Вицепремиерът Василев и енергийният министър на посещение в САЩ

Сред основните теми ще е енергийна диверсификация
14 фев 2022 10:05, Елка Василева
109
Вицепремиерът Василев и енергийният министър на посещение в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е на работно посещение във Вашингтон начело на делегация, в която са включени министърът на енергетиката Александър Николов и представители на ръководствата на АЕЦ „Козлодуй“, „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“, съобщи пресслужбата на правителството.

По време на посещението във Вашингтон вицепремиерът Василев и водената от него делегация ще имат срещи в Белия дом, Държавния департамент, Департамента по търговия и Департамента по енергетика, както и с представители на Агенцията за финансиране на развитието (DFC), Американската агенция за развитие и търговия (USTDA), Американската банка за експорт-импорт (EXIM) и др.

Основните теми на разговорите ще бъдат енергийна диверсификация, енергийна ефективност, модерни и зелени технологии и климатичните промени.

Делегацията ще има също така среща с представители на американския бизнес, организирана съвместно с Търговската камара на САЩ и Американската търговска камара в България, както и с Американската бизнес асоциация за Централна Европа (ACEBA) и Института за ядрена енергетика (NEI).

Визитата на министър Николов в САЩ ще продължи с посещения с Питсбърг, Хюстън и Далас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
3
 
! Отговори
Дончо преди 2 години
Отидоха на инструктаж! В скоро време съвсем трябва да си отидат,кой ще ги търпи с този скъп ток! Само пътуват и пари харчат! Срамота!!!
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще искат САЩ да наемат Росатом да построи 7 и 8 блок на Козлодуй. Посредникът САЩ ще вземе парите и ще даде половината на Росатом да построи 7 и 8 блок на Козлодуй. България трябва да плати рекета към САЩ и да плати двойна цена за 7 и 8 блок на Козлодуй.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от заръките на баба Ванга е: "Дръжте се за Русия". С Русия поне сме си близки. По- добре с Русия отколкото със САЩ и Израел.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са във Вашингтон, а не в Брюксел? Като се върнат ще започнат да действат в посока да се разреши на САЩ да започне на дълбае Добруджа за шистов газ. Помнете ми предсказанието. Предатели !
88
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Вдигнат ли битовия ток ще има български "Конвой за Свободата".
87
2
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Защо се навират сами да ни предават. Оправдайте се нещо бе. Като се върнат ще ни запознаят с новите разпоредби. Всичко ще бъде обвито в мантри за енергийна сигурност, следване на ценности....
86
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
грешка нямаме никакви интереси със сащ никакви енергиини проектисамо неприятности ще ни сполетят от отношенията си докато ситуацията околоукраина не се изчисти никакви договорки воиски учения и др.
85
2
 
7
 
! Отговори
само питам преди 2 години
До Те и пентагона така: И така ли ще ни пази НАТО? С макети!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ще стане ли дума за платените хвърчила,които щели да дойдат на куково лято.Интересно,че само по тая тема новите слуги не атакуват старите.
83
1
 
2
 
! Отговори
Те и пентагона така преди 2 години
До анонимен 86: мислят и затова на танковте ще монтират фотоволтайци и ще ги ползват за макети!
82
0
 
7
 
! Отговори
да те светна преди 2 години
До анонимен: Кажи го това на милионите собственици на автомобили в САЩ и ония трапери които блокираха Канада. Знаеш ли колко те обичат *** като теб?
81
1
 
4
 
! Отговори
Има научни твърдения преди 2 години
До Анонимен 85: че Софийската низина е остатък от канделата на супервукан от типа на Йелоустон! Затова има топли минерални извори който се подклаждат от топлината на магмата ковто се намира сравнително близко до повърхността под софиянци.
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то от подводната река им пропадна цяла спирка на метрото в софия , от централата какво ще пропадне ...
79
8
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Недей да святкаш. Сега е 21 век. Бъдещето е само на ВЕИ енергията. Твоят петрол е вече минало.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не е вулкана , под центъра на софия има подводни реки ,а е иземетръсна зона, защото две плочи се допират от витоша през лозенец и идеалния център , като дърпат подводна вода стават кухини и предизвикват земетресения /франция и швейцария виж/ геотермалната централа е скъпа и продукта ще е скъп В америка най голямата геотермална ц ла е в пустинята
77
1
 
12
 
! Отговори
Пак ви казвам преди 2 години
Намалете цената на тока, иначе ви чака Майдан и големо клане!
76
2
 
9
 
! Отговори
да те светна преди 2 години
До не ме светкай: Чети икономическите сайтове и гледай икономическите тв, опорките не помагат, а водят до заблуждение. Петрола в мексиканския залив е на привършване и единствения източник на петрол за САЩ след 5 години ще бъде от нефтените пясъци на Канада, но това е скъп петрол и при добива му се ликвидира природата на Канада. Изсечени са хиляди хектари и ланшафта е станал като този на Марс и затова Байдън спря петролопровода който Тръмп беше разрешил да се строи. За петрол е войната с Русия.
75
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К вичи русофилската и-змет. Отлично.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ти ми кажи как може да си толкова тъппа пиндоска изтривалка.
73
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** русофилската ***. Кеф.