"Барселонагейт" в НС: БСП – борисовщината остана, ГЕРБ – активно мероприятие

Тома Биков обвини управляващите, че отвличат вниманието
Обновена: 17 фев 2022 12:42 | 17 фев 2022 12:41, Камелия Цветанова
166
"Барселонагейт" в НС: БСП – борисовщината остана, ГЕРБ – активно мероприятие
Снимка: БГНЕС

Спор и нападки в парламента по скандала "Барселонагейт".

Тон даде БСП, като в декларация от името на ПГ Явор Божанков отсече: "ГЕРБ паднаха от власт, но борисовщината и онова управление продължават“.

"Кой купи на една българска манекенка къща за 10 милиона в Испания и отговорът се крие зад мрежа от фирми, поставени лица и този кръг 2 години не може да бъде разкрит от прокуратурата, а тя наскоро получили и доклад от испанските власти, надявам се да не го превежда 2 години", каза той.

По думите му от събраната информация и проведените разследвания излиза името на бившия премиер Бойко Борисов.

"Какво може и трябва да очакваме от българските разследващи? От Иван Гешев какво можем да очакваме, от човек който си пише смс с пиара на Борисов? На прокуратурата начело с Гешев не може да разчитаме, но истината ще намери път", каза Божанков.

Тома Биков му отговори, че това активно мероприятие се повтаря всяка година и всеки февруари - март се пуска по една статия за Барселонагейт в някои чужд вестник.

"Предлагам ви да вкараме в националния празничен календар да има ден на „Барселонагейт“, да излиза трупата, която си го повтаря, да направите Елена Йончева шеф на трупата да изпълнява този ритуал да показва някакви вестници, а Божанков да държи реч по тази тема примерно на 20 февруари“, каза той.

"Два месеца не знаете какво правите, анализирате, изпадате в конфузни ситуации, гласуваме по три пъти един закон и сега дойде време за февруари "Барселонагейт", през април "Хемусгейт", май си вкарайте подслушанията и така всеки месец да има по едно такова нещо, за да се занимаваме с всякакви глупости, а не това, което е пред очите ни - обедняваме, некомпетентност на правителството и редица кризи, които не можете да овладеете, нямате нито силите нито потенциала за това", обвини Биков.

"Достатъчно дълго търпим атаки и компромати срещу нас, но няма да имате разбиране от нас и няма да имаме важни за страната консенсуси, докато продължавате по този начин“, закани се той.

"Целият батак, в който вкарахте държавата от една година, в която държавата не работи, би трябвало да проявите малко повече смирение и да видите, че дори и ние като опозиция сме притеснени и сме готови да ви помогнем. Занимавате се само с глупости, започнете да се държите по-отговорно, не сте в опозиция, вземете се в ръце и започнете да управлявайте, а не да вършите такива шоу изпълнения, които не помагат за нищо", каза още депутатът от ГЕРБ.

Антоанета Цонева от ДБ също се включи с коментар по темата.

"В празничния календар на българите има много дати, които трябва да бъдат отбелязани - Суджукгейт, Хемусгейс, Осемте джуджетагейт, много ще се натовари календара и ви предлагам да опитате да канонизирате светата главна прокуратура, която дава чадъра над вашия бос", обърна се тя към ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
0
 
! Отговори
КИРЕ преди 2 години
РАШКОВ Е РЕЗИЛ ЗА МВР И ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО---ЧОВЕК ЗАГРАБИЛ ОТ СДЕЛКИ С БАНДИТИ 20 МИЛИОНА Е МИНИСТЪР НА МВР-----РЕЗИЛ ТОТАЛЕН
113
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
"ПУШИЛКА ОТ ТЪПИЗМИ И ГЛУПОСТИ"-----ЗА ЗАМАЗВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ.........!!!!!!!----/ТОВА Е ТО --"ФИГУРАНТСКА ПОЛИТИКА"/
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЩАМ, ПЪРВИ ПО ИНФЛАЦИЯ И С ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ, НО ЕВРАЗИЙСКИ ЗАПЛАТИ И ОТНОВО НА ДНЕВЕН РЕД СА ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВИ, ИСПАНСКИТЕ КЪЩИ, МАЛКИ ДЕЦА И ЛЮБОВНИЦИ- ХА СЕ СПРЕТЕ ЧЕРЕПИ ГНУСНИ, ЧЕ НИ ПИСНА ОТ МАРИОНЕТНОТО ВИ ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТ- ША ВЪ ЧАГЪРТАМЕ СКОРО.
111
0
 
