Петков: Няма наши, няма ваши, закачаме кръга на крадците

Примерът чака сигнали от ДПС за Иво Прокопиев
472
Петков: Няма наши, няма ваши, закачаме кръга на крадците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Напрежение в НС между премиера Кирил Петков и депутата от ДПС Йордан Цонев.

"Не искам да има основание да ви нарекат марионетки на задкулисния кръг Прокопиев, а такива основания се дават всеки ден", обвини Цонев от парламентарната трибуна.

"Когато казвате дори в частни разгоори - не ни закачайте за този кръг", продължи Цонев, а премиерът репликира от място "Лъжа", при което се наложи на председателя на НС да не си разменят такива реплики.

"Чиста, проста, откровена лъжа е това, с което си послужихте днес. Никога не сте чули от мен -не закачайте този или онзи кръг, единственият кръг, който за съжаление за вас, ще закачим и то много здраво е на всички крадци и на всички, които са свързани с корупцията в България. Съжалявам, ако това ви притеснява или изнервя, аз съм председател на цяла България и на всички българи данъците няма да им се харчат от определени кръгове все едно че им е бащиния, това време свърши, приемете новата реалност", отсече Кирил Петков.

Относно сигналите, които той занесе в прокуратурата премиерът обясни: "За 19 от тях бяхме събрали медийни публикации, а на 20-ия ги предадохме, заради това казах в Брюксел, че са 20“.

"Няма наши и ваши, всички са равни пред закона. Ако имате сигнали, включително за Прокопиев, радвам се да ми ги предадете и - всички под един аршин. Чакам сигнали от вас и бих ги предам с удоволствие на прокуратурата", обърна се той към Йордан Цонев от ДПС.

По думите на депутата основният източник за този списък е Гугъл.

„Очевидно, че лицата, които са излезли там, за тях има дебати в обществото и очаквания да бъдат проверявани за корупция, коментира Цонев и обясни, че колегата му Делян Пеевски няма кредити като физическо лице от ББР.

"Прочетох и фейсбук публикациите на вашия депутат. Преди правителството на САЩ да сложи хора в листа „Магнитски“ има един голям филтър – минава пред посолството, оценява се дали ще донесе до дипломатически сигнал, администрацията на Белия дом, шансът цялата американска администрация да се е объркала... Знам, че обжалвате, но аз имам повече вяра на тях отколкото на нашата прокуратура в този момент, защото тя се управлява непрозрачно и е неефективна", каза Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да пишете, на следващите избори ГЕРБ и. ДПС ще са още по-малко. Хората започнаха да виждат. Всичко свърши, мафията изчезва, затворите ще се напълнят с големи риби от тия две партии. Там ще работят като стругари и строители да си намалят присъдите.
353
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съветникът на собственика на КТБ, известен като заврения зет - кога или на просто Киро е съветник
352
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
Няма мое няма твое всичко в джобовете ми бърже... Казал премиера
351
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с определения Пеевски е такъв!Бойко е такъв!ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПЕЕВСКИ!ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА БОЙКО!ДОКАЗАТЕЛСТВА А НЕ ЧЕНГЕСАРСКИ КОМПРОМАТИ!ЗАЩОТО И ЗА РАДЕВ И ЗА ПРОКОПИЕВ И ЗА ЦЯЛОТО ТИ ПРАВИТЕЛСТВО СЕ ГОВОРИ!ОМРЪЗНА МИ ДА ПРЕВРЪЩАТЕ ДЪРЖАВАТА В ГАНКИНОТО КАФЕНЕ!ООООХ ЗАБРАВИХ, ЧЕ ТИ НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ТИ ГОВОРЯ!ДЕФИЦИТ НЕ САМО В БЮДЖЕТА
350
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, стига си бръмбар!хайде да поработи без да се хилиш!ИЗВИКАЙ ВСИЧКИ с разследващи функции и вместо да говориш и разбираш изрезки от вестници изискай резултати от разследване, проверки ,данъчни, договори по държавни и общински поръчки!СТИГА СТЕ ПОВТАРЯЛИ МАНТРИ С КОМСОМОЛСИ БЛЯСЪК В ОЧИТЕ!РАБОТЕТЕ С УМ!ОМРЪЗНАХТЕ НИ ЗА МНОГО КРАТКО ВРЕМЕ ИСКАМЕ РАБОТА!ТОВА ЛИГОТЕНЕ ИДВА ВЕЧЕ ДО ОТВРАЩЕНИЕ
349
0
 
1
 
! Отговори
анонимем преди 2 години
До Дрът ПърчБлацениса верващите
348
0
 
3
 
! Отговори
анонимем преди 2 години
До братя Домусчиевилажи Вера, лажи и глопаците ти верват
347
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе, Дебелянов Пеевски стои на съседната банка в НС до Данчо Ментата, а не ходи да се защитава сам. Вчера парламентарния контрол ми заприлича на нещо като съдебна зала, в която слушахме защитната реч за Дебелан Пеевски.Адвокат ли му се явява Ментата нещо, или няма кво да каже връзпълния?
346
1
 
11
 
! Отговори
срещу ръжен преди 2 години
- не се рита като всички отгоре до долу са лъжци, крадци и убийци - комунисти
345
0
 
7
 
! Отговори
ветеран преди 2 години
Само ентусиазъм не е нужен!!!!!!
344
1
 
5
 
! Отговори
външната помощ преди 2 години
само тя ще ни освободи от комунистическото робство и руското крепостничество.
343
1
 
2
 
! Отговори
руските крепостници преди 2 години
да ни освобождават от робство - къде по-добро
342
5
 
3
 
! Отговори
кой ти нареди! преди 2 години
Коя партия стои зад гърба му - естествено пребоядисаните комунисти? Няма го СССР.Само майка Турция може да ни изкара от калта - поне РумелиятяПреразглеждане на съединението и влизане във сила на берлинския конгрес!Жалко, че малко обръщат внимание на това.
341
0
 
9
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Няма страшно, и на Кирчо ще му направят оферта на която не може да откаже. Ще смени плочата както всички в този бранш. Ама преди това ще се наслушаме на проницателни дръзновения тип начетен стажант.
340
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йордан Цонев.............Данчо Ментата.............продаде се на ДПС!!!
339
6
 
6
 
! Отговори
???? преди 2 години
Делян Пеевски кога ще го видим в затвора???
338
6
 
6
 
! Отговори
oz преди 2 години
Прав е премиера.............мястото на всички крадци от ДПС и ГЕРБ е в затвора!!!
337
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков бил събрал медийни публикации.... Ще умра от смях. Какво иска от Цонев? Има медийни публикации и за Прокопиев. Да ги носи и тях. По-добре да беше занесъл не папки, а вестници в прокоратурата, за да си четат сутринта с кафето хората..Аман от некадърници...Аман от тоя "умен" народ, който не се информира преди да гласува
336
0
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Този псевдо харвардец Киро Ментето като толкова вярва, както сам казва, на списъка Магнитски и Белия дом, не си ли задава въпроса аджеба, защо най-големия враг на Фигуранта - Бойко Борисов го няма в него?
335
0
 
2
 
! Отговори
Мис ъндърстендинг преди 2 години
Между "Не ни закачайте за никой кръг " и "Не ни закачайте кръга има" .Нещо като разликата между. Не ми давай никакви пари и не ми пипай парите.(откъс от дебата БНТ новините 11.02)