Кирил Петков: С Ковачевски няма да се поддаваме на провокации

"На всички злонамерени страни ще кажа: няма да ни спрете"
21 фев 2022 15:08, Нели Христова
89
Кирил Петков: С Ковачевски няма да се поддаваме на провокации
Снимка: Facebook

Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет.

Това написа българският премиер Кирил Петков и публикува снимка с македонския си колега Димитър Ковачевски по повод на коментарите за отрязаната снимка с американския държавен секретар Антъни Блинкен, която бе публикувана в неговия профил.

Още по темата
"Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии. За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите. Аз и Димитър вярваме, че това е възможно, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете", написа още Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
перко преди 2 години
Киро от теб по голяма провокация няма! Ти си срам за България.
65
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ами ако не осъзнаете,че ситуацията в която се намираме е режисирана,и много "патриоте" насаждащи омразата като ценност,външни сили налагащи влияние,ченгета хранещи се от това ви "съветват" да се мразим и да се държим несправедливо един към друг,погледнете англоговорящите каква сила са и...славяните...и путин ще ни обединява през скъпа газ,със заплаха с ръждясалите му ракети от СССР,с геноцид и тормоз...Бог да пази САЩ!!!
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ги сънува тоя. Нашия си събу гащите публично.
63
1
 
1
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Представете си як с тъмна кожа северномакедонски *** с черни ръце го хваща приятелската за раменете на заден план. Дали нашия ще го махне от снимките?
62
0
 
7
 
! Отговори
izh преди 2 години
Нещо медийните сценаристи скриха Фуражковия от публични изяви, щото корпорацията на която той е лице няма изгода от черните точки на харвардските ментържии, нищо че основните печалби от скока на цените им отиват в джобовете. Очаква се да има още един скок на цените / доста по малък/ , но това ще стане когато народеца изпадне в по дълбока апатия и безверие. Още е рано, че може някой да да ги поведена бунтове, а това вреди на приходите
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси темерута, даже не се усеща какво прави.
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонци са 200 хиляди роми, 50 хиляди сърби, 50 хиляди власи, и 100 хиляди турци 100 хиляди други. Останалите са 800 хиляди албанци и 100 хиляди българи по паспорт.
59
2
 
16
 
! Отговори
ха пердето преди 2 години
ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ НАГЛЕЦ , КОЙТО СМЕ ИМАЛИ! ДА ОТРЕЖЕШ КОЛЕГАТА И ПОСЛЕ ДА ВИКАШ "КОЙ МИ С.А У ГАЩИТЕ" Е НЕ САМО НАГЛО, НАПРАВО "КЪРТИ МИВКИ"! НЕ ЗНАМ КОЙ Е ИЗРАБОТИЛ СПИСЪКА С ПОДОБНИ, КОИТО ДА НИ ЛЪЖАТ С "ПРОМЕНИ" 30 ГОДИНИ, НО Е ВРЕМЕ ТОЯ НАРОД ДА ПОУМНЕЕ....ИНАЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА ПОЧИТАМЕ ЛЕВСКИ И БОТЕВ...
58
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петко няма цел и затова му куца работата.
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този както е тръгнал все лоши работи прави за РБългария.Незнам къв е обаче се одупва на всеки
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В заманя срещу федерация България може да се съгласи на автономия и македонски парламент в Охрид и македонска тв в България.
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може федерация на България и СМ но тогава остава проблема с албанците. По-добре да се раздели СМ на северна- южна като българите и македонците се отделят в южна със Струмица Битола и Охрид а албанците са в северна със Скопие и Тетово. Северен Епир на Албания също може да се купи или замени от България и излезе на Средиземно море при Курфу.
54
2
 
17
 
! Отговори
преди 2 години
Голямата промяна? Големите ценности?Най-цветния пример - Румен СпецовНеобезпокояван и неразследван. Всички сте крадци и продажници, а не държавници. Провокации??? Къде бе Кирчо??? Брани имтереса на България, а не на господарчетата ти отвъд океана.
53
6
 
15
 
! Отговори
Скрий се предател! преди 2 години
Нямат срам нито Петков, нито Радев - американски лакеи! Петков иска за малко време с кумици, кумци, любовници и приятели да откадне каквото може. Но, това му е малко! Готви се да предаде българската история и интереси, да пробута под масата истанбулската конвенция и американски войски и атомно оръжие в България!
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен като независими македонци може и да влезнат и като бг македонци в България и после в ЕС. 2 начина за влизане имат и втория начин е полесен. Влизат по втория начин в ЕС.
51
3
 
19
 
! Отговори
Днд преди 2 години
На кое казваш провокация, Кирчо? На желанието за справедливост? На доказаните исторически факти ли? Бъди държавник! Не продавай България! Но май май точно с тази мисия се пръкна хей тъй от нищото.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какви провокации бе човек,откакто си се появил постоянно правиш някакви неориентирани грешки и после се обясняваш като ощипана мома,май не осъзнаваш ,че не излагаш само себе ,а цяла България и ако човека не е чел Чехов ,трябва ли да го махаш от снимката???
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Киро Манделата За да влезе трябва да признае след 1944 г. че са българи и след 2019 г. признае че е грешка на НАТО че ги прие като Северна Македония. Може да влезнат и като бъдеща бг република Северна Македония (ББРСМ).
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами прав е ... и в България, и в Македония има много ретроградни сили, родени по времето на комунизма и съветския съюз, и мечтаещи за нов комунизъм, и нов съветски съюз ... просто защото друго не знаят.
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До - - - Защото Баце е много грамотен - - - именно, Баце съшо беше глупав като магаре, искахме промяна, истинска промяна. А не същият *** да ни управлява, само с разликата, че имал некви хартийки от Харвард. Не искам нито Боко, нито тия фанфарони, а хора, които наистина могат да оправят тоя батак.