0
 
7
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До САМО ПИТАМЕ: Доставчика на бензин не е един! Има доставчици в цяла европа и САЩ, но банзиностанциите са сключили картелно споразумение и доставят само от Лукойл и странно на САЩ не им прави впечатление! Защо си мислиш, че ако има 100 000 доставчика на газ няма и те по същата схема да сключат по между си картелно споразумение и да доставят газа само от газпром защото само той може да им я продава газта с отстъпка. Така че внимателно с многото доставчици. Видяхме какво стана с тока при много тъ
241
0
 
10
 
! Отговори
Анко преди 2 години
ЗА ДЕКЕМВРИ ВЪВ ФИРМАТА ПЛАТИХ ТРОЙНА СМЕТКА.ТЕЗИ ОТ ПП,ЯВНО УМНОЖАВАТ ВСИЧКО ПО ТРИ - МЕСЕЦИ,ПЕЧАЛБА,КРАДЕНЕ....!
240
0
 
9
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
отностно сделката за 3-те секунди! Борсата осигурява анонимност на купувача и продавача. В случая това е нарушено, защото продавача знае предварително коя оферта трябва да избере и избира точно нея, бързо преди да го изпревари някой друг. Това води до финансови загуби на фирмата продавач, в случая Бургаргаз. Ако това се случи в САЩ, веднага щеше да се сезира комисията за надзор на борсите и тържищата и тези контрагенти нямаше да припарят повече до борсата и задълго щяха да лежат по затворите!