"Булгаргаз" опроверга: Няма продадени 60 000 мегаватчаса газ

Изнесената информация не отговаря на истината, съобщиха от дружеството
5 фев 2022 18:15, Анисия Иванова
154
"Булгаргаз" опроверга: Няма продадени 60 000 мегаватчаса газ
Снимка: Pixabay

Информацията за продадени вчера 60 000 мегаватчаса природен газ на определени фирми не отговаря на истината, съобщиха от "Булгаргаз".

Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ след извършена проверка бе установено, че от общия микс на количествата природен газ, "Булгаргаз" ЕАД е реализирало излишните количества, които обичайно се дължат на по-ниското потребление през почивните дни, на държавната борса "Газов Хъб Балкан" ЕАД.

Още по темата

Изнесената информация за продадените от "Булгаргаз" ЕАД количества природен газ категорично не отговаря на действително продадените, които за посочения период са 37 000 MWh. Тези количества са продадени с цел подобряване на финансовото състояние на дружеството, предвид завареното положение от новия СД на "Булгаргаз" ЕАД, подчертават от дружеството.

При направения анализ се установи, че реализираната цена от извършените борсови сделки е по-висока от тази, която "Булгаргаз" ЕАД би получило в случай на положителен дисбаланс към "Булгартрансгаз" ЕАД, поради неосвобождаване на излишните количества. Предвид финансовото състояние, наследено от бившето ръководство на дружеството, изразяващо се в недостиг на средства, възстановяването на нарушения паричен поток е от огромно значение за дейността на дружеството, свързана със сигурността и непрекъснатостта на доставките за страната.

Ръководството на дружеството предприема всички необходими действия в рамките на закона и в условията на пълна прозрачност да осигури финансов ресурс, който да гарантира дейността на дружествотокато обществен доставчик и участник на пазара на природен газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
РАЗБИЙТЕ МОНОПОЛА преди 2 години
ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА ЦЕЛИЯ ЕНЕРГИЕН ПАЗАР----"ДЪРЖАВНИЯ ЕНЕРГИЕН МОНОПОЛ" Е АБСОЛЮТЕН РАЗВЪДНИК НА КРАЖБИ , КОРУПЦИЯ И ЧИНОВНИЧЕСКИ ПРОИЗВОЛ!ДА СА ДАДЕ СВОБОДА НА ВСИЧКИ ВНОСИТЕЛИ , ДОСТАВЧИЦИ И ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЕНЕРГИЯ ЗА БИЗНЕСА И БИТА---САМО ТАКА ЩЕ СЕ ЛИКВИДИРА ЕНЕРГИЙНАТА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ!---ДРУГОТО СА ГЛУПОСТИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИГАВЩИНИ!!!
121
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Напомня на класическа спекула по време на криза. Вместо да се ползва от нас отива в чужбина за да си напълни някой гушката. Нещо като спекула с храни по време на повсеместен глад.
120
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Царя щеше да ни оправи за 800 дни, но кирето е бързак - и 100 му стигат.
119
0
 
1
 
! Отговори
нов морал преди 2 години
Той кирето показа какъв е новия морал. Правиш го бързо и после се оправдаваш или с бойко или с международното положение, или пък си мислил, че така, а то било иначе, ама ти не си знаел, е па и то голяма работа. Айде давай да чегъртаме...
118
4
 
3
 
! Отговори
Гербаджията преди 2 години
АЙДЕ, ДА ВИ Е ЗДРАВЕ, С НОВИТЕ АЙДУЦИ НА ПРОМЯНАТА..ХАХАХААА..... Е, МНОГО СА СРЪЧНИ....!!!!
117
2
 
5
 
! Отговори
Дедо от село преди 2 години
До светнат 133 Значи 37 000 x 12.55=464 350 м3. При положени,че БГ потребява по -малко от 3млрд.м3. газ годишно ,то напълно нормално е точно сега да продадат това количество.Тук няма проблем.Проблема ще дойде тази год. когато се подписва новия договор с Газпром./сегашния изтича тази год./ Кака Теминужка и боса и - от Банкя пропуснаха да го направят .м март.20021г. И сега отиваме на едни други цени! Кюлчетата и еврата не са само от асфалта.!!!!!!!!!!! А , на бас!-
116
3
 