5
 
! Отговори
малее преди 2 години
То вече омръзва. Не ми пука, кои са на власт, но всичко е зле. Писна ми от "Дай си ми шапката, на ти си гащите"! Ако ще правят нещо сериозно, нека да правят. Ама ми писна от глупости и детски изказвания!
110
2
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Набеждаването е квалифицирано престъпление. При това не е политическо. Така че прокуратурата има богато поле за действие. Ще се окаже че Деси не е добра с компютрите и по-специално с фотошопа. Радев ще трябва да отговаря. Барцелона гейт ще стане Ленчето и Рашков гейт. Ние не бързаме тука. Просто очакваме обществото да узрее за сюблимния момент.
109
0
 
1
 
! Отговори
до 136 преди 2 години
Не 19, вече са 22
108
2
 
7
 
! Отговори
Много са зле преди 2 години
Много българи имат имоти в чужбина и мнооого по-скъпи. Хиляди българи имат купени вили по морето в Гърция и т.н. Голяма работа, ако имал някой къща в Барцелона. Ами 20 години е с високи заплати - може и повече къщи да си купи. Не са 19 имота, нито палат с отопляем басейн и 12 тоалетни. Пък истината испанците я издириха, анонимна публикация и ... нямал къща. На кого му пука? ...тъпотии.
107
2
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Завидяха му на човека.Който го може го може.
106
2
 
15
 
! Отговори
Къде преди 2 години
Абе Дамаджанков къде са онея 60 млн. в чували от Хемус, които ги разнася цяло лято по всички новини. Изпи ли ги , или ги занесе в Барселона или с тях си купи още 3 апртамента до заветната бройка 22.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя метър и шейсет на къде е тръгнал
104
4
 
21
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Докато се занимавате червени кауни с " Барселонагейт" Бойко Рашков си купува ХХII недвижим имот. Продължаваме промяната' към богатеем на червената олигархия. "Да ви е честит осми март, другари студенти, ха,ха,ха."- Другарят Тодор Живков.
103
3
 
23
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
Типично по коминтерновски!Неясни доказателства,съмнителни свидетели,скълъпени обвинения, много крясъци и викове!Най голямата отрова която трови България е БКП и нейните производни!
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Фандъкова....Е , аз и много,много близки,познати,колеги не сме от Факултето !Да знаете!
101
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези новите са голяма детска градина. Смешни недорасляци. Божанков се напъва и си мисли, че не сме чували до сега това дето го фъфли. Писна ни вече. Няма ли да заработят вече?
100
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе като ви гледам декларациите и като гледам колко от вас не ги подават,Борисов пред вас е слаба ракия!
99
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите се държат като че ли са още на жълтите павета! Имате власт властвайте! За сега се занимавате с кокошкарства,оплюване и ловене на вещици! Той дори вашия президент почна да ви подканя официално!
98
2
 
15
 
! Отговори
РАЗДВОЕНИЕ преди 2 години
До Честен Крадец *** честният крадец не беше ли член на БКП?
97
0
 
16
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Едно потомствено БКП възмутено , не го признават за лидар. Грешката е вярна.
96
4
 
19
 
! Отговори
Борисов преди 2 години
Няма нужда да разследвате Барселона Гейт и шкафчето, аз ви казвам че няма никакви кражби, няма нужда от разследване.
95
11
 
26
 
! Отговори
Честен Крадец преди 2 години
Борисов може да е крал, но винаги е имало и за народа, не като при комунистите.