12
 
! Отговори
Оставка на куролация преди 2 години
Хайде, бе, лъжливи крадци! Не било продадено, само било реализирано.... Няма значение дали е продаден 1 или 60 Mvh, важното е, че преди да сте вписани в АП, бързате да продавате, уж заради влошеното състояние на дружеството. Е, кога установихте състоянието, кога продадохте, като още не сте назначени? Скапаняци, ама какво се чудя, простото Киро преди да бъде назначен за министър/в нарушение на Конституцията/смени ръководството на ББР, тези също. Въобще закони и конституция за тези крадци не важат
115
10
 
6
 
! Отговори
9 преди 2 години
Гербаджийските к,чета отново лавнаха по команда и скъпо платени ***!Отивате си драги,отивате си завинаги и безвъзвратно!И тези конюнктурни номера няма да ви помогнат!А Р.Овч отдавна трябваше да е на топло!Мръсен предател -да слугуваш на Борисов!
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземай или плащай.Руснаците така продават газ.Вемаш или не вземаш няма значение винаги плащаш.
113
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие лъжете. До сега сме продали 120000 а не 60000.Това е новият морал на изказване
112
1
 
13
 
! Отговори
Светнат преди 2 години
Булгаргаз плаща неустойки ако не приеме заявеното дневно количество.По-принцип продажбата на излишък е допустима и оправдана, но САМО ако газохранилището в Чирен е пълно, което малко ме съмнява.
111
4
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Псевдо-харвардците лъжат и мажат с всяка своя дума. И всичко това се прави, за да имитират някаква дейност, че уж някаква промяна се случва и разбира се, да обвинят ГЕРБ за това. И винаги удрят на камък. Каквото кажат, че не е наред се опровергава след това. Никога, никакви доказателства за каквото и да било. Нито един от ГЕРБ не е даден на съд за злоупотреби. Изобщо тези фигурантчета са толкова зле, че нямам думи. А самият Фигурант си взе втория мандат и се кротна. Вече никакъв го няма
110
1
 
15
 
! Отговори
Олимпийски джепчия преди 2 години
Ицо каза Март мейби избори ,сега е време да си уредят старините ...
109
0
 
5
 
! Отговори
Баба Гицка преди 2 години
Ти го плюеш он си мисли ,че дъж го вали...
108
0
 
22
 
! Отговори
Влака с критиката преди 2 години
Пече се война на 1ч. време с пътнически самолет(Варна-Одеса),а сегашните продават част от резервите на България от газ с посредници на Румъния .Няма ги милярдите и от резева има само дългове ,а пенсии и заплато дефакто по ниски при реална инфлация от 8 % ....Отличници сър
107
1
 
25
 
! Отговори
АУУУ преди 2 години
ТЕЗИ СА ФАКИРИ ПО КРАЖБИТЕ МНОГО СА ГЛАДНИ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕИ
106
0
 
22
 
! Отговори
А СТИГА преди 2 години
НИКОГА НЕ СЪМ ИМ ВЯРВАЛ ФАЛОВЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА НАЗНАЧЕНИЯ НА НАШИ И ВАШИ КАЛИНКИ А ТЕ КАТО ЧЕРВА СПЛЕТЕНИ ЩЕ СЕ КРАДЕ ЯКО И НЯМА ДА СЕ ИЗДАВАТ
105
0
 
12
 
! Отговори
АМИИИИИИИИИИИИ преди 2 години
ТЕЗИ ДОКАТО СЕ НАЛАПАТ РБ ЩЕ ФАЛИРА ТОТАЛНО МАИ Е СТАНИ ДА СЕДНА АЗ ДА ЛАПАМ А ЗА НАРОДА СРЕДЕН ПРЪСТ
104
1
 
25
 
! Отговори
Тука има, тука също преди 2 години
Не сме продали 60000, ама сме продали около 37000. Не можем да кажем точно защото е много сложно на борсите: там никой нищо не знае.А продадохме щото ни трябваха пари. То нали знаете, предишните са виновни!Иначе цената е супер, но няма са ви я кажем.На кой сме продали, също не е важно.Важното е че ние сме супер точни а предишните се виновни за всичко!
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И така, както каза Доган преди години, аз я управлявам тази държава. Младите още не могат да го разберат. Ние по-дъртите, сме мнооого изморени. Ваш ред е на младите, ако можете да се преборите. Ние се провалихме